Χίος, Τετάρτη 5 Αυγούστου

Ανάσα για τα μαγαζιά η άρση του μέτρου των 6 ατόμων ανά τραπέζι

Μεγάλη η πτώση της κίνησης στα εστιατόρια, λιγότερο στις καφετέριες, σύμφωνα με τον Κ. Βεζέρη
Πέμ, 09/07/2020 - 14:33

Ανάσα για τους καταστηματάρχες στο χώρο της εστίασης ήταν η άρση του μέτρου για τον ανώτατο αριθμό των 6 ατόμων ανά τραπέζι, αφού και οι μεγαλύτερες παρέες δεν θα αναγκάζονται να χωρίζονται και έτσι αυτό δεν θα λειτουργεί αποτρεπτικά στο κάτσουν σε κάποια καφετέρια ή σε ένα εστιατόριο. Παράλληλα μ’αυτόν τον τρόπο θα εξασφαλιστεί περισσότερος ζωτικός χώρος στα μαγαζιά – παρότι η απόστασεις ανάμεσα στα τραπέζια παραμένουν- επιστρέφοντας σταδιακά όλο και πιο κοντά στην κανονικότητα με βάση τα όσα συνέβαιναν πριν τον κορωνοϊό.

Στο παραπάνω πλαίσιο κινήθηκε και ο σχολιασμός του Προέδρου των Καταστηματαρχών Εστίασης και Αναψυχής στη Χίο, Κώστα Βεζέρη, σε συνέντευξή του στο Ράδιο «Α».

1,5 μήνα μετά το άνοιγμα των καταστημάτων ο κλάδος τους μετρά ακόμη και σήμερα απώλειες, με τους εστιάτορες να είναι αντιμέτωποι με πτώση της κίνησης που κυμαίνεται στο 50 με 60 %, ενώ στις καφετέριες το ποσοστό αυτό κινείται στο 20 με 30%.

Ο κος Βεζέρης διαβεβαίωσε ότι στα καταστήματά τους τηρούνται όλα τα μέτρα ασφαλείας και προέτρεψε τους καταναλωτές να επιστρέψουν στις παλιές τους συνήθειες, χωρίς άγχος.

Σχετικά Άρθρα

Τρί, 04/08/2020 - 17:16

Παρά τις πολλές και σύνθετες τεχνικές δυσκολίες που προέκυψαν, ο τομέας αποζημιώσεων της INTERAMERICAN ολοκλήρωσε και συμφώνησε την αποτίμηση των ζημιών που υπέστη το Λύρειο Παιδικό Ίδρυμα στο Νέο Βουτζά Αττικής (ιδρυτής ο Οινούσσιος εφοπλιστής Μάρκος Λύρας) από την καταστροφική πυρκαγιά του Ιουλίου 2018, καταβάλλοντας πρόσφατα, στις 31 Ιουλίου το ποσόν των 1.920.000 ευρώ. Το ιδιαίτερο αίσθημα κοινωνικής ευθύνης της εταιρείας ήταν ένας ισχυρός λόγος για να κλείσει κάθε εκκρεμότητα, ώστε να υποστηριχθούν οι απαιτούμενες εργασίες για την αποκατάσταση των 10 κτηρίων του Ιδρύματος, που έχουν υποστεί ζημιές.

 

Επισημαίνεται ότι η INTERAMERICAN επωμίστηκε σημαντικό οικονομικό βάρος σε αποζημιώσεις εξ αιτίας της πυρκαγιάς στην Ανατολική Αττική, κυρίως για κατοικίες αλλά και για οχήματα, με το συνολικό ποσόν να ξεπερνά τα 6 εκατ. ευρώ συμπεριλαμβανομένης και της αποζημίωσης του Λυρείου.

 

Ο οικισμός του Λυρείου Παιδικού Ιδρύματος λειτουργεί ως ένα πρότυπο «Ορθόδοξο Χωριό», φιλοξενώντας αγόρια και κορίτσια από τα πρώτα χρόνια της ζωής τους και παρέχοντας φροντίδα και ανατροφή οικογενειακού περιβάλλοντος για το μεγάλωμα και την εκπαίδευσή τους, μέχρι να ενηλικιωθούν και να ενταχθούν στην κοινωνία. Το Λύρειο ιδρύθηκε το 1967 από μοναχές της κοινοβιακής Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος, διοικείται από Δ.Σ. στο οποίο προεδρεύει ο Μητροπολίτης Κηφισιάς, Αμαρουσίου και Ωρωπού, Κύριλλος με αντιπρόεδρο την Ηγουμένη της Μονής, Μαρία, ενώ ελέγχεται από τα Υπουργεία Οικονομίας & Οικονομικών και Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

 

Το Ίδρυμα επισκέφθηκαν, για την καταβολή της αποζημίωσης, ο Γιώργος Σπαντιδάκης, διευθυντής του τομέα των αποζημιώσεων, από τον τομέα εταιρικών υποθέσεων και υπευθυνότητας ο Γιάννης Ρούντος, διευθυντής και ο Νικόλας Αγγελόπουλος, ενώ παρευρέθηκε και η Κωνσταντίνα Μαθιούδη, συντονίστρια του Γραφείου Πωλήσεων που έχει ασφαλίσει το Ίδρυμα (στη φωτογραφία, με την Ηγουμένη Μαρία).