Χίος, Τρίτη 21 Ιανουαρίου

Οι… εφευρέτες των Θυμιανών

Μαθητές που διακρίθηκαν στην Ρομποτική
Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Πέμ, 09/03/2017 - 15:53

Διακρίθηκαν για το έργο τους στη Ρομποτική, δούλεψαν στον ελεύθερο χρόνο τους δημιουργικά, κέρδισαν μια συμμετοχή σε τελική φάση πανελλήνιου διαγωνισμού, πλην όμως μάλλον δεν θα πάνε αφού λεφτά... δεν υπάρχουν. Είναι μια ομάδα μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Θυμιανών, που με την καθοδήγηση του δασκάλου τους στην πληροφορική, Μόσχου Σαμολαδά, έφτιαξαν με τη βοήθεια Lego και υπολογιστών μια γέφυρα η οποία ανοίγει και κλείνει μετά... σφυρίγματος μάλιστα, μόλις την πλησιάσει ένα πλοίο. Η θάλασσα, ή καλύτερα η λιμνούλα που χρησιμοποιείται, έχει το σχήμα της Χίου και τι… πρωτότυπο, τα Χιωτάκια ασχολήθηκαν με πλοία και το υγρό στοιχείο.

Τα παιδιά διδάσκονται σε μια αίθουσα που διαμόρφωσε ο Δήμος, στο υπόγειο του διδακτηρίου Θυμιανών, αφού σύμφωνα με τον Διευθυντή του, Θέμη Κολλιάρο, είναι από τα αναπτυσσόμενα Σχολεία με 190 μαθητές! Σύμφωνα με τον Δάσκαλο των παιδιών, που έδειξαν ενθουσιασμένα με το δημιούργημά τους, οι μαθητές εξοικειώνονται έτσι με τους υπολογιστές και διευρύνουν τη φαντασία τους, ενώ παράλληλα πραγματοποιούν και κατασκευές χωρίς να αγνοούν την πραγματικότητα, που στην περίπτωσή μας μεταφράζεται σε ένα πλοίο χωρίς… πλήρωμα. Σημειώνεται ότι στην αντίστοιχη πρωτοβουλία κατασκευής ρομπότ, συμμετείχε και το Δημοτικό Σχολείο Καμποχώρων.

 

Σχετικά Άρθρα

Ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Χίου
Δευ, 20/01/2020 - 22:28

Σύμφωνα με το άρθρο 50 του υπό ψήφιση νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας,  τα πτυχία των ιδιωτικών κολλεγίων αποκτούν επαγγελματική ισοτιμία με αυτά των ΑΕΙ, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα χιλιάδων αποφοίτων ιδιωτικών κολεγίων να διοριστούν στο δημόσιο.  Με το συγκεκριμένο άρθρο προβλέπεται να γίνονται δεκτά από τον ΑΣΕΠ τα πτυχία των κολεγίων ακόμα και αν δεν έχουν εξασφαλίσει την  ακαδημαϊκή αναγνώριση τους μέσω του ΔΟΑΤΑΠ (Διεπιστημονικός Οργανισμός Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης).

Με το νομοσχέδιο αυτό η κυβέρνηση:

  • καταργεί από το παράθυρο το άρθρο 16 του Συντάγματος βάζοντας από την πόρτα τα επί πληρωμή πτυχία από κάθε φύσης ιδιωτικά κολέγια, ακόμη και χωρίς ακαδημαϊκή αναγνώριση των πτυχίων μέσω ΔΟΑΤΑΠ
  • ενισχύει την ιδιωτική εκπαίδευση
  • εμπορευματοποιεί τα πτυχία και
  •  κατασυκοφαντεί τη δημόσια εκπαίδευση φανερώνοντας τις πραγματικές της προθέσεις για μείωση εισακτέων στα δημόσια πανεπιστήμια, αναστολή λειτουργίας 37 τμημάτων ΑΕΙ, κατάργηση της βάσης του 10 κλπ.

Ζητάμε την απόσυρση του νομοσχεδίου που εξισώνει τα ιδιωτικά κολέγια με τα Δημόσια Πανεπιστήμια.

Στο πλαίσιο αυτό η ΕΛΜΕ Χίου καλεί τα μέλη της σε παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΔΕ Χίου, αύριο 21/1/2020 και ώρα 14:00 και απόδοση σχετικού υπομνήματος.