Χίος, Τετάρτη 5 Αυγούστου

Οι… εφευρέτες των Θυμιανών

Εκλογές 2019 περιφερειακές πάνω 766x105

Εκλογές 2019 δημοτικές πάνω 766x105

Μαθητές που διακρίθηκαν στην Ρομποτική
Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Πέμ, 09/03/2017 - 15:53

Διακρίθηκαν για το έργο τους στη Ρομποτική, δούλεψαν στον ελεύθερο χρόνο τους δημιουργικά, κέρδισαν μια συμμετοχή σε τελική φάση πανελλήνιου διαγωνισμού, πλην όμως μάλλον δεν θα πάνε αφού λεφτά... δεν υπάρχουν. Είναι μια ομάδα μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Θυμιανών, που με την καθοδήγηση του δασκάλου τους στην πληροφορική, Μόσχου Σαμολαδά, έφτιαξαν με τη βοήθεια Lego και υπολογιστών μια γέφυρα η οποία ανοίγει και κλείνει μετά... σφυρίγματος μάλιστα, μόλις την πλησιάσει ένα πλοίο. Η θάλασσα, ή καλύτερα η λιμνούλα που χρησιμοποιείται, έχει το σχήμα της Χίου και τι… πρωτότυπο, τα Χιωτάκια ασχολήθηκαν με πλοία και το υγρό στοιχείο.

Τα παιδιά διδάσκονται σε μια αίθουσα που διαμόρφωσε ο Δήμος, στο υπόγειο του διδακτηρίου Θυμιανών, αφού σύμφωνα με τον Διευθυντή του, Θέμη Κολλιάρο, είναι από τα αναπτυσσόμενα Σχολεία με 190 μαθητές! Σύμφωνα με τον Δάσκαλο των παιδιών, που έδειξαν ενθουσιασμένα με το δημιούργημά τους, οι μαθητές εξοικειώνονται έτσι με τους υπολογιστές και διευρύνουν τη φαντασία τους, ενώ παράλληλα πραγματοποιούν και κατασκευές χωρίς να αγνοούν την πραγματικότητα, που στην περίπτωσή μας μεταφράζεται σε ένα πλοίο χωρίς… πλήρωμα. Σημειώνεται ότι στην αντίστοιχη πρωτοβουλία κατασκευής ρομπότ, συμμετείχε και το Δημοτικό Σχολείο Καμποχώρων.

 

Σχετικά Άρθρα

Κυρ, 02/08/2020 - 07:16

Με νέους χώρους άθλησης μετά τις θερινές διακοπές θα βρεθούν οι μαθητές των 6ου και 7ου Δημοτικών Σχολείων του νησιού μας, αφού αυτές τις μέρες ολοκληρώθηκαν οι εργασίες κατασκευής τους.

Στις επόμενες μέρες ολοκληρώνονται άλλα 9 γήπεδα στο 1ο - 3ο Λύκειο, 1ο -3ο Γυμνάσιο, 2ο Δημοτικό , 3ο 8ο Δημοτικό, 3ο Δημοτικό Βροντάδου, Γυμνάσιο Λύκειο Καλλιμασιάς και Δημοτικό Καρδαμύλων.

Τα έργα αυτά συμβασιοποιήθηκαν το 2018.

Αληθινά-πάνω-αρχική

Πολιτική-πάνω-αρχική

Κοινωνία-πάνω-αρχική

Κοινωνία-κάτω-αρχική

Οικονομία-πάνω-αρχική

Φωτογραφία ημέρας-πάνω-αρχική

Φωτογραφία ημέρας-κάτω-αρχική

Πολιτισμός-πάνω-αρχική

Αθλητισμός-πάνω-αρχική

Απόψεις-πάνω-αρχική

Παιδεία-πάνω-αρχική

Τεχνολογία-πάνω-αρχική

Ομογένεια πάνω αρχική

Όμορφη πατρίδα πάνω αρχική