Ρίχνει... .δίχτυα η ΕΤΑΧ για το πρόγραμμα Αλιείας

Στη Χίο η 4η Συνεδρίαση Επιτροπής Παρακολούθησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας και Θάλασσας 2014-2020
Τετ, 03/07/2019 - 16:16

Όπως ενημερώνει σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε η ΕΤΑΧ (η αναπτυξιακή εταιρεία του Δήμου Χίου) με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ετήσια Συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας και Θάλασσας 2014-2020 του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Η επιτροπή συνεδριάζει κάθε έτος σε διαφορετική πόλη της Ελλάδας και εφέτος, για την 4η της συνεδρίαση επέλεξε τη Χίο.

 

Οι 60 περίπου συμμετέχοντες έμειναν στο νησί μας δύο ημέρες. Την πρώτη ημέρα πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση της επιτροπής, όπου συζητήθηκε η πορεία υλοποίησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας και Θάλασσας. Το πρόγραμμα αυτό ενδιαφέρει ιδιαίτερα και τη Χίο, καθώς το επόμενο χρονικό διάστημα θα προκηρυχθούν μέσω της Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης Χίου (ΕΤΑΧ) δημόσια και ιδιωτικά έργα συνολικής Δημόσιας Δαπάνης 1.460.000,00 € σχετιζόμενα με την αλιεία και την ανάπτυξη των αλιευτικών περιοχών.

 

Τη δεύτερη ημέρα, τα μέλη της επιτροπής επισκέφθηκαν επενδύσεις που έχουν γίνει στο νησί, οι οποίες έχουν χρηματοδοτηθεί  μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας και Θάλασσας.

 

Σχετικά Άρθρα