Υποχρεωτική η μείωση ενοικίων στις επαγγελματικές μισθώσεις

Ανακοίνωση της ΟΕΒΕ Χίου
Πέμ, 02/04/2020 - 17:22

Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Χίου ενημερώνει ότι με βάση την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, αποκλειστικά οι επαγγελματίες που έχουν αναστείλει ή διακόψει τη λειτουργία της επιχείρησης με εντολή δημόσιας αρχής λόγω μέτρων για τον περιορισμό του Κορωναιού και με βάση τον ΚΑΔ τους, δικαιούνται τη μείωση μισθώματος των επαγγελματικών μισθώσεων κατά 40% για τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο.

Σε περίπτωση που κάποιος επαγγελματίας έχει ήδη καταβάλει το  ενοίκιο του Μαρτίου στο σύνολο του (το 100% του ποσού), θα πρέπει να συμψηφιστεί με το ενοίκιο του μήνα Απριλίου, δηλαδή να καταβληθεί το 20% του ποσού.

Να τονίσουμε ότι η συγκεκριμένη απόφαση αφορά Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, η μείωση είναι  υποχρεωτική και ο ιδιοκτήτης του μισθωμένου κτιρίου δε μπορεί να έχει ΚΑΜΙΑ αστική απαίτηση.

 

Για την Ο.Ε.Β.Ε. Χίου

Ο Πρόεδρος                                                                                                                                     Ο Γεν. Γραμματέας

Παππάς Βασίλης                                                                                                                              Κριμιζής Μιχαήλ

Σχετικά Άρθρα