Χίος, Κυριακή 17 Νοεμβρίου

Δήλωση του Α. Μιχαηλίδη για την καταγγελία της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων περί παρέμβασης κ. Σαλμά

Σάβ, 09/11/2019 - 19:02
Α. Μιχαηλίδης

Η υπόθεση των διαγνωστικών αρθροσκοπήσεων απασχόλησε την Εξεταστική Επιτροπή για τα σκάνδαλα στο χώρο της Υγείας, η οποία κατέθεσε το πόρισμά της το Δεκέμβριο 2018. Ο κ. Σαλμάς, ιατρός ορθοπαιδικός, βουλευτής και πρώην αναπληρωτής Υπ. Υγείας της ΝΔ, είναι άμεσα εμπλεκόμενος στην υπόθεση υπερκοστολόγησης της ιατρικής αυτής πράξης. Άλλωστε, με βάση δικογραφία που διαβιβάστηκε στη Βουλή, άρθηκε η ασυλία του τον Απρίλιο 2019 και η υπόθεση, η οποία αφορά πρωτίστως ζημία του δημοσίου, διερευνάται από τη Δικαιοσύνη.

Η σημερινή καταγγελία της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων περί τηλεφωνικών παρεμβάσεων του κ. Σαλμά σε λειτουργούς της Δικαιοσύνης προκειμένου να πιέσει για επίσπευση της υπόθεσής του εγείρει σοβαρότατο ζήτημα αθέμιτης παρέμβασης από τον βουλευτή της ΝΔ.

Πέρα από αυτό, ως εισηγητής της πλειοψηφίας του πορίσματος της Εξεταστικής Επιτροπής για τις διαγνωστικές αρθροσκοπήσεις, νιώθω υποχρεωμένος να τονίσω ότι από την εξέταση του ογκώδους υλικού προέκυψαν ισχυρότατες ενδείξεις διασπάθισης του δημοσίου χρήματος και επιβάρυνσης του δημοσίου συμφέροντος. Θεωρώ δε πως η υπόθεση δεν αφορά στενά τον υπό διερεύνηση ρόλο του κ. Σαλμά,  αλλά είναι εξόχως αποκαλυπτική για τη λειτουργία ενός στρεβλού πλην κραταιού τρόπου διοίκησης κατά τις προηγούμενες δεκαετίες, ο οποίος μεταξύ άλλων ευθύνεται και για τη δημιουργία ελλειμάτων στα δημόσια οικονομικά και στο χώρο της Υγείας ειδικότερα.

Ως εκ τούτου, είναι απολύτως αναγκαίο για το δημόσιο συμφέρον συνολικά να αφεθεί απερίσπαστη η Δικαιοσύνη στην εξέταση της συγκεκριμένης υπόθεσης.

Σχετικά Άρθρα

Ανακοίνωση της Παγχιακής Επιτροπής Αγώνα
Κυρ, 17/11/2019 - 08:15

Η Παγχιακή Επιτροπή ΑΓΩΝΑ ήταν η πρώτη που επισήμανε τον κίνδυνο διασύνδεσης του μεταναστευτικού, με τις αυτονόητες υποχρεώσεις της πολιτείας προς τα νησιά του Β. Ανατολικού Αιγαίου. Προσοχή ΚΑΝΕΝΑ αντισταθμιστικό. Είναι χρέος της πολιτείας το μειωμένο ΦΠΑ, το σύγχρονο αεροδρόμιο κλπ, λόγω της νησιωτικότητας και ειδικά για τις ακριτικές περιοχές!

Τότε βέβαια κάποιοι έτρεχαν, με πρωτοστάτη τον πρώην Δήμαρχο, να ζητήσουν διαχείριση του μεταναστευτικού πάνω στην οριογραμμή του Αιγαίου, φτιάχνοντας νέα χοτ-σποτς, δηλώνοντας τυφλή υποταγή στις επιθυμίες των Ευρωπαίων και της Κυβέρνησης. Κατηγορούσαν μάλιστα ότι χάθηκε η τεράστια ''ευκαιρία'' της έτοιμης χρηματοδότησης, των έτοιμων μελετών (αλήθεια από ποιους και με ποια εντολή), για το νέο κέντρο στον ΧΑΔΑ.

Το σημερινό δημοσίευμα σε τοπικό μέσο αναφέρει μεταξύ άλλων.... "η Ευρωπαϊκή Ένωση ναι μεν θα δεχθεί αύξηση των κονδυλίων του νέου ΕΣΠΑ για τα νησιά όμως για δράσεις που θα αφορούν τη διαχείριση του μεταναστευτικού, όπως νέα hotspots, υπνωτήρια, δομές φιλοξενίας, προγράμματα ενσωμάτωσης κι άλλες όμοιες δράσεις."

Ελπίζουμε όλοι τώρα να κατανοούν το πόσο ζοφερό είναι το μέλλον της Χίου και το ποιός πραγματικά είναι ο κεντρικός σχεδιασμός, για τον οποίο προορίζεται το νησί μας.

Παγχιακή Επιτροπή ΑΓΩΝΑ