Χίος, Δευτέρα 20 Αυγούστου

Συγκομιδή πατάτας από τις κοινωφελείς καλλιέργειες της Πλακιδιώτισσας

Δείτε τις Φωτογραφίες
Τετ, 13/06/2018 - 16:15

Για πολλοστή φορά το Μετόχι της Ιεράς Μονής Παναγίας Πλακιδιωτίσσης Καλλιμασιάς στην Ευρετή έγινε το επίκεντρο μιας ιδιότυπης γιορτής. Από τις 7 το πρωί και για τρεις περίπου ώρες εθελοντές, ανάμεσά τους ο Εφημέριος και οι Επίτροποι της Μονής και νέα παιδιά, ρίχτηκαν με χαρά στη συγκομιδή της πατάτας. 

Πλούσια και φέτος η προσφορά της ευλογημένης γης, χάρη και στο βάθους 32 μέτρων πηγάδι, ιδιοκτησίας της Ι. Μονής, αλλά και στον κόπο των καλλιεργητών, που έφερε τα καλά αποτελέσματα.

Όπως κάθε φορά, ένα μεγάλο μέρος της συγκομιδής προσφέρθηκε άμεσα για κοινωφελείς σκοπούς. Τα νέα παιδιά συνόδευσαν την αποστολή της πατάτας προς τα Γεύματα Αγάπης της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, την Κιβωτό του Κόσμου και το Γηροκομείο Χίου, για να πάρουν την ηθική ικανοποίηση της εθελοντικής προσφοράς και να έχουν θετικά βιώματα για τη συνέχεια της ζωής τους.

αναδημοσίευση από το kallimasia.blogspot.com

Σχετικά Άρθρα

Δευ, 20/08/2018 - 06:31

"Φέρεται εις γνώσιν των ευσεβών Χριστιανών ότι την Τετάρτην 22ουτρέχοντος μηνός και ώρα 8ην μ.μ εις το Ιερό Ναό Παναγίας Ερυθιανής Βροντάδου θα τελεσθεί Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κου Μάρκου. Ακολούθως θα λάβει χώρα η περιφορά της Ιεράς Εικόνας της Θεοτόκου με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου Χίου και άλλων φορέων και την 11 μ.μ. θα τελεσθεί η καθιερωμένη αγρυπνία επί την απόδοσιν της εορτής της κοιμήσεως της Θεοτόκου."