Ελεος... η Χίος ξεπέρασε τα όρια της με το προσφυγικό

Επιτέλους η Κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της
Δείτε το Βίντεο
Πέμ, 10/03/2016 - 17:31

“Το πλοίο πρέπει σήμερα να πάρει 1.500 άτομα κι άλλα τόσα αύριο”, δήλωσε κατηγορηματικά ο Δήμαρχος Χίου, Μανώλης Βουρνούς στην “Α”, εμφανώς χολωμένος από τους κυβερνητικούς χειρισμούς στο προσφυγικό.

“Από χθες έχουμε διαρκείς επαφές με το υπουργείο Ναυτιλίας προκειμένου να ανοίξουν τα πλάνα εισιτηρίων στα πλοία της γραμμής ή να εκτελεστεί έκτακτο δρομολόγιο, χωρίς να υπάρχει ανταπόκριση”, ανέφερε ο Δήμαρχος αποδίδοντας εξ ολοκλήρου την ευθύνη στην Κυβέρνηση γιατί χθες το βράδυ υπήρξαν 300 με 400 πρόσφυγες και μετανάστες που δεν είχαν πού να πάνε, αφού όλοι οι υπό διάθεση στεγασμένοι χώροι ήταν πλήρεις, με αποτέλεσμα με ενέργειες του υπ. Εσωτερικών να ανοίξει ο χώρος στα Ταμπάκικα, για τη στέγασή τους.

Στο μεταξύ έντονα επικριτικός ήταν ο Δήμαρχος και για τα ζητήματα που αφορούν τον συντονισμό για τη διαχείριση του ζητήματος.

“Απαιτείται συνεργασία. Είμαι στεναχωρημένος που δεν υπάρχει κοινός νους”, είπε, βάζοντας επί τάπητος τους χειρισμούς που έγιναν για τη διαμόρφωση του Κέντρου στην π. ΒΙΑΛ, όπου κατά τους σχεδιασμούς του δήμου θα μπορούσαν να στεγαστούν μέχρι και 1.800 άτομα, όμως στη συνέχεια, που ανέλαβε δράση η Κυβέρνηση, ο αριθμός αυτός περιορίστηκε. Παράλληλα έθεσε ζητήματα που αφορούν τη μη τήρηση των συμφωνηθέντων για την παραχώρηση του χώρου από το Δήμο - μη σύσταση επιτροπής παρακολούθησης, μη ολοκλήρωση περίφραξης, ερωτηματικά για τη διοχέτευση των ομβρίων. Η μοναδική εξέλιξη που υπήρχε όλο αυτό το διάστημα ήταν ότι σήμερα τον επισκέφθηκε στο γραφείο του η κα Λίτσα Αρσενοπούλου, η οποία ορίστηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση ως συντονίστρια για τη διαχείριση του προσφυγικού στη Χίο.

Ο Δήμαρχος καταλήγοντας απέκλεισε το ενδεχόμενο να ανοίξουν κι άλλοι κλειστοί χώροι για τη φιλοξενία προσφύγων και μεταναστών, λέγοντας ότι λύση στο πρόβλημα υπάρχει και μπορεί να τη δώσει η Κυβέρνηση αυξάνοντας τις ροές με τα πλοία.

 

 

 

Ξεπεράσαμε τα όρια στο προσφυγικό - Λύσεις υπάρχουν και τις έχει το Υπ. Ναυτιλίας

Σχετικά Άρθρα