Χίος, Δευτέρα 10 Αυγούστου

Ξεκινά την Τρίτη η διάθεση προϊόντων από το ΤΕΒΑ

Από τις εγκαταστάσεις του Κοινωνικού Παντοπωλείου
Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Παρ, 20/04/2018 - 13:22

Στο  πλαίσιο εφαρμογής του επισιτιστικού προγράμματος-Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας Απόρων/(ΤΕΒΑ) που υλοποιεί το Υπουργείο Εργασίας και Κοιν. Αλληλεγγύης και τοπικά συντονίζει ο Δήμος Χίου, όπως γνωστοποίησε ο Αντιδήμαρχος Πρόνοιας, Γιώργος Παπαδόπουλος, θα διανεμηθούν τις επόμενες ημέρες, από τον Δήμο Χίου, είδη διατροφής, καθώς επίσης και είδη καθαριότητας και ατομικής υγιεινής αποκλειστικά και μόνο για τους δικαιούχους του συγκεκριμενου προγράμματος, που σύμφωνα με τα στοιχεία που διαθέτουν είναι 650 οικογένειες (δηλ. σχεδόν 2.000 άτομα).

Η διανομή θα γίνει από την Τρίτη 24/04 έως και την Πέμπτη 26/04/2018 .

Οι δικαιούχοι μπορούν να προσέρχονται στο χώρο του Κοινωνικού Παντοπωλείου Δήμου Χίου (περιφερειακός δρόμος πόλης, περιοχή <<Καστρομηνάς>>) για την παραλαβή τους, κατά το ακόλουθο πρόγραμμα:

Τρίτη 24/04, Τετάρτη 25/04 και Πέμπτη 26/04 και ώρα 09.00΄–14.00΄ & 17.00-20.00΄

Τα προς διάθεση είδη είναι τα εξής:

-Κοτόπουλο

-Κρέας χοιρινό νωπό

-Τυρί φέτα

-Λάχανο

-Γάλα εβαπορέ

-Ελαιόλαδο

-Ζάχαρη

-Ζυμαρικά

-Σάλτσα πελτές

-Φακές

-Φασόλια

-Καθαριστικό γενικής χρήσεως

-Σκόνη πλυντηρίου

-Υγρό πιάτων

-Γάλα παιδικό εβαπορέ

-Βρεφικό γάλα σκόνη

-Κρέμες δημητριακών

-Κρέμες ριζάλευρο

-Μωρομάντηλα

-Πάνες

Ειδικά για την κατηγορία των αστέγων, επιπλέον όλων των ανωτέρω, θα διατεθούν και: Οδοντόβουρτσες, Οδοντόπαστες και σαμπουάν.

Οι δικαιούχοι θα πρέπει να προσέρχονται με την Αστυνομική τους Ταυτότητα και το έντυπο ένταξής τους στο πρόγραμμα ΤΕΒΑ (ή ΚΕΑ, όπου πρέπει να έχουν δηλώσει τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα ΤΕΒΑ).

Όσον αφορά τα ξηρά προϊόντα και μόνο, η διανομή τους θα συνεχίσει μέχρι την Δευτέρα 07/05 κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες (08.00-14.00΄). Για δε τα νωπά, μετά την παρέλευση του προβλεπομένου τριημέρου, τυχόν εναπομείνασες ποσότητες θα διατεθούν στο συσσίτιο της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου προς παρασκευή φαγητού.

Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται από το Κοιν. Παντοπωλείο Δήμου Χίου, στο τηλ.: 2271043643.

Ο κ. Παπαδόπουλος σημείωσε ότι στόχος τους είναι η διανομές να γίνονται ανά δίμηνο (όσον αφορά την ξηρά τροφή και τα καθαριστικά και τα είδη ατομικής υγιεινής), ενώ όσον αφορά τα νωπά τρόφιμα θα γίνουν 4 διανομές κατ' έτος.

Σημειώνεται ότι οι δικαιούχοι του προγράμματος του κοινωνικού παντοπωλείου (περίπου 450 οικογένειες) δεν μπορούν να λάβουν τα συγκεκριμένα είδη από το πρόγραμμα ΤΕΒΑ.

Σχετικά Άρθρα

Κυρ, 09/08/2020 - 21:49

 Σήμερα ο Σύλλογος "Φίλοι του Εμπορειού, Μαύρος Γιαλός" διοργάνωσε  για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά αιμοδοσία στον Εμπορειό. Η δράση είχε τη στήριξη του Δ.Σ και της διοικήτριας του Σ.Ν.Χ. Ελ. Κανταράκη της κοινότητας Πυργίου και του Μορφωτικού Συλλόγου Πυργίου!

Την αιμοδοσία τίμησαν με την παρουσία τους ο αντιπεριφεριάρχης Π . Μπουγδάνος η Διοικήτρια του Σ.Ν.Χ.  Ελ. Κανταράκη και η Πρόεδρος του Πυργίου  Ειρ. Βολάκη.

Ο Σύλλογος "Φίλοι του Εμπορειού, Μαύρος Γιαλός" τους ευχαριστεί θερμά όπως επίσης ευχαριστεί τους Αιμοδότες για τη προσφορά τους και το Ξενοδοχείο Emporios Bay για την ευγενική παραχώρηση του χώρου .

Έγινε συλλογή 26 μονάδων αίματος, πολύ περισσότερων από πέρσι.

Άντε και του χρόνου περισσότερες.