Χίος, Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου

Δουλειά δεν είχε ο διάβολος.... και έπαιρνε τα Λιμενικά Ταμεία από τους Δήμους

Δείτε το Βίντεο
Δευ, 27/01/2020 - 16:00

Δεν θα περάσει εύκολα η διοίκηση των λιμενικών ταμείων από τους δήμους στο Υπουργείο Ναυτιλίας, τόνισε σήμερα σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Χίου, Σταμάτης Κάρμαντζης, αναφέροντας ότι μετά τα όσα είπε στο συνέδριο της εφημερίδας «Ναυτεμπορική» ο Υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης για την ανάληψη σχετικής πρωτοβουλίας, ο ίδιος είχε τηλεφωνική επικοινωνία μαζί του εκφράζοντας την άποψη ότι είναι αδιανόητο ότι θα μεταβιβαστεί η αρμοδιότητα.

«Ο Υπουργός ανέφερε ότι θα γίνει εξαντλητική συζήτηση», σημείωσε ο Δήμαρχος Χίου ο οποίος θα ζητήσει το θέμα να τεθεί και στην Κεντρική Ένωση Δήμων, θεωρώντας ότι οι δήμοι πρέπει να έχουν τον πρώτο λόγο για τα του οίκου τους και τα λιμάνια και λιμανάκια είναι τμήματα ζωτικής σημασίας για τα νησιά.

Έχοντας μάλιστα την εμπειρία του Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου, με διοίκησή του από το Υπουργείο Ναυτιλίας, σημείωσε ότι η κατάσταση είναι πολύ καλύτερη τώρα που έχει περιέλθει το αντικείμενο στην αυτοδιοίκηση.

Για το θέμα, σημείωσε, υπάρχει κοινή γραμμή πλεύσης με τους Δήμους Οινουσσών και Ψαρών οι οποίοι επίσης μετέχουν στη διοίκηση του διαδημοτικού λιμενικού ταμείου Χίου.

ta_limenika_tameia_prepei_na_parameinoyn_stoys_dimoys

Σχετικά Άρθρα