Απ΄το κυπριακό στην ποίηση, ο Κώστας Μαρδάς

Δευ, 08/02/2021 - 18:04

«Κάτω από δυσμενέστερες συνθήκες- σε σχέση με το παρελθόν - θα βρεθεί ο Πρωθυπουργός στη Λευκωσία, καθώς ο Ερντογάν έχει πραγματοποιήσει επτά γεωτρήσεις -άγονες μεν, αλλά επτά παράνομες- υπό τη χλιαρή αντίδραση ΗΠΑ και Ε.Ε, ενώ οι συμμαχίες με Ισραήλ και Αίγυπτο, που ορθώς προωθεί ο κ Μητσοτάκης, δεν λειτούργησαν αποτρεπτικά».

Αυτά τόνισε ο Κώστας Μαρδάς, καλεσμένος των δημοσιογράφων Γιάννη Σκάλου και Κώστα Λασκαράτου στη πρωϊνή ενημερωτική εκπομπή της ΕΡΤ (8/ 2).

Και συνέχισε: « Επιπλέον, έχουμε και τον παράνομο εποικισμό της Αμμοχώστου, όπου έκανε... πικ νικ ο Τούρκος Πρόεδρος , αγνοώντας τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του  ΟΗΕ, για τα οποία... επιχαίρουμε, ενώ εξακολουθούν να καταπατώνται 5.000 σπίτια ελληνοκυπρίων, 550 καταστήματα, 350 γιαπιά και 77 εκκλησίες».

Ο Χιώτης δημοσιογράφος, αφού αξιολόγησε ως λάθος τακτικής την πολιτική των άοπλων γεωτρήσεων της κυπριακής Δημοκρατίας, κατέληξε... ποιητικά.

Συνδυάζοντας την στρατηγική σκέψη με την ποιητική σκέψη, αφιέρωσε στους δημοσιογράφους ένα ποιητικό επίγραμμα από το νέο ποιητικό του βιβλίο:

«Και τι ειν΄ωρέ ο θάνατος’ μπρος στην ασυμμετρία»;

Πατρίδα μου να σ΄ αγαπώ

Μ' όλο σου το φαρμάκι !

Ακολουθεί το βίντεο της εκπομπής με χρόνο, από 01.45 έως 01.52: https://www.ertflix.gr/ert1/apo-tis-exi/08fev2021-apo-tis-exi/

 

Σχετικά Άρθρα