"Βροχή" οι ακυρώσεις κρατήσεων για τα ρεβεγιόν

Προβληματισμένοι οι Χιώτες επιχειρηματίες που ζημιώθηκαν διπλά εξαιτίας της ανακοίνωσης των μέτρων την τελευταία στιγμή
Πέμ, 30/12/2021 - 15:06

Ζημιές μετρούν από την ανακοίνωση των νέων μέτρων κατά της διάδοσης του κορωνοϊού οι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο της εστίασης και της διασκέδασης, με ακυρώσεις κρατήσεων να γίνονται συνεχώς. Ενδεικτικό  της κατάστασης είναι αυτό που ανέφερε το πρωί στο Ράδιο "Αλήθεια" ο Διευθυντής του Ξενοδοχείου «Χανδρής» στη Χίο, Γιάννης Νέος, ότι ακυρώθηκε το 75% των κρατήσεων που είχαν γίνει για την παραμονή και την ημέρα της Πρωτοχρονιάς.

Το γεγονός της απαγόρευσης της μουσικής, ο περιορισμός στα τραπέζια και στον μπουφέ λειτουργούν αποτρεπτικά, κι όταν αυτό συμβαίνει κυριολεκτικά στο παρά πέντε, η ζημιά που προκαλείται στις επιχειρήσεις είναι ακόμη μεγαλύτερη, διότι μένουν αδιάθετες και οι ποσότητες τροφίμων που έχουν προμηθευτεί αλλά και σε εκκρεμότητα οι εργαζόμενοι που είχαν δηλωθεί ότι θα εργαστούν.

«Τι θα κάνουμε με τη μαναβική; Που θα πάμε τις γαλοπούλες και ό,τι άλλο έχουμε προμηθευτεί; Η ζημιά για τις προμήθειες που έχουν γίνει είναι της τάξεως των 1.000 - 2.000 ευρώ», ανέφερε ο κος Νέος λέγοντας ότι η Κυβέρνηση θα πρέπει άμεσα να τους αποζημιώσει. Ο ίδιος καταλόγισε στην κυβέρνηση έλλειψη προγραμματισμού και σημείωσε ότι μπορεί με τα μέτρα να περιορίζεται ο κόσμος στους χώρους διασκέδασης -όπου ούτως ή άλλως τηρούνταν κανόνες ασφάλειας, λόγω κορωνοϊού- αλλά στα σπίτια που θα γίνουν μαζώξεις κανένας δεν ξέρει αν θα είναι ελεγχόμενη η κατάσταση.

Το θέμα των αποζημιώσεων των επιχειρηματιών που πλήττονται από τα νέα περιοριστικά μέτρα έθεσε και ο Πρόεδρος των καταστηματαρχών εστίασης και αναψυχής, Κωνσταντίνος Βεζέρης, λέγοντας ότι η Κυβέρνηση δεν έχει πλέον καμία δικαιολογία και όφειλε μετά από τόσα «άνοιξε - κλείσε» των καταστημάτων τους παράλληλα με την ανακοίνωση των περιοριστικών μέτρων να γνωστοποιεί και τα μέτρα στήριξης στους επιχειρηματίες και τους εργαζόμενους στον κλάδο τους. Ο ίδιος επεσήμανε ότι πρέπει να καλυφθούν τα πάγια των μαγαζιών τους γιατί το μέλλον του κλάδου τους είναι αβέβαιο.

“Γιατί τα μέτρα να αφορούν μόνο την εστίαση; Στο μαγαζί μας εισέρχονται εμβολιασμένοι και νοσήσαντες, έχουμε 13 εργαζόμενους και τώρα όλοι είμαστε χωρίς δουλειά και έχουν μείνει στα αδιάθετα όσες προμήθειες είχαμε κάνει για παραμονή Πρωτοχρονιάς και ανήμερα, επειδή οι ανακοινώσεις των μέτρων έγιναν δύο ημέρες πριν”.

Τα παραπάνω ανέφερε στο alithia.gr  και ο Λευτέρης Δόλωμας από το Κέντρο “Χάραμα”, ο οποίος αναγκάστηκε να ακυρώσει - μετά και την απαγόρευση της μουσικής, το ρεβεγιόν της Παρασκευής αλλά και μια δεξίωση γάμου την επόμενη ημέρα.

 

Σχετικά Άρθρα