Στο ίδιο έργο θεατές με την εκπαίδευση παιδιών προσφύγων - μεταναστών

Τρί, 01/09/2020 - 15:26

Ούτε το 10% των παιδιών προσφύγων και μεταναστών που παραμένουν εγκλωβισμένοι στη Χίο δεν καταφέρνουν να μετέχουν την ελληνικής παιδείας, ενώ και από την πλευρά της η ελληνική πολιτεία κάνει ό,τι μπορεί για να καθυστερεί τη συγκεκριμένη διαδικασία.

Έτσι μπορεί και φέτος, όπως και πέρσυ, να ορίστηκαν τα σχολεία που θα υποδεχθούν τα παιδιά, αλλά ακόμη δεν είναι γνωστό πότε θα ξεκινήσουν τα μαθήματα.

Σύμφωνα με τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Αριστείδη Κελεπερτζή, το εν δυνάμει μαθητικό δυναμικό αυτή την στιγμή αριθμεί  47 νήπια (που μπορούν να πάνε στο νηπιαγωγείο στην ΒΙΑΛ) και 126 παιδιά που μπορούν να φοιτήσουν στα δημοτικά που ορίστηκαν.

"Ανάμεσα στα παιδιά που τελικά πηγαίνουν στο σχολείο είναι και κάποια αστέρια, που καταφέρνουν να διακρίνονται", τόνισε ο κος Κελεπερτζής ο οποίος αναγνωρίζει το πρόβλημα που υπάρχει αλλά το αποδίδει κυρίως στον φόβο των γονέων να στείλουν τα παιδιά τους σχολείο και στην αστάθεια του προσφυγικού - μεταναστευτικού πληθυσμού που δεν επιτρέπει με ασφάλεια να υπάρχει προγραμματισμός έγκαιρα για την πρόσληψη εκπαιδευτικών που θα στελεχώσουν τα συγκεκριμένα τμήματα.

Σχετικά Άρθρα