Χίος, Τετάρτη 5 Αυγούστου

Ξεκίνησε η χορήγηση της βίζας σε Τούρκους πολίτες

Εκλογές 2019 περιφερειακές πάνω 766x105

Εκλογές 2019 δημοτικές πάνω 766x105

Κυρ, 02/04/2017 - 06:34

Αρχισε από χθες η εφαρμογή του πιλοτικού προγράμματος χορήγησης θεώρησης (βίζα) στις πύλες εισόδου των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου.

Το γεγονός αναπτερώνει τις ελπίδες για υποδοχή Τούρκων επισκεπτών, ιδιαίτερα στα νησιά του βορείου Αιγαίου, αφού δεν περιμένουν μεγάλο μερίδιο από την πίτα των 30 εκατομμυρίων τουριστών που αναμένονται φέτος στην Ελλάδα μέσω πτήσεων τσάρτερ και κρουαζιέρας.

Το πιλοτικό πρόγραμμα χορήγησης θεωρήσεων αφορά την Λέσβο, την Χίο, την Σάμο, την Κω, την Ρόδο, την Σύμη και το Καστελόριζο και θα διαρκέσει έως και την 30η Σεπτεμβρίου του 2017.

Επίσης, αφορά όλους τους κατόχους ταξιδιωτικών εγγράφων οι οποίοι υπάγονται στην υποχρέωση κατοχής θεώρησης, ευρίσκονται νόμιμα στην Τουρκία και οι οποίοι μετακινούνται απ? ευθείας από την Τουρκία προς την Ελλάδα.

Να θυμίσουμε ότι μετά την απορριπτική απάντηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο προηγούμενο σχετικό αίτημα της Ελλάδας για συνέχιση του προγράμματος, που εφαρμόζεται από το 2012, τόσο η ελληνική κυβέρνηση, όσο και οι πέντε δήμαρχοι Λέσβου, Χίου, Σάμου και Κώ, των νησιών που σηκώνουν το μεγαλύτερο φορτίο των προσφυγικών ροών, κατέθεσαν εκ νέου αίτημα, το οποίο τελικά έγινε αποδεκτό, με αποτέλεσμα να συνεχιστεί το πιλοτικό πρόγραμμα.

Αισιόδοξα μηνύματα

Μιλώντας στον σταθμό Αιγαίου της ΕΡΤ, η γενική πρόξενος της Ελλάδας στη Σμύρνη, Αργυρώ Παπούλια, τόνισε ότι «ήδη, από το πρώτο τρίμηνο του 2017, τα στοιχεία είναι ενθαρρυντικά για την τουριστική κίνηση από την Τουρκία στα νησιά, αφού σημειώθηκε αύξηση 15%, ενώ μόνο για το Μάρτιο η αύξηση είναι της τάξης του 40%. Το προσωπικό του προξενείου ενισχύεται, οπότε είμαστε σε θέση να προσφέρουμε ταχύτερες υπηρεσίες εξυπηρέτησης, ενώ υπάρχει άψογη συνεργασία με όλους τους φορείς και από τις δύο πλευρές του Αιγαίου, για να ενδυναμώσουμε τις σχέσεις ειρήνης και φιλίας των δύο λαών».

 

Σχετικά Άρθρα

Τρί, 04/08/2020 - 17:16

Παρά τις πολλές και σύνθετες τεχνικές δυσκολίες που προέκυψαν, ο τομέας αποζημιώσεων της INTERAMERICAN ολοκλήρωσε και συμφώνησε την αποτίμηση των ζημιών που υπέστη το Λύρειο Παιδικό Ίδρυμα στο Νέο Βουτζά Αττικής (ιδρυτής ο Οινούσσιος εφοπλιστής Μάρκος Λύρας) από την καταστροφική πυρκαγιά του Ιουλίου 2018, καταβάλλοντας πρόσφατα, στις 31 Ιουλίου το ποσόν των 1.920.000 ευρώ. Το ιδιαίτερο αίσθημα κοινωνικής ευθύνης της εταιρείας ήταν ένας ισχυρός λόγος για να κλείσει κάθε εκκρεμότητα, ώστε να υποστηριχθούν οι απαιτούμενες εργασίες για την αποκατάσταση των 10 κτηρίων του Ιδρύματος, που έχουν υποστεί ζημιές.

 

Επισημαίνεται ότι η INTERAMERICAN επωμίστηκε σημαντικό οικονομικό βάρος σε αποζημιώσεις εξ αιτίας της πυρκαγιάς στην Ανατολική Αττική, κυρίως για κατοικίες αλλά και για οχήματα, με το συνολικό ποσόν να ξεπερνά τα 6 εκατ. ευρώ συμπεριλαμβανομένης και της αποζημίωσης του Λυρείου.

 

Ο οικισμός του Λυρείου Παιδικού Ιδρύματος λειτουργεί ως ένα πρότυπο «Ορθόδοξο Χωριό», φιλοξενώντας αγόρια και κορίτσια από τα πρώτα χρόνια της ζωής τους και παρέχοντας φροντίδα και ανατροφή οικογενειακού περιβάλλοντος για το μεγάλωμα και την εκπαίδευσή τους, μέχρι να ενηλικιωθούν και να ενταχθούν στην κοινωνία. Το Λύρειο ιδρύθηκε το 1967 από μοναχές της κοινοβιακής Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος, διοικείται από Δ.Σ. στο οποίο προεδρεύει ο Μητροπολίτης Κηφισιάς, Αμαρουσίου και Ωρωπού, Κύριλλος με αντιπρόεδρο την Ηγουμένη της Μονής, Μαρία, ενώ ελέγχεται από τα Υπουργεία Οικονομίας & Οικονομικών και Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

 

Το Ίδρυμα επισκέφθηκαν, για την καταβολή της αποζημίωσης, ο Γιώργος Σπαντιδάκης, διευθυντής του τομέα των αποζημιώσεων, από τον τομέα εταιρικών υποθέσεων και υπευθυνότητας ο Γιάννης Ρούντος, διευθυντής και ο Νικόλας Αγγελόπουλος, ενώ παρευρέθηκε και η Κωνσταντίνα Μαθιούδη, συντονίστρια του Γραφείου Πωλήσεων που έχει ασφαλίσει το Ίδρυμα (στη φωτογραφία, με την Ηγουμένη Μαρία).

 

Αληθινά-πάνω-αρχική

Πολιτική-πάνω-αρχική

Κοινωνία-πάνω-αρχική

Κοινωνία-κάτω-αρχική

Οικονομία-πάνω-αρχική

Φωτογραφία ημέρας-πάνω-αρχική

Φωτογραφία ημέρας-κάτω-αρχική

Πολιτισμός-πάνω-αρχική

Αθλητισμός-πάνω-αρχική

Απόψεις-πάνω-αρχική

Παιδεία-πάνω-αρχική

Τεχνολογία-πάνω-αρχική

Ομογένεια πάνω αρχική

Όμορφη πατρίδα πάνω αρχική