
Ο Σύλλογος Διατήρησης και προώθησης του Φυσικού και Πολιτιστικού Πλούτου της Χίου, «Η ΜΥΡΩΔΑΤΗ ΧΙΟΣ» μετά από κάλεσμα στο 3ο Gastrofest Çanakkale της Τουρκίας 24-25 Μαΐου, έδωσε το παρόν με χιώτικες γεύσεις και αρώματα.
Όπως τονίζει η πρόεδρος του συλλόγου, Άννα Καρυστιανού, "οι γευστικές μας δημιουργίες που περιελάμβαναν (αβγοκαλάμαρα, τυρόμπαλες με χιώτικα τυριά, βότανα και άρωμα μαστίχας, μπρουσκέτες με κοπανιστή, λιαστό άνυδρο ντοματάκι, κάπαρη και κρίταμο, κρέμα μαστίχας με σιρόπι μαστίχας σε σφηνοπότηρο, μους γιαουρτιού με γλυκό τριαντάφυλλο, ενθουσίασαν και απέσπασαν κολακευτικές κριτικές από κοινό και διοργανωτές κι αποτέλεσαν γέφυρα επικοινωνίας της γαστρονομικής και πολιτιστικής κουλτούρας μας."
Επίσης η πρόεδρος Άννα Καρυστιανού ευχαριστεί τη συντονίστρια του Lesvos food fest, Μαρία Καπλανέλη, επειδή συνέβαλλε τα μέγιστα για την συμμετοχή της "Μυρωδάτης Χίου" στη συγκεκριμένη διοργάνωση.
Η γαστρονομική ομάδα της Λέσβου δημιούργησε εκπληκτικά παραδοσιακά πιάτα: γκιουζλεμέδες, λουκουμάδες γαρίδας με ντιπ μαρμελάδας βατόμουρο, καλοκαιρινό μπριάμ, πράσινη σαλάτα με τουρσί κεράσι, cheesecake χωριάτικη, σουγάνια, φάβα με καρύδια και κάπαρη, τραγανή βάση φέτας με παστρουμά…
Τα δύο νησιά λειτουργώντας σε αγαστό κλίμα συνεργασίας ανέδειξαν επάξια την γαστρονομική παραδοσιακή κουλτούρα του τόπου μας.