Κ.Μουτζούρης: Δεν επαρκεί το τετράμηνο για τα έργα στο Αεροδρόμιο

Πέμ, 05/11/2026 - 13:25

 

Τον προβληματισμό του για την ολοκλήρωση των εργασιών στο αεροδρόμιο Χίου μέσα στο προβλεπόμενο τετράμηνο εξέφρασε ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης, σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου μετά την κυβερνητική σύσκεψη στην Αθήνα υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Κωστή Χατζηδάκη.

Ο ίδιος αν και ξεκαθάρισε ότι είναι υπερ του έργου της επέκτασης  του Αεροδρομίου και της ανακατασκευής του διαδρόμου, επέμεινε ότι πρέπει να μετατεθεί η ημερομηνία διακοπής των πτήσεων, ώστε να εξασφαλιστούν προηγουμένως η ακτοπλοϊκή σύνδεση και η υγειονομική κάλυψη του νησιού.

«Με αυτούς τους ρυθμούς δεν επαρκεί το τετράμηνο» για να ολοκληρωθεί το έργο, ανέφερε ο κ.Μουτζούρης επικαλούμενος και την ιδιότητα του ως μηχανικός.

Αναφορικά με την σύσκεψη στην Αθήνα που πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου τόνισε ότι το αίτημα για ανάκληση της ΝΟΤΑΜ , υποστηρίχθηκε από την συντριπτική πλειονότητα των εκπροσώπων της Χίου ωστόσο δεν έγινε αποδεκτό.

«Επί είκοσι μέρες τώρα δεν έχει γίνει καμία πρόοδος να προετοιμαστεί το κλείσιμο του αεροδρομίου», υποστήριξε, προσθέτοντας ότι οι δημόσιες συζητήσεις και οι εξαγγελίες δεν αρκούν χωρίς συγκεκριμένες αποφάσεις.

Σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη, στη σύσκεψη συζητήθηκε η αύξηση των συνδέσεων σε εννέα εβδομαδιαία δρομολόγια, με την προσθήκη έβδομου ημερήσιου δρομολογίου και δύο ακόμη συνδέσεων με τον ίδιο να εκφράζει έντονες επιφυλάξεις για το κατά πόσο οι απαιτούμενες διαδικασίες μπορούν να ολοκληρωθούν εγκαίρως.

Σημαντικό μέρος της συνέντευξης αφιερώθηκε στην υγειονομική κάλυψη της Χίου κατά την περίοδο που δεν θα πραγματοποιούνται αεροπορικές πτήσεις.

Ο Κώστας Μουτζούρης ανέφερε ότι ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης διαβεβαίωσε πως έχουν γίνει συνεννοήσεις με το ΕΚΑΒ για την εξυπηρέτηση των αεροδιακομιδών.

Ωστόσο, ο Περιφερειάρχης ζήτησε να εξεταστεί ακόμη και η δυνατότητα πραγματοποίησης δοκιμαστικής διακομιδής, προκειμένου να διαπιστωθούν στην πράξη ο χρόνος ανταπόκρισης, ο τρόπος ειδοποίησης και η λειτουργικότητα του συστήματος.

Ο Κώστας Μουτζούρης χαρακτήρισε θετική την επιλογή του κ. Αναγνόπουλου ως συντονιστή κατά το κρίσιμο τετράμηνο, σημειώνοντας ότι πρόκειται για υπηρεσιακό στέλεχος του Υπουργείου Υποδομών με το οποίο έχει συνεργαστεί στο παρελθόν και γνωρίζει τις δυνατότητές του.

Κλείνοντας ότι Περιφερειάρχης κατέστησε σαφές ότι η Περιφέρεια στηρίζει την ολοκλήρωση της αναβάθμισης του αεροδρομίου, αμφισβητεί όμως την επάρκεια της προετοιμασίας και την αξιοπιστία του τετράμηνου χρονοδιαγράμματος με βάση τους μέχρι σήμερα ρυθμούς εργασιών.

«Θεωρώ ότι δεν θα επαρκέσουν οι τέσσερις μήνες», επανέλαβε ο κ.Μουτζούρης.

Σχετικά Άρθρα