Χίος, Παρασκευή 29 Μαΐου

Γιορτή κατά της διαφορετικότητας στο “Βούρειο”

Η Παιδεία όπλο προστασίας για τα ΑμεΑ
Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Τετ, 03/12/2014 - 15:26

Έναν διαφορετικό τρόπο διάλεξαν οι εκπαιδευτικοί, με ψυχή τη Σχολική Σύμβουλο Φυσικής Αγωγής, Ευδοκία Σαμουηλίδου, για να τιμήσουν στην πράξη την Παγκόσμια ημέρα ΑμεΑ. Συγκέντρωσαν το πρωί της Τετάρτης στο “Βούρειο” Γυμναστήριο εκατοντάδες παιδιά, που μαζί μ’ αυτά του Ειδικού Σχολείου έγιναν ένα πάνω στο παιχνίδι, κάνοντας ακριβώς τα ίδια πράγματα και μηδενίζοντας κάθε διάκριση. Ο Σίμος Παλτσανιτίδης, Πρόεδρος των Ελλήνων Παραολυμπιονικών, συνεχάρη τους διοργανωτές και στηλίτευσε το γεγονός της απουσίας τόσο εκπροσώπου της Περιφέρειας όσο και του Δήμου Χίου. Τα παιδιά χαιρέτησε καταχειροκροτούμενος και ο νικητής στον Μαραθώνιο της Αθήνας, Χριστόφορος Μερούσης.

Η Ευδοκία Σαμουηλίδου μίλησε με τη σειρά της, σημειώνοντας ότι αυτές οι εκδηλώσεις εξοικειώνουν το παιδί με τα προβλήματα των ΑμεΑ, αντιλαμβάνονται ότι το να είναι ισότιμος ο διπλανός τους δεν έχει σχέση με την κινητικότητά του.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Παρ, 29/05/2020 - 14:11

Επιστρέφουν από την Δευτέρα 1η Ιουνίου οι μαθητές των δημοτικών σχολείων στις τάξεις, που ήδη έχουν διαμορφωθεί σύμφωνα με όσα προβλέπει το πρωτόκολλο του Υπουργείο για τον κορωνοϊό.

Τα θρανία έχουν τοποθετηθεί σε αποστάσεις με ένα μόνο μαθητή στο καθένα, ενώ ειδική σήμανση που διαχωρίζει την κάθε τάξη, έχει τοποθετηθεί και στον αύλειο χώρο.

Σύμφωνα με τον διευθυντή του 11ου δημοτικού σχολείου Χίου Μάρκο Σκούφαλο έχει προηγηθεί απολύμανση των χώρων, ενώ τα τμήματα δεν ξεπερνούν τους 15 μαθητές έκαστο.

Οι μαθητές θα προσέρχονται στο σχολείο από τις 7.50 έως τις 8.10 και θα πηγαίνουν στις τάξεις τους, ενώ στους γονείς δεν θα επιτρέπεται η είσοδος.

Παράλληλα δεν θα λειτουργεί το ολοήμερο σχολείο και τα μαθήματα θα λήγουν στις 13.15.

«Οι σχολικές μονάδες και οι εκπαιδευτικοί είναι έτοιμοι να υποδεχτούν τους μαθητές», ανέφερε ο κ. Σκούφαλος συμπληρώνοντας παράλληλα ότι η εκπαιδευτική κοινότατα έχει λάβει τα μέτρα της και λειτουργεί με ευθύνη απέναντι στους μαθητές ενώ η πολιτεία έχει «ξεχάσει» σε αρκετές περιπτώσεις τις δικές της ευθύνες.

«Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε και να δώσουμε ότι χρειάζεται στους διευθυντές για να επαναλειτουργήσουν τα σχολεία», ανέφερε από πλευράς Δημοτικής Αρχής ο Γιώργος Πατεριμός, συμπληρώνοντας ότι ήδη έχουν γίνει απολυμάνσεις ενώ μοιράζονται αντισηπτικά στις σχολικές μονάδες.