Ενημέρωση για το πρόγραμμα νέων αγροτών

Τρί, 01/11/2016 - 14:52

Νέοι αγρότες ή κτηνοτρόφοι, ηλικίας έως 41 ετών, που τώρα εμπλέκονται επαγγελματικά στο συγκεκριμένο χώρο, μπορούν να τύχουν χρηματοδότησης από το πρόγραμμα «εγκατάστασης νέων γεωργών». Το πρόγραμμα που διαχειρίζεται η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου προβλέπει χρηματοδότηση σχεδίων, κατά περίπτωση, από 17.000 έως και 22.000 ευρώ, ο συνολικός προϋπολογισμός του είναι 11,4 εκ. ευρώ και πρακτικά σημαίνει ότι 500  με 600 νέοι αγρότες από τα νησιά μας μπορούν να αξιοποιήσουν το συγκεκριμένο χρηματοδοτικό εργαλείο.

Όπως εξήγησε σε συνέντευξή του στο Ράδιο «Α» ο Μάριος Γκολέμης, Δ/ντής της Δ/νσης Αγροτικής Ανάπτυξης της Πέριφερειακής Ενότητας Χίου, από χθες τρέχει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων, ενώ την Παρασκευή η Δ/νση προγραμματίζει ενημερωτική εκδήλωση για τους άμεσα ενδιαφερόμενους, που θα γίνει στις 5.30 μ.μ. στο κτήριο της Π.Ε.

Για παράδειγμα ένα από τα βασικά ζητήματα στο οποίο ενδεχομένως να προσκρούσουν κάποιοι νέοι αγρότες είναι η απαίτηση που είχε προβάλλει από την άνοιξη το Υπουργείο για υποβολή από μέρους τους δηλώσεων ΟΣΔΕ.

«Ίσως από πολλούς να μην έχει γίνει, οπότε πρέπει να υπάρχει εικόνα γι’αυτές τις ελλείψεις για να δούμε τι ενέργειες μπορούν να γίνουν προς το Υπουργείο για την αντιμετώπιση της κατάστασης», σημείωσε ο κ. Γκολέμης.

 

Σχετικά Άρθρα