Χίος, Παρασκευή 29 Μαΐου

Δυο νέα νηπιαγωγεία στον Αγ. Γεώργιο Ορφανό από τον Δήμο Χίου

Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Πέμ, 04/07/2019 - 14:58

Δύο νέα σύγχρονα νηπιαγωγεία το 7ο και το 11ο κατασκευάζει η δημοτική αρχή Βουρνού στην περιοχή του Αγ.Γεωργίου Ορφανού προκείμενου να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες της ευρύτερης περιοχής, μετά και την εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής  εκπαίδευσης.

«Οι εργασίες προχωρούν  κανονικά και όπως όλα δείχνουν θα τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα  και τα σχολεία θα παραδοθούν περίπου σε ένα χρόνο από σήμερα», ανέφερε ο δήμαρχος Μανώλης Βουρνούς συμπληρώνοντας ότι το κόστος  της ανέγερσης των δυο νηπιαγωγείων ανέρχεται σε 2 εκ. ευρώ και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ.

Στην σημαντική δουλειά που έχει γίνει όλο αυτό το διάστημα από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Χίου προκείμενου να ενταχτούν δεκάδες έργα σε προγράμματα που τρέχουν, αναφέρθηκε ο αντιδήμαρχος Απόστολος Τζιώτης συμπληρώνοντας ότι «Ας ελπίσουμε ότι και τα υπόλοιπα έργα που έχουν μελετηθεί και είναι προς ένταξη να υλοποιηθούν και αυτά».

 

Σχετικά Άρθρα

Παρ, 29/05/2020 - 14:11

Επιστρέφουν από την Δευτέρα 1η Ιουνίου οι μαθητές των δημοτικών σχολείων στις τάξεις, που ήδη έχουν διαμορφωθεί σύμφωνα με όσα προβλέπει το πρωτόκολλο του Υπουργείο για τον κορωνοϊό.

Τα θρανία έχουν τοποθετηθεί σε αποστάσεις με ένα μόνο μαθητή στο καθένα, ενώ ειδική σήμανση που διαχωρίζει την κάθε τάξη, έχει τοποθετηθεί και στον αύλειο χώρο.

Σύμφωνα με τον διευθυντή του 11ου δημοτικού σχολείου Χίου Μάρκο Σκούφαλο έχει προηγηθεί απολύμανση των χώρων, ενώ τα τμήματα δεν ξεπερνούν τους 15 μαθητές έκαστο.

Οι μαθητές θα προσέρχονται στο σχολείο από τις 7.50 έως τις 8.10 και θα πηγαίνουν στις τάξεις τους, ενώ στους γονείς δεν θα επιτρέπεται η είσοδος.

Παράλληλα δεν θα λειτουργεί το ολοήμερο σχολείο και τα μαθήματα θα λήγουν στις 13.15.

«Οι σχολικές μονάδες και οι εκπαιδευτικοί είναι έτοιμοι να υποδεχτούν τους μαθητές», ανέφερε ο κ. Σκούφαλος συμπληρώνοντας παράλληλα ότι η εκπαιδευτική κοινότατα έχει λάβει τα μέτρα της και λειτουργεί με ευθύνη απέναντι στους μαθητές ενώ η πολιτεία έχει «ξεχάσει» σε αρκετές περιπτώσεις τις δικές της ευθύνες.

«Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε και να δώσουμε ότι χρειάζεται στους διευθυντές για να επαναλειτουργήσουν τα σχολεία», ανέφερε από πλευράς Δημοτικής Αρχής ο Γιώργος Πατεριμός, συμπληρώνοντας ότι ήδη έχουν γίνει απολυμάνσεις ενώ μοιράζονται αντισηπτικά στις σχολικές μονάδες.

etoima_ta_dimotika_sholeia_gia_tin_epanaleitoyrgia_toys