Η Κυβέρνηση να αποσυμφορήσει τα νησιά και να θωρακίσει υγειονομικά τα ΚΥΤ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Ν.Ε. ΧΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ
Παρ, 27/03/2020 - 13:51

"Η  Κυβέρνηση της ΝΔ, αντί να προχωρήσει σε αποσυμφόρηση των νησιών μας από τους εγκλωβισμένους πρόσφυγες-μετανάστες  με μεταφορά ευάλωτων ομάδων σε ανοιχτές δομές στην ενδοχώρα, όπως ζητάμε εδώ και μήνες, διαφωνεί ακόμα και  με την Ευρωπαϊκή επιτροπή η οποία την  καλεί  να προχωρήσει σε αποσυμφόρηση των νησιών και μετεγκατάσταση προσφύγων στην ενδοχώρα για τον περιορισμό του κινδύνου εξάπλωσης του κορωνοϊού. Είναι αυτή η κυβέρνηση που προεκλογικά έταζε στους νησιώτες –ψευδώς-, ότι θα φύγουν όλοι".

Τα παραπάνω αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ν.Ε. Χίου του ΣΥΡΙΖΑ και ζητά από την Κυβέρνηση την αποσυμφόρηση των νησιών με μεταφορά προσφύγων στην ενδοχώρα αλλά και την υγειονομική θωράκιση των ΚΥΤ με προσλήψεις γιατρών, νοσηλευτών και τη δημιουργία ειδικών χώρων εξέτασης για τον κορωνοϊό.

Αναλυτικά σημειώνει:

"Με  ευθύνη της Κυβέρνησης και πολιτική επιλογή βρίσκονται  στοιβαγμένοι στα νησιά μας, σε απαράδεκτες και άθλιες συνθήκες-που ελλοχεύουν κινδύνους-, υπέρ πολλαπλάσιος αριθμός προσφύγων και μεταναστών, με την κυβέρνηση  και το αρμόδιο υπουργείο να είναι απλός θεατής. Με καθεστωτικές συμπεριφορές, μας επιβάλει κλειστά κέντρα-φυλακές, μας επιτάσσει, μας φέρνει τα ΜΑΤ  και όλα αυτά σύμφωνα με τον Βουλευτή Χίου και Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότη Μηταράκη, γίνονται για την «δημόσια ασφάλεια» και την «δημόσια υγεία».

Ακόμα και από το βήμα της βουλής  ακούσαμε  τους ευφάνταστους ισχυρισμούς του   Κ. Μηταράκη, ότι προχώρησε στις επιτάξεις, λόγω του κορωνοϊού-που είχε προφητεύσει ότι έρχεται-και της στάσεως της Τουρκίας.

Η Κυβέρνηση και ο Κ. Μηταράκης, αντί να εκβιάζουν και να μας προκαλούν, άμεσα πριν να είναι αργά να προχωρήσουν σε ενέργειες αποσυμφόρησης και υγειονομικής θωράκισης των νησιών. Η Δημόσια υγεία είναι πολύ σημαντική για να είναι πιόνι λόγω μικροπολιτικών παιχνιδιών και εσωκομματικών ισορροπιών της ΝΔ. Προφανώς αγνοούν τι μπορεί να συμβεί στα ΚΥΤ από την ύπαρξη κρούσματος κορωνοϊού, γιατί σε άλλη περίπτωση η συμπεριφορά τους είναι πολιτικά ανεύθυνη και επικίνδυνη για το σύνολο της κοινότητας.

Η κυβέρνηση  οφείλει:

 Να προχωρήσει άμεσα σε αποσυμφόρηση των νησιών με μεταφορά ευάλωτων ομάδων σε ανοιχτές δομές στην ενδοχώρα.

Να ενισχύσει άμεσα με ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό τα ΚΥΤ και να προχωρήσει στη δημιουργία ειδικών χώρων εξέτασης για τον κορονωϊό.

Σχετικά Άρθρα