Χίος, Δευτέρα 1 Ιουνίου

Να μεταφερθούν τον επόμενο χρόνο οι τρέχουσες υποχρεώσεις των καταστημάτων εστίασης

Δείτε το Βίντεο
Τρί, 07/04/2020 - 15:39

Τουλάχιστον για τον επόμενο χρόνο πρέπει να ανασταλούν οι φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις των επαγγελματιών στο χώρο της καταστημάτων εστίασης και αναψυχής, διαφορετικά πολλοί δεν θα μπορέσουν να συνεχίσουν τη λειτουργία τους, επισημαίνει στην “Α” σήμερα, ο Πρόεδρος των Ιδιοκτητών Καταστημάτων Εστίασης, Κώστας Βεζέρης.

“Δεν θα βγει όλος ο κόσμος για καφέ και για ποτό μόλις αρθούν τα μέτρα”, σημείωσε τονίζοντας ότι όπως θα απαιτηθεί ένα χρονικό διάστημα για να επιστρέψουμε σταδιακά σε μια κανονικότητα, έτσι θα πρέπει και η κυβέρνηση να μεριμνήσει ανάλογα.

Ακόμη και για το μέτρο που αφορά τα ενοίκια, εξέφρασε τη διαφωνία του, λέγοντας ότι υπάρχουν καταστηματάρχες που με κλειστά τα μαγαζιά τους δεν μπορούν να καταβάλλουν ούτε το μειωμένο κατά 40% ενοίκιο, λέγοντας ότι θα έπρεπε και σ’αυτήν την περίπτωση να υπάρξει αναστολή πληρωμών και παράλληλα να παρθούν ευνοϊκά μέτρα για την προστασία της επαγγελματικής στέγης. 

Σχετικά Άρθρα

Μέχρι την Τετάρτη αιτήσεις στο Δήμο
Δευ, 01/06/2020 - 15:20

Ο Δήμος Χίου σύμφωνα με την υπ’ αριθ.311/2020 (ΑΔΑ:6ΩΟ0ΩΗΝ-ΤΩ4) Απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής αποφάσισε την πρόσληψη είκοσι (20) ΥΕ 16 Εργάτες Καθαριότητας, πέντε(5) ΥΕ Προσωπικό Καθαριότητας Εσωτερικών Χώρων και δυο (2) ΔΕ29 Οδηγούς , για την ενίσχυση των υπηρεσιών της Δ/νσης Καθαριότητας στα πλαίσια της αντιμετώπισης της ανάγκης περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19. Κατόπιν τούτου ανακοινώνει ότι θα προσλάβει με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, διάρκειας έως τέσσερις (4) μήνες, την εξής κατά αριθμό ατόμων, ειδικότητα:

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ

ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΤΟΜΩΝ

ΥΕ 16 Εργατών Καθαριότητας

20

ΥΕ Προσωπικό Καθαριότητας Εσωτερικών Χώρων

5

ΔΕ 29 Οδηγών με άδεια οδήγησης Γ(C) κατηγορίας και κάρτα ψηφιακού ταχογράφου

2

Για την πρόσληψη ΥΕ16 Εργατών Καθαριότητας και ΥΕ Προσωπικό Καθαριότητας Εσωτερικών Χώρων δεν απαιτούνται ειδικά τυπικά προσόντα, σύμφωνα με το άρθρο 5 παρ 2 του Ν 2527/1997.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέσουν την αίτηση τους μαζί με το Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά , στο γραφείο του Πρωτοκόλλου του Δήμου Χίου (Δημοκρατίας 2, Χίος). Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων λήγει την Τετάρτη 3/6/2020. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στα τηλέφωνα: 22713-50821 και 22713-50884 (Αρμόδιοι υπάλληλοι: κ. Θ. Χαβιάρα και Μ. Φραγκάκη).