Χίου κ. Μάρκος: Η Αγία Σοφιά δεν είναι ούτε Τζαμί ούτε Μουσείο...είναι Εκκλησία!

Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Παρ, 24/07/2020 - 23:22

 ''Η Αγιά Σοφιά δεν είναι ούτε Μουσείο ούτε Τζαμί...είναι Εκκλησία!!! '' βροντοφώναξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χίου Ψαρών και Οινουσσών κ.κ. Μάρκος σήμερα το βράδυ στην κατάμεστη Μητρόπολη Χίου (τηρουμένων των μέτρων του Κορωνο'ι'ού) όπου το Εκκλησίασμα όλο έψαλε τον ''Ακάθιστο Ύμνο'' και ο ίδιος ο Μητροπολίτης έψαλλε τους Χαιρετισμούς της Θεοτόκου''.

 Οι καμπάνες της Μητρόπολης Χίου χτυπούσαν πένθιμα ήδη στις επτά το απόγευμα και ακούγονταν στην Απλωταριά και σε όλη την αγορά της πόλης που ήταν ανοιχτή, καλώντας τους πιστούς όπως και σε όλες τις άλλες πόλεις της Ελλάδος, στη σημερινή Θεία Λειτουργία που ''είναι αντίλαλος'' όπως είπε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χίου Ψαρων και Οινουσσών κ.κ.Μάρκος ''από τα 45 σήμαντρα και τις 62 καμπάνες της Αγιάς Σοφιάς''...

 Τόνισε ότι όλη η ιστορία και κάθε πέτρα της Αγιάς Σοφιάς μαζί με τους νεκρούς στα εδάφη της Κωνσταντινούπολης ''μιλούν και μαρτυρούν Ελληνικά''...''Το Σύμβολο της Πίστεως εκεί πρωτοειπώθηκε και πρωτοακούστηκε''...Τι κι αν την λειτούργησε σήμερα ως Τζαμί το Τουρκικό κράτος και ο Ερντογάν...''Πάλι με χρόνια με καιρούς πάλι δικά μας θα 'ναι'' είπε ολοκληρώνοντας την ομιλία του γεμάτος συγκίνηση.

i_agia_sofia_den_einai_oyte_moyseio_oyte_tzami_einai_ekklisia

Σχετικά Άρθρα