Ανακοίνωση της ΛΑΣ

Παρ, 15/07/2022 - 17:49

«Με όχημα την  «παρένθετη»  εταιρεία του Δήμου, που φέρει το όνομα ΔΙΑΝΟΧ, εταιρεία επί της ουσίας  ρουσφετιών και απευθείας αναθέσεων  σε ημέτερους, προωθείται η ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας με όχημα –πρόσχημα, την ανακύκλωση» αναφέρει σε ανακοίνωση της η ΛΑΣ σημειώνοντας:

«Στη σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ της Εταιρείας  το θέμα υπ. Αρ. 10 αφορά , στην  Έγκριση πίστωσης  για μίσθωση απορριμματοφόρου οχήματος για τις ανάγκες λειτουργίας ΔΙ.Α.ΝΟ.Χ Α.Ε.

Αλήθεια ποιες είναι οι ανάγκες λειτουργίας της ΔΙΑΝΟΧ ΑΕ, που δεν μπορεί να καλύψει η υπηρεσία καθαριότητας του δήμου τη στιγμή που τρέχουν και κονδύλια ενίσχυσής της με επιπλέον απορριμματοφόρα;

Ποια είναι η συνεργασία της ΔΙΑΝΟΧ με την υπηρεσία καθαριότητας πάνω σε αυτό το θέμα και σε άλλα, αλλά και πότε αρνήθηκε η υπηρεσία καθαριότητας να συνδράμει, πάνω σε θέματα αποκομιδής σκουπιδιών που είναι και αρμοδιότητά της;

Τα ερωτήματα βεβαίως είναι ρητορικά , αφού τα υποτιθέμενα golden boys της εταιρείας στο θεματικό δημοτικό συμβούλιο ήταν ξεκάθαρα πάνω και στα ζητήματα ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών και στις εργασιακές σχέσεις γαλέρας που έχουν επιβάλλει στους απλούς εργαζόμενους και στις «ευρωπαϊκές πρακτικές» -εδώ γελάνε- του να βάζουν οι δημότες  βαθιά το χέρι στην τσέπη,  για να πληρώνουν τα σκουπίδια ή τα ανακυκλώσιμα υλικά  χρυσάφι.

Η δημοτική αρχή και ο ίδιος ο δήμαρχος έχουν τεράστιες ευθύνες γι αυτή την κατάσταση, είναι συνυπεύθυνοι  αφού  καλύπτουν αυτό το φαγοπότι και ανοίγουν την κερκόπορτα της ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών.

Καλούμε τους εργαζόμενους του Δήμου και όλα τα εργατοϋπαλληλικά σωματεία , αλλά και τους δημότες μας να μην αφήσουν να περάσουν αυτές οι πολιτικές.

Τώρα πρέπει να αποσυρθεί το θέμα από την ημερήσια διάταξη».

 

Σχετικά Άρθρα