Χίος, Τρίτη 26 Μαΐου

Τη Μεγάλη Εβδομάδα ο νέος θάλαμος SARS στο Νοσοκομείο

Ακούστε το ηχιτικό
Τετ, 08/04/2020 - 14:35
Ηχητικό απόσπασμα: 

Μέχρι το τέλος της Μεγάλης Εβδομάδας αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία ο νέος θάλαμος SARS, αρνητικής πίεσης στο Νοσοκομείο Χίου, που θα προσθέσει 4 ακόμα κλίνες σε περίπτωση που χρειαστούν να νοσηλευτούν κρούσματα κορωνοϊού στο νησί μας.

Όπως είπε η διοικήτρια του Νοσοκομείου, Ελένη Κανταράκη μέχρι και το Σάββατο – αν δεν υπάρξουν άλλα απαγορευτικά- αναμένεται η έλευσή του οικίσκου στη Χίο, ενώ νωρίτερα – πιθανά και αύριο- να φτάσει και ο πρώτος οικίσκος ο οποίος θα τοποθετηθεί στην είσοδο του Σκυλίτσειου για τις δειγματοληψίες που πρέπει να γίνονται σε πιθανά κρούσματα κορωνοϊού.

Να θυμίσουμε ότι οι θάλαμοι αυτοί αγοράστηκαν μετά από δωρεά του Μητροπολίτη Χίου στο Νοσοκομείο.

 

Σχετικά Άρθρα

Τρί, 26/05/2020 - 14:14

Στην πρόσληψη 20 ατόμων που θα εργαστούν στον τομέα της καθαριότητας προχωρά ο Δήμος Χίου, με τον δήμαρχο Σταμάτης Κάρμαντζη να τονίζει ότι το προσωπικό αυτό θα βοηθήσει σημαντικά στις αυξημένες ανάγκες της καλοκαιρινής περιόδου.

«Όλο ακούμε για προγράμματα κοινωφελούς εργασίας και όλο προγράμματα δεν βλέπουμε με αποτέλεσμα να έχουμε μείνει χωρίς προσωπικό», ανέφερε ο δήμαρχος Χίου.

Οι συμβάσεις θα έχουν διάρκεια έως τις 13 Σεπτεμβρίου, ενώ η μεγάλη προσέλευση αποδεικνύει, σύμφωνα και με τον Σταμάτη Κάρμαντζη, την αύξηση της ανεργίας που έχει φέρει η πανδημία του κορωνοϊού.

«Με προβληματίζει ιδιαίτερα η μεγάλη προσέλευση έστω για τους 4 περίπου μήνες εργασίας, γεγονός που δείχνει αύξηση της ανεργίας και προς αυτή την κατεύθυνση θα πρέπει να στρέψουμε την προσοχή μας», ανέφερε ο Δήμαρχος Χίου.