Χίος, Πέμπτη 13 Αυγούστου

Καταγγέλλει ο συνδυασμός Λαμπρινούδη τη δράση Μ.Κ.Ο. και Δήμου στο προσφυγικό

Πέμ, 08/09/2016 - 14:56

Τα πυρά της στη Δημοτική Αρχή και το Δήμαρχο για τη διαχείριση του προσφυγικού και το ρόλο των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, εκτοξεύει με ανακοίνωση που εξέδωσε η παράταξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο συνδυασμός του Πολύδωρου Λαμπρινούδη «Όλοι μαζί για τη Χίο μας», με δελτίο Τύπου, βάλλει μεταξύ άλλων, κατά της Μονομετοχικής Εταιρείας του Δήμου, την οποία χαρακτηρίζει Μ.Κ.Ο..

Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Ενώ η κατάσταση με τους πρόσφυγες, μετανάστες , αλλοδαπούς, (πες το όπως θέλεις) έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο και συνεχώς κάθε καρυδιάς καρύδι προσεγγίζει τις παραλίες του νησιού μας, καθημερινά νέες ΜΚΟ (Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις) κάνουν την εμφάνιση τους στο νησί μας, με αποτέλεσμα ο αριθμός των οργανώσεων αυτών στη Χίο να έχει φθάσει τις 19.

Σε αυτές θα πρέπει να προσθέσουμε και την ΜΚΟ του Δήμου Χίου, που είναι και η πολυπληθέστερη και αναπτύσσεται μέσω της ΜΟΝΟΜΕΤΟΧΙΚΗΣ εταιρείας του Δήμου Χίου.

Κανένας έλεγχος για τη δράση τους, για τα κονδύλια που διαθέτουν και το κυριότερο τους σκοπούς που εξυπηρετούν.

Και ενώ η κατάσταση έχει ξεφύγει και οι επιπτώσεις στην κοινωνία της Χίου από το προσφυγικό είναι ανεπανόρθωτες, αυτό που απασχολεί το Δήμο και το Δήμαρχο Χίου είναι η πατρότητα της σύσκεψης που θα γίνει στην Αθήνα για το συγκεκριμένο θέμα, εάν δηλαδή διοργανώθηκε από το Δήμο η την Περιφέρεια, με ανταλλαγές ανακοινώσεων μέσω του διαδικτύου.

Οι πολίτες της Χίου βγάζουν καθημερινά τα συμπεράσματά τους.»

Σχετικά Άρθρα

Τετ, 12/08/2020 - 20:23

 

       Βολισσιανό, χαρακτηρίζει τον Μιχάλη Κράτσιο – Κοτσακά, υφυπουργό Άμυνας των ΗΠΑ το Κοινοτικό Συμβούλιο Βολισσού με το παρακάτω συγχαρητήρια επιστολή.

Το Συμβούλιο Κοινότητας Βολισσού, εκφράζοντας τη χαρά και τη συγκίνηση όλων των συγχωριανών απέστειλε συγχαρητήρια επιστολή στον εξαίρετο Βολισσιανό κ. Μιχάλη Κράτσιο – Κοτσακά για την τοποθέτησή του στη θέση του υφυπουργού Άμυνας των Η.Π.Α.

       Γνωστός στους περισσότερους από τις συχνές επισκέψεις του στο χωριό του, τόσο ο νέος υφυπουργός όσο και οι γονείς του, ο κ. Γιάννης Κράτσιος και η κ. Μαίρη Κοτσακά αποτελούν πρόσωπα αγαπητά στη μικρή κοινωνία της Βολισσού.

       Φέτος, λόγω του κορωνοϊού, ο Μιχάλης Κράτσιος – Κοτσακάς δεν μπόρεσε να έρθει στη Βολισσό, όμως πέρσι το καλοκαίρι είχε έρθει  για σύντομες διακοπές, αν και  ήταν ήδη, διευθυντής του Γραφείου Τεχνολογίας του Λευκού Οίκου.

       Στη συγχαρητήρια επιστολή του το Συμβούλιο Κοινότητας Βολισσού αναφέρει:

        «Κύριε υφυπουργέ, Αγαπητέ Μιχάλη

          Οι κάτοικοι της Βολισσού και οι όπου γης Βολισσιανοί αισθάνθηκαν ξεχωριστή χαρά και μεγάλη περηφάνεια μόλις πληροφορήθηκαν την τοποθέτησή σας στη θέση του υφυπουργού Άμυνας των ΗΠΑ.

         Τα συναισθήματα αυτά είναι απόλυτα φυσιολογικά γιατί και η οικογένειά σας και εσείς προσωπικά είστε άνθρωποι που από τα παιδικά σας χρόνια ζυμωθήκατε με τα Βολισσιανά στοιχεία και έχετε την αμέριστη εκτίμηση των συγχωριανών σας. 

         Για την εκτίμηση προς το πρόσωπό σας και την οικογένειά σας δεν στηριζόμαστε σε αόριστες πληροφορίες τρίτων, αλλά στην προσωπική αντίληψη των ανθρώπων που σας γνωρίζουν προσωπικά και είναι η μεγάλη πλειοψηφία των Βολισσιανών.

        Οι εξαιρετικές σπουδές σας, η επιστημονική και τεχνοκρατική εμπειρία σας και το ήθος σας εγγυώνται ότι και στο μέλλον θα εξακολουθείτε να τιμάτε τη Βολισσό με τις επιτυχίες σας.

        Διερμηνεύοντας τα αισθήματα όλων των Βολισσιανών σας απευθύνουμε τα πιο θερμά μας συγχαρητήρια και περιμένουμε, με λαχτάρα, τη στιγμή που οι συνθήκες και οι υποχρεώσεις σας θα σας επιτρέψουν να ξαναβρεθείτε ανάμεσά μας προκειμένου να σας υποδεχτούμε με όλη μας την αγάπη και με κάθε τιμή.

 

              

                                                                      Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου

                                                                                                                                                                                                                       Κοινότητας Βολισσού

                                                                                                   

                                                  

 

                                                                               Σωτ. Παραδείσης