Ανάσα για τους καταστηματάρχες στο χώρο της εστίασης ήταν η άρση του μέτρου για τον ανώτατο αριθμό των 6 ατόμων ανά τραπέζι, αφού και οι μεγαλύτερες παρέες δεν θα αναγκάζονται να χωρίζονται και έτσι αυτό δεν θα λειτουργεί αποτρεπτικά στο κάτσουν σε κάποια καφετέρια ή σε ένα εστιατόριο. Παράλληλα μ’αυτόν τον τρόπο θα εξασφαλιστεί περισσότερος ζωτικός χώρος στα μαγαζιά – παρότι η απόστασεις ανάμεσα στα τραπέζια παραμένουν- επιστρέφοντας σταδιακά όλο και πιο κοντά στην κανονικότητα με βάση τα όσα συνέβαιναν πριν τον κορωνοϊό.
Στο παραπάνω πλαίσιο κινήθηκε και ο σχολιασμός του Προέδρου των Καταστηματαρχών Εστίασης και Αναψυχής στη Χίο, Κώστα Βεζέρη, σε συνέντευξή του στο Ράδιο «Α».
1,5 μήνα μετά το άνοιγμα των καταστημάτων ο κλάδος τους μετρά ακόμη και σήμερα απώλειες, με τους εστιάτορες να είναι αντιμέτωποι με πτώση της κίνησης που κυμαίνεται στο 50 με 60 %, ενώ στις καφετέριες το ποσοστό αυτό κινείται στο 20 με 30%.
Ο κος Βεζέρης διαβεβαίωσε ότι στα καταστήματά τους τηρούνται όλα τα μέτρα ασφαλείας και προέτρεψε τους καταναλωτές να επιστρέψουν στις παλιές τους συνήθειες, χωρίς άγχος.