Βάζουν… πλώρη για νέες γραμμές κρουαζιέρας

Τετ, 17/06/2015 - 15:50

Με ενδιαφέρον για τις όποιες ανακοινώσεις γίνουν κατά τη διάρκειά του και θα αφορούν τη Χίο ως έναν από τους προορισμούς των Ελληνικών συμφερόντων κρουαζιερόπλοιων, αναμένεται η πραγματοποίηση την ερχόμενη Τετάρτη στο Ομήρειο της ενημερωτικής σύσκεψης για τις  προοπτικές του τουρισμού κρουαζιέρας στο νησί μας.

Η σύσκεψη, όπως είπε στο Ράδιο «Α»  ο Αντιδήμαρχος, Δημήτρης Καράλης, πραγματοποιείται σε συνέχεια των επαφών που είχαν στο συνέδριο «Ποσειδωνία» πριν από ένα μήνα στην Αθήνα, και θα συμμετάσχουν σ’αυτή μέλη από την Ένωση Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων και τη Ρυθμιστική Αρχή Λιμένων.

Το θέμα στο οποίο θα επικεντρωθούν είναι η ανάπτυξη νέων γραμμών, στις οποίες μπορεί να ενταχθεί και η Χίος ως προορισμός καθώς και οι προτάσεις τους για ελαφρές υποδομές που μπορούν να αναπτυχθούν ώστε το νησί να είναι πιο φιλικό στον κλάδο της κρουαζιέρας, ο οποίος γνωρίζει άνθιση.

Φέτος στα λιμάνια της Χίου και των Μεστών έχουν προγραμματιστεί 42 προσεγγίσεις κρουαζιερόπλοιων, αριθμός που είναι σχεδόν σταθερός τα τελευταία χρόνια.

Σχετικά Άρθρα