Χίος, Σάββατο 7 Δεκεμβρίου

Η Παγχιακή Επιτροπή για τις δηλώσεις Χρυσοχοϊδη για τους πρόσφυγες

Τετ, 17/07/2019 - 21:38
φωτο αρχείου

Οι άστοχες στα πλαίσια του ορθού πολιτικού λόγου ,δηλώσεις του κ.Χρυσοχοίδη απο την Μόρια, "εξαγνίζουν" και συγκαλύπτουν τις καταστροφικές πολιτικές της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στο μεταναστευτικό για τα νησιά μας.
Τις πολιτικές που στοιβάζουν σε μεταλλικά κουτιά ανθρώπινες ψυχές στα νησιά μας ,τις πολιτικές που κάνουν τα δουλεμπορικά κυκλώματα να αλωνίζουν και να πλουτίζουν. 
Είναι πράγματι λυπηρό να δείχνει συμβιβασμένη ήδη η νεα κυβέρνηση με την απαράδεκτη κατάσταση στα νησιά ,παγιώνοντας την κατάσταση με την εξαγγελία κατασκευής νέου χότ σποτ στην Σάμο χρησιμοποιώντας προσχηματικά την αναγκαία ούτως η άλλως καλυτέρευση συνθηκών διαμονής του εξαιρετικά μεγάλου αριθμού μεταναστών στο νησί. Μεταθέτει στο μέλλον την νωπή προεκλογικά εξαγγελθείσα αποσυμφόρηση των νησιών ,ενώ θέλει να παγιώσει την πολύμηνη παραμονή μεταναστών ,αφού οι αιτήσεις ασύλου θα συνεχίζουν να εξετάζονται στα νησιά. 
Κάνει αποδεκτό τον παράνομο και αντισυνταγματικό γεωγραφικό περιορισμό στα νησιά. (πόρισμα Δικ.συλλόγου Χίου)
Μένει προσηλωμένη στην "συμφωνία' Τουρκίας -ΕΕ που μόνο την Τουρκία ευνοεί αφού και χρηματοδοτείται απο αυτήν, αλλά την εφαρμόζει και αλα καρτ θέτοντας σε ομηρία τα νησιά μας ελέγχοντας τις μεταναστευτικές ροές κατά το δοκούν.
Σημειωτέον ότι από την εφαρμογή αυτής της συμφωνίας και μετά μόνο το 20% των υπό επιστροφή μεταναστών "δέχεται" πίσω στο έδαφός της η Τουρκία. 
Αλλωστε οι δηλώσεις του κου Αβραμόπουλου μετά την πρόσφατη σύσκεψη δείχνουν ότι όλα εξαρτώνται απο την καλή θέληση (των γειτόνων μας;).
"Θα είμαστε στο πλευρό της Ελλάδας και της κυβέρνησης. Μπορεί να είμαι Ευρωπαίος Επίτροπος, αλλά ο νους μου είναι στην πατρίδα μου. Η συνεργασία με την Τουρκία είναι απαραίτητη. Με καλή πρόθεση και συνεργασία θα έρθουν και τα καλά αποτελέσματα"
Διαφαίνεται από τις πρώτες κινήσεις λοιπόν ότι τα νησιά θα εξακολουθήσουν να είναι το ανάχωμα-φυλακή εξυπηρετώντας όλους τους άλλους (Ευρώπη πρώτιστα,Τουρκία ,κυκλώματα διακινητών, ύποπτες ΜΚΟ κλπ) εκτός από τα νησιά μας.
Δυστυχώς τα κολαστήρια στην Μόρια , στην ΒΙΑΛ και στο Βαθύ , γίνονται αποδεκτά σαν χώροι παραμονής σε άθλιες συνθήκες.
Τα νησιά μας πρέπει να δέχονται μόνο όσο φορτίο τους αναλογεί σ αυτό το ευρωπαϊκό πρόβλημα ,ακριβώς όπως κάθε άλλο μέρος που βρίσκεται σε ευρωπαϊκό έδαφος. Σ αυτά πρέπει να γίνεται μόνο καταγραφή και ταυτοποίηση.
Οι νησιώτες θα συνεχίσουν να διεκδικούν τα αυτονόητα .

Σχετικά Άρθρα

Παρ, 06/12/2019 - 18:56

Την έγκριση του δημοτικού συμβουλίου Χίου πήρε η απόφαση για το κλείσιμο του Δημοτικού καταστήματος μετά από ενημέρωση που προηγήθηκε στο σώμα από τον Δήμαρχο Χίου Σταμάτη Κάρμαντζη.

«Σε πρώτη φάση θα κλείσουμε τον δήμο και τις υπηρεσίες του» ανέφερε ο κ.Κάρμαντζης τονίζοντας ότι φοβάται οποιαδήποτε μορφή συγκέντρωσης καθώς δεν υπάρχει η\το χρονικό περιθώριο ενημέρωσης των πολιτών έτσι ώστε να είναι μαζική.

Την πρόταση για δυναμική κινητοποίηση κατέθεσε ο επικεφαλής της «συμμαχίας Αξιών» Κώστας Τριαντάφυλλος τονίζοντας ότι οι κυβερνητικές εξαγγελίες δείχνουν την Χίο να αδικείται έναντι των άλλων νησιών.

«Ειπώθηκε ότι θα κλείσει η Μόρια και η Σάμος αλλά πουθενά δεν ακούσαμε για κλείσιμο της ΒΙΑΛ», ανέφερε ο κ.Τριαντάφυλλος.

Την παράμετρο να γίνει εξονυχιστικός έλεγχος στις ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στην Χίο έθεσε ο επικεφαλής του συνδυασμού «Χίος Μπροστά» Γιάννης Καραβασίλης με τον Σταμάτη Κάρμαντζη να απαντά ότι έχει μένει αναπάντητη η πρώτη επιστολή του δήμου Χίου και θα αποσταλεί και δεύτερη.

Στο μεταξύ την επαναφορά των προηγούμενων συντελεστών στην τιμολόγηση των χωριών της Αμανής, της Ομηρούπολης και των Καρδαμύλων, αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Χίου, στην συζήτηση που έγινε  προκειμένου να εγκριθεί η τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΥΑΧ.

Η αρχική απόφαση του ΔΣ της ΔΕΥΑΧ προέβλεπε εξίσωση των χωριών αυτών με άλλες περιοχές, κάτι που προκάλεσε την αντίδραση συμβούλων και έτσι αποφασίστηκε να παραμείνουν ως έχουν οι συντελεστές στις ανωτέρω περιοχές.

Στην ίδια συνεδρίαση εγκρίθηκε, κατά πλειοψηφία, η τιμολογιακή πολιτική της Δημοτικής Αρχής Κάρμαντζη για τα ανταποδοτικά τέλη του 2020, με τους αρμοδίους αντιδημάρχους  Χάρη Μπουρνιά και Παναγιώτη Αναγνώστου να τονίζουν ότι υπάρχει πρόθεση για μείωση αλλά δυστυχώς η υποχρηματοδότηση από την κυβέρνηση δεν βοηθά προς αυτή την κατεύθυνση.

Έτσι για το 2020 τα ανταποδοτικά τέλη παραμένουν στο ίδιο επίπεδο με τα προηγούμενα χρόνια  ενώ η πρόταση του Κώστα Τριαντάφυλλου για μείωση στο 50% των ανταποδοτικών τελών σε νέες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε χωριά , θα κοστολογηθεί από την οικονομική υπηρεσία του Δήμου Χίου και θα επανεξεταστεί.

Παράλληλα στην συνεδρίαση κατατέθηκε και η πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης για μείωση των ανταποδοτικών τελών με γνώμονα την οικονομική κρίση και την δυσχερή κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα νοικοκυριά.