Επιστολή της ΑΔΕΔΥ στον υπουργό Υγείας για την στελέχωση των Αγροτικών ιατρείων

Δευ, 27/07/2015 - 19:26

κ. Υπουργέ, σας επισημαίνουμε ότι η υγεία των νησιωτών και δή αυτών που μένουν σε απομακρυσμένες περιοχές στην Βόρεια Χίο, την Αμανή και το Πελιναίο, της Οινούσσες και τα Ψαρά είναι σε συνεχή κίνδυνο. Μετά από τον αιφνίδιο θάνατο συμπολίτη μας στην Βολισσό που αβοήθητος εξέπνευσε το απόγευμα της Παρασκευής χωρίς να υπάρχει ιατρός στο «Πολυδύναμο Ιατρείο Βολισσού» να του παρέχει ιατρική βοήθεια καθώς και το περιστατικό την ιδία ημέρα που στα Καρδάμυλα ο συμπολίτης μας περίμενε χωρίς γιατρό αφού και στο Π.Ι. τα ίδια συμβαίνουν, να ανέβει ασθενοφόρο το μοναδικό που εξυπηρετεί όλη την Χίο, με βαριές κρανοεγκεφαλικές κακώσεις,  οι κάτοικοι των περιοχών αισθάνονται πλέον αγανακτισμένοι και ξεχασμένοι. Όλοι οι κάτοικοι της Χίου απαιτούν να δοθούν λύσεις στα προβλήματα που έχουν αντίκτυπό τις ζωές τους. Στην Ελλάδα του 2015 συνάνθρωποί μας πεθαίνουν χωρίς να έχουν την στοιχειώδη ιατρική περίθαλψη που η πολιτεία οφείλει να τους παρέχει. Οι όποιες περιστασιακές και επικουρικές πρωτοβουλίες δεν μπορούν να αντικαταστήσουν το κράτος πρόνοιας. Το υπ’ αριθμό πρωτ. 22621/90-16/6/2015 έγγραφο της 2ης Υ.ΠΕ που υποχρέωσε  τους διευθυντές των Κέντρων Υγείας των νησιών να προβούν στην άμεση περικοπή των προγραμμάτων εφημεριών είναι απαράδεκτο και αντικοινωνικό.  
Η ΕΓ του ΝΤ Χίου της ΑΔΕΔΥ ενώνει την φωνή της με τους κατοίκους και με κάθε 
φορέα και απαιτεί:
–Να ανακληθεί  άμεσα η απαράδεκτη απόφαση της 2ης ΥΠΕ που περικόπτει τις εφημερίες στα ΚΥ και στα περιφερειακά ιατρεία.
–Να αποζημιωθούν άμεσα τα δεδουλευμένα  των εφημεριών, σε όλους τους ιατρούς των Κέντρων Υγείας και Περιφερειακών Ιατρείων χωρίς καμιά περικοπή.
–Να αποζημιώνονται, για την καθημερινή εφημεριακή τους απασχόληση, οι γιατροί που αναγκαστικά αποσπούνται στις Οινούσσες και τα Ψαρά, για όσο διάστημα παραμένουν κενά από αγροτικούς, τα συγκεκριμένα ιατρεία.
–Να καλυφθούν τα κενά στο νομό με μόνιμο ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό.
–Να καλυφθεί το νησί με τις προβλεπόμενες υπηρεσίες του ΕΚΑΒ.   
Η ανθρώπινη ζωή δεν αποτιμάται!!!! Όχι άλλο θύμα στο βωμό των μνημονιακών 
νόμων!!!! 
 
Ο Πρόεδρος                                                                    Η Γεν. Γραμματέας 
Γεώργιος  Αμπαζής                      Σοφία Γατανά

Σχετικά Άρθρα