Γύρισαν 30 χρόνια πίσω

Συγκινητική εκδήλωση στο Πανεπιστήμιο
Σάβ, 11/10/2014 - 12:04

Μια διαφορετική πτυχή του Πανεπιστήμιου Αιγαίου, ξεδιπλώθηκε το πρωί του Σαββάτου, στην 1η συνάντηση  αποφοίτων με την ευκαιρία συμπλήρωσης και των 30 χρόνων λειτουργίας του ιδρύματος  .

Συγκίνηση διάχυτη στην ατμόσφαιρα, μνήμες από τα φοιτητικά χρόνια και ο χρόνος γύρισε πίσω…

Για μια επιτυχημένη συνάντηση έκανε λόγο ο πρόεδρος του τμήματος Διοίκησης του Πανεπιστήμιου Αιγαίου Βασίλης Αγγελής, ενώ η Ισαβέλλα Μπουρνιά αναφέρθηκε στην επαγγελματική αποκατάσταση των αποφοίτων, αφού το μεγαλύτερο ποσοστό εργάζεται πάνω στο αντικείμενο που σπούδασε.

Από όλη την Ελλάδα, ήρθαν απόφοιτοι για να ξαναθυμηθούν τα χρόνια που πέρασαν στην Χίο, να ξαναβρεθούν στους χώρους του ιδρύματος και να ξαναζήσουν στιγμές από το παρελθόν.

Στα πρώτα χρόνια ίδρυσης και λειτουργίας του Πανεπιστημίου αναφέρθηκε και ο κοσμήτορας, Γιάννης Καρκαζής, στον χαιρετισμό που απεύθυνε στους παλιούς μαθητές του, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι ιδιαίτερα οι πρώτοι απόφοιτοι 30 χρόνια πριν, θα πρέπει να ξαναγνωρίσουν το Πανεπιστήμιο , καθώς τότε ήταν σε βρεφικό στάδιο ενώ τώρα πια έχει περάσει σε μια ώριμη ηλικία.

Μετά την λήξη της εκδήλωσης φυτεύτηκε μια ελιά στο προαύλιο του Μιχάλειου Κτηρίου, για να θυμίζει σε όλους αυτή την πρώτη συνάντηση.

Παράλληλα στους χώρους του Πανεπιστημίου, λειτουργούσε έκθεση με έργα του Μ. Φράσκου και της Δέσποινας Καλαγκιά. 

 

Σχετικά Άρθρα