Συγκίνηση και μάθημα ιστορίας

ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΥΣ ΤΩΝ ΘΥΜΙΑΝΩΝ
Παρ, 09/11/2018 - 11:18

Μπορεί να πηγαίνουν μόλις στην Γ' τάξη του Δημοτικού Σχολείου Θυμιανών, όμως κατάφεραν να συγκινήσουν και να διδάξουν ιστορία στη σημερινή εορταστική εκδήλωση, για την επέτειο της απελευθέρωσης του νησιού. Αγόρια και κορίτσια υπό την καθοδήγηση, κυρίως, των δασκάλων της τάξης τους Καίτης Χούλη και Νίκης Νιχούλη, αλλά και με τη συνδρομή και άλλων διδασκαλισσών, μας χάρισαν σήμερα μια πολύ όμορφη μουσικοδραματική παράσταση.

Μια παράσταση που σκόρπισε ιδιαίτερες συγκινήσεις σε όλους όσοι την παρακολούθησαν και γέμισαν ασφυκτικά την αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του θυμιανούσικου Σχολείου.

Οι μικροί πρωταγωνιστές τα κατάφεραν μια χαρά στους ρόλους τους και ίσως ήταν από τις μοναδικές φορές που τόσο λίγα παιδιά δίδαξαν ιστορία σε πολύ μεγαλύτερους για τη χιώτικη απελευθέρωση. Για την απόβαση του στόλου, τους ήρωες που έπεσαν στο Κοντάρι, τη μάχη του Αίπους και για ό, τι είχε σχέση με εκείνη την σπουδαία απελευθέρωση, διανθισμένη με χιώτικα τραγούδια.

Η εκδήλωση έκλεισε με τον εθνικό ύμνο, ενώ προηγήθηκε το ποίημα «Ειρήνη» του Γιάννη Ρίτσου, κάτω από το ζεστό και παρατεταμένο χειροκρότημα γονιών, παππούδων, γιαγιάδων και λοιπών συγγενών.

Για κινδύνους που ελλοχεύουν ακόμα και σήμερα μίλησε ο διευθυντής του σχολείου Στέλιος Καμπούρης εκφράζοντας και την ευαρέσκειά του για την επιτυχία της όλης εκδήλωσης.

 

Σχετικά Άρθρα