Χίος, Δευτέρα 21 Ιανουαρίου

Ενημέρωση για πρακτική άσκηση και μεταλυκειακό έτος - τάξη μαθητείας

Ανακοίνωση του γραφείου του Βουλευτή Α. Μιχαηλίδη
Παρ, 06/10/2017 - 07:13

Ενημέρωση για πρακτική άσκηση και μεταλυκειακό έτος - τάξη μαθητείας

 

Σας ενημερώνουμε για δύο θέματα που αφορούν μαθητές ΕΠΑΛ, ΕΠΑΣ και ΙΕΚ.

1)     Με κοινή απόφαση των Υπουργών Παιδείας και Εργασίας καθορίστηκε ο αριθμός των μαθητών επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης που θα πραγματοποιήσουν Μαθητεία - Πρακτική άσκηση σε φορείς του δημόσιου τομέα κατά το σχολικό έτος 2017-18. Ειδικά για τους φορείς της Χίου εγκρίθηκαν 100 θέσεις. Αναλυτικές πληροφορίες είναι δημοσιευμένες στο ΦΕΚ 3476/τ.Β./4-10-2017.

 

2)     Δημοσιεύτηκε από την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου πρόσκληση υποβολής αιτήσεων για συμμετοχή στο Μεταλυκειακό Έτος-Τάξη Μαθητείας.

Κατά τη διάρκεια του Μεταλυκειακού έτους - Τάξης Μαθητείας θα πραγματοποιηθούν Πρόγραμμα εργαστηριακών μαθημάτων της ειδικότητας και Πρόγραμμα εκπαίδευσης στο χώρο εργασίας. Οι μαθητευόμενοι αποζημιώνονται με το 75% του βασικού ημερομισθίου και καταβάλλονται από τον εργοδότη οι ασφαλιστικές εισφορές ώστε να έχουν ασφαλιστικά δικαιώματα.

Οι αιτήσεις μπορούν να υποβληθούν από την Τρίτη 3 Οκτωβρίου έως την Τρίτη 10 Οκτωβρίου, ώρα 14:00. Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την Π.Δ.Ε. Βορείου Αιγαίου (τηλ.22510-48154), τη Δ.Δ.Ε. Χίου (τηλ.22710-22733), καθώς και στα τηλέφωνα επικοινωνίας των κατά τόπους ΕΠΑ.Λ. Η πρόσκληση είναι δημοσιευμένη στην  ιστοσελίδα: http://vaigaiou.pde.sch.gr

 

Σχετικά Άρθρα

Ο συμπατριώτης μας δημοσιογράφος Κ.Μαρδάς στο Militaire
Δευ, 21/01/2019 - 09:18

“Επτά συν δύο” ελληνοτουρκικές κρίσεις. 11 κυβερνήσεις και μία χούντα. Λάθη, πάθη ,ανεπάρκειες και ήττες…Ένας δημοσιογράφος-ερευνητής και συγγραφέας, 5 χρόνια δουλειάς κι ένα βιβλίο 800 σελίδων στο οποίο αποτυπώνονται με λεπτομέρειες όλες οι ελληνοτουρκικές κρίσεις. “ΠΡΟ-ΙΜΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ”, ο τίτλος που επέλεξε ο συγγραφέας.

Ο δημοσιογράφος-συγγραφέας Κώστας Μαρδάς, στο στούντιο του Militaire.gr μιλά για όσα ερεύνησε με προσοχή. Για όσα διαπίστωσε κυρίως για τα δικά μας λάθη, που έδωσαν στην Τουρκία ευκαιρίες να κινηθεί και δυστυχώς να κερδίζει σε κάθε κρίση , κάτι παραπάνω.

Το να κάνεις λάθη είναι αναπόφευκτο. Το άσχημο είναι να μη μαθαίνεις απ΄ αυτά. Στη περίπτωσή μας φαίνεται ότι ποτέ δεν μαθαίναμε. Ο Κώστας Μαρδάς έχοντας την εμπειρία της έρευνας και τη δυνατότητα της ανάλυσης δεν κρύβει τις ανησυχίες του για τα ελληνοτουρκικά. Δεν αποκλείει να μας επιβληθεί ένα “μνημόνιο στο Αιγαίο”. Ένα γεωπολιτικό μνημόνιο από το οποίο αν “μπούμε”, δεν υπάρχει καμία έξοδος διαφυγής.

Δείτε την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συνέντευξη του Κώστα Μαρδά.

militaire.gr_kindynos_gia_mnimonio_sto_aigaio_o_k.mardas_mila_gia_ta_pro-imia_polemoy