Μετά Βαΐων… ανοιχτή αγορά την Κυριακή και λευκό Σάββατο στις 9 Μαΐου

Οι προτάσεις του Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου
Παρ, 11/04/2014 - 16:41

Το ζήτημα της λειτουργίας των καταστημάτων την Κυριακή επανήλθε στο προσκήνιο, μιας και ο νόμος από το τέλος του 2013 προβλέπει ότι η αγορά μπορεί να είναι ανοιχτή 7 Κυριακές το χρόνο, εκ των οποίων μια και η μεθαυριανή, Κυριακή των Βαΐων.
Ο Εμπορικός Σύλλογος Χίου, παρόλο που σε προηγούμενη Γενική Συνέλευση είχε συμφωνήσει μόνο για τις 2 Κυριακές του χρόνου, βρέθηκε μπροστά στο δίλημμα τις προηγούμενες ημέρες για το εάν θα πρεπε να αλλάξει την απόφασή του, κάτι που τελικά έπραξε το Διοικητικό Συμβούλιο του, μιας και η συνέλευση που είχε προγραμματιστεί για την προηγούμενη Τετάρτη δεν είχε απαρτία.
Όπως εξήγησε σήμερα σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στην «Α» ο Γραμματέας του Συλλόγου, Φραγκίσκος Σέργης, ακολούθησαν τη συγκεκριμένη γραμμή, τουλάχιστον για την προσεχή Κυριακή, λόγω των σκέψεων που υπήρχαν από παλιά για λειτουργία της αγοράς την Κυριακή πριν το Πάσχα, όμως παραμένουν στην γραμμή που είχαν χαράξει όσον αφορά της υπόλοιπες, όπως εκείνη που έπεται, στο εκπτωτικό πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου.
 Αντ’ αυτής μάλιστα το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου θα προτείνει στο Επιμελητήριο και το Δήμο το Σάββατο 10 Μαΐου να γίνουν εορταστικές εκδηλώσεις και η αγορά να δοκιμάσει τη λειτουργία της εκτός από το πρωί, και το βράδυ 7 με 11 μ.μ. Κάτι δηλ. σαν τις «λευκές νύχτες» που διοργανώνονται στην Αθήνα και άλλες πόλεις.
«Έχουμε βγει στο κυνήγι του πελάτη», ανέφερε χαρακτηριστικά, ελπίζοντας να δουλέψουν οι αλλαγές στο ωράριο, αν και δήλωσε ιδιαίτερα συγκρατημένος για το όποιο αποτέλεσμα.
Πάντως σε τοπικό επίπεδο το ζήτημα της Κυριακάτικης λειτουργίας εξακολουθεί να προκαλεί γκρίνια, η οποία όμως – κατά τον κ. Σέργη- πρέπει να διοχετεύεται όχι στα «πηγαδάκια», αλλά στις συνελεύσεις του εμπορικού συλλόγου, όπου δυστυχώς δεν υπάρχει η αναμενόμενη προσέλευση.
Την επανεξέταση του ζητήματος θα αναλάβει πλέον η νέα διοίκηση του εμπορικού συλλόγου, η οποία κανονικά θα πρεπε να προκύψει από εκλογές τον Μάιο, όμως λόγω των αυτοδιοικητικών και των ευρωεκλογών, μετατίθενται, όπως είπε ο Γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου, για τον Ιούνη.

Σχετικά Άρθρα