Κ. Βεζέρης: Αν δεν μηδενίσουν τα χρέη θα κλείσουν πολλές επιχειρήσεις

Δείτε το Βίντεο
Πέμ, 19/11/2020 - 12:03

Πρέπει να γίνει επανεκκίνηση και να μηδενίσουν τουλάχιστον τις οφειλές που έχουν συσσωρευτεί τον τελευταίο χρόνο, εκτιμά ο Πρόεδρος του Συλλόγου καταστηματαρχών Εστίασης και Αναψυχής, Κώστας Βεζέρης ο οποίος θεωρεί ότι με μεταφερόμενα χρέη και με τα βάρη που συσσωρεύτηκαν λόγω της 10ετούς κρίσης, τα ημίμετρα δεν θα δώσουν λύση στο πρόβλημα βιωσιμότητας που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις τους.

Διαβλέποντας πλέον ότι τα μαγαζιά τους όχι μόνο θα μείνουν κλειστά και μετά τις 30 του Νοέμβρη αλλά κι αν ανοίξουν, λίγο πριν τα Χριστούγεννα αυτό θα γίνει με αυστηρότερους όρους, που σημαίνει περισσότερα έξοδα λειτουργίας και λιγότερα έσοδα, θεωρεί ότι πολλοί δεν θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν.

Πρέπει τώρα να ληφθούν μέτρα ενίσχυσης, λέει ο ίδιος και σημειώνει ότι είναι απολύτως αναγκαίο και για τις νέες επιχειρήσεις που ιδρύθηκαν το 2019 και το 2020 να μπουν σε προγράμματα ενίσχυσης, όπως στο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Β. Αιγαίου, αλλιώς είναι βέβαιο το «λουκέτο».

Ο κος Βεζέρης ήταν αρκετά επιφυλακτικός για το πως, με τις ιδιαίτερες καιρικές συνθήκες που έχουμε στο νησ,ί θα μπορέσουν μέσα στο χειμώνα να λειτουργήσουν καταστήματα σε εξωτερικούς χώρους.

«Ακόμη κι αν υπάρχουν σόμπες με 10 μποφόρ ποιος θα μπορέσει να σταθεί;», ανέφερε χαρακτηριστικά.

hreiazontai_drastikes_lyseis_ohi_metaferomena_hrei_kai_vari

Σχετικά Άρθρα