Τη Δευτέρα η δίκη για την επίθεση στον Γιάννη Κουτσοδόντη στην Σούδα

Συμπαρίσταται στο μέλος του το Σωματείο Εργαζομένων στο "Σκυλίτσειο" η ΠΟΕΔΗΝ και το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ
Παρ, 05/04/2019 - 10:57

 Την Δευτέρα 8 Απριλίου 2019 γίνεται η εξ αναβολής δίκη για την επίθεση, με ρατσιστικά κίνητρα, εναντίον του νοσηλευτή, Γιάννη Κουτσοδόντη, ο οποίος δέχθηκε επίθεση, σύμφωνα με τη μήνυση που κατατέθηκε,  από τον  Μ.Μ. ενώ προσέφερε υπηρεσίες, στον καταυλισμό προσφύγων – μεταναστών στην Σούδα, πριν από τρία χρόνια.

Σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων στο Σκυλίτσειο Νοσοκομείο Χίου, θυμίζει ότι ο κατηγορούμενος «έχει ήδη καταδικαστεί για ρατσιστική βία σε πρόσφυγες, επιτέθηκε και χτύπησε αναίτια τον Γιάννη Κουτσοδόντη, όταν ο τελευταίος μετά από εντολή της Διοίκησης του Νοσοκομείου είχε πάει στον καταυλισμό των προσφύγων στην Σούδα του Κάστρου της Χίου ως υπεύθυνος για τον συντονισμό της μεταφοράς τυχόν τραυματιών.»

 « Η δίκη της Δευτέρας 8 Απριλίου 2019 πρέπει να στείλει το σωστό μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση: Η βία του φασισμού και του ρατσισμού πρέπει να καταδικαστεί από ΟΛΟΥΣ!», αναφέρει το ΣΕΣΝΟΧ που δηλώνει ότι θα βρίσκεται στο δικαστήριο για να υπερασπιστεί τον εργαζόμενο του σωματείου και καλεί «όλα τα σωματεία του νησιού αλλά και τους δημοκρατικούς πολίτες της Χίου να σταθούν αλληλέγγυα δίπλα στον συνάδελφο και να ενώσουν όλοι τις δυνάμεις τους και τις φωνές τους μαζί μας, ενάντια στον φασισμό και στη ρατσιστική βία».

Τη στήριξή της στον Γ. Κουτσοδόντη παρέχει και η ΠΟΕΔΗΝ (πανελλήνια ομοσπονδία εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία) που σε επιστολή της στο τοπικό σωματείο εργαζομένων αναφέρει:

"Στηρίζουμε και υπερασπιζόμαστε τον συνάδελφο Γιάννη Κουτσοδόντη στη δίκη της Δευτέρας 9/4/2019 ο οποίος στην άσκηση των υπηρεσιακών καθηκόντων του δέχθηκε βίαιη επίθεση από τον κατηγορούμενο Ματ. Μερμηγκούση.

 Ο συνάδελφος βρέθηκε στον καταυλισμό των προσφύγων για να μεταφέρει τυχόν τραυματίες με εντολή της υπηρεσίας του και δέχθηκε τραμπουκική επίθεση από το εν λόγω άτομο. Αγωνιζόμαστε για αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης των μεταναστών και προσφύγων και είμαστε ενάντια στις ρατσιστικές επιθέσεις σε βάρος τους από όπου και εάν προέρχονται."  

    Τέλος την συμπαράσταση της εκφράζει και το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ με την παρακάτω ανακοίνωση: 

"Η Ε.Γ. του Ν.Τ. Χίου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ υπερασπίζεται τον εργαζόμενο-νοσηλευτή Γ. Κουτσοδόντη που την Δευτέρα 8 Απριλίου 2019 γίνεται  η εξ αναβολής δίκη για την επίθεση εναντίον του. Ο συνάδελφος ενώ βρισκόταν σε υπηρεσία κατ’ εντολή του Νοσοκομείου προκειμένου να συμβάλλει στην προστασία των ανθρώπινων ζωών λόγω της πυρκαγιάς δέχθηκε επίθεση από γνωστούς κύκλους που ρίχνουν το δηλητήριο του ρατσισμού και του φασισμού.

     Η συγκεκριμένη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην Χίο για τους πρόσφυγες μετανάστες, αναδεικνύει τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, που υπέγραψαν τη συμφωνία της ντροπής με την ΕΕ, εγκλωβίζοντας χιλιάδες μετανάστες στη χώρα μας και στο νησί μας, στερώντας τους αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης. Μετατρέπουν τα νησιά μας σε αποθήκες ψυχών και την θάλασσα του Αιγαίου σε ένα απέραντο υγρό νεκροταφείο!

    Η κυβερνητική ανοχή και συνενοχή, που επιδεικνύεται προς τους φασίστες πρέπει να σταματήσει εδώ και τώρα. Όχι άλλα θύματα!!!!

   Καλούμε το χιώτικο λαό, τα μέλη μας σε όλα τα σωματεία και στα Σώματα Ασφαλείας, να γυρίσουν την πλάτη στο ρατσισμό ,στο φασισμό και στο μίσος που καλλιεργεί και καλούμε τα ΔΣ των σωματείων να εκδηλώσουν τη συμπαράσταση τους στον συνάδελφο".

 

Σχετικά Άρθρα