Χίος, Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου

ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΡΔΑΣ: Με 200 χιλιάδες δολάρια ο Ερντογάν γκριζάριζε την ΑΟΖ

Σάβ, 21/09/2019 - 19:37

«Με 200.000 δολάρια την ημέρα -- όσο, δηλαδή, κοστίζει μια θαλάσσια γεώτρηση το 24ωρο --, σύμφωνα με μηχανικούς πετρελαίου, ο Ερντογάν εξασφάλισε την είσοδο και κατοχή της κυπριακής αποκλειστικής οικονομικής ζώνης, επιβάλλοντας καθεστώς αεροναυτικής πολιορκίας επί πέντε μήνες, έχοντας την ανοχή των ΗΠΑ, της Ε.Ε, του Ισραήλ, της Αιγύπτου και τις πλάτες της Ρωσίας...».

Αυτά κατήγγειλε το Σάββατο πρωί, καλεσμένος του Γιώργου Αυτιά στον ΣΚΑΪ, ο Χιώτης δημοσιογράφος στην Αθήνα Κώστας Μαρδάς.

Και συνέχισε με συντριπτικούς αριθμούς που τεκμηριώνουν το μέγεθος του «Θαλάσσιου Αττίλα», για τον οποίο πρώτος μίλησε σε ανύποπτο χρόνο, βάζοντάς τον υπότιτλο στο βιβλίο του ΠΡΟ- ΙΜΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ, που κυκλοφόρησε στις αρχές του έτους:

«Ο Ερντογάν, πριν αποσύρει το Φατίχ και το Γιαβούζ, κατεξευτέλισε το Διεθνές Δίκαιο. Βάσει της λίστας παραβιάσεων που κατέθεσε στον ΟΗΕ η Κυπριακή Δημοκρατία, μόνο τον μήνα Ιούνιο η Τουρκία παραβίασε 113 φορές τον εναέριο χώρο, 33 φορές τα χωρικά ύδατα και εισέβαλε με 18 πλοία, δύο γεωτρύπανα, ερευνητικά, φρεγάτες, κορβέτες, υποβρύχια και μη επανδρωμένα αεροσκάφη!».

Στο ερώτημα του Γιώργου Αυτιά, γιατί ο Ερντογάν συνεχίζει να στέλνει πρόσφυγες και μετανάστες στα νησιά μας, απάντησε ότι το αποτολμά, γιατί είναι ανεξέλεγκτος, καθώς, όπως αποκάλυψε ο ίδιος ο Σουλτάνος- Πρόεδρος σε πρόσφατη συνέντευξή του στο Ρόιτερ, η Μέρκελ τον πήρε στο τηλέφωνο και του είπε:

"Εκτός από τα έξι δις που πήρες, πόσα ακόμη θέλεις".

Όταν ο Γιώργος Αυτιάς του ζήτησε την άποψή του για μια δραστική αντιμετώπιση του προβλήματος απάντησε:

«Έχω να προτείνω μια άλλη πολιτική: Αφού η Frontex και τα πλοία του ΝΑΤΟ- που τα έβλεπα το καλοκαίρι από το μπαλκόνι μου να... διευκολύνουν τις ροές, ενημερώνοντας το τουρκικό και ελληνικό λιμενικό για να υποδεχθούν τις βάρκες -- ας ζητήσει η κυβέρνηση μια νέα εντολή από τον ΟΗΕ και την Ε.Ε . Ποια; Εφόσον ένας ναυτικός αποκλεισμός είναι αδύνατος λόγω των διεθνών συμβάσεων προστασίας των βομβαρδισμένων αμάχων, ας ζητηθεί η συγκρότηση ευρωπαϊκής αστυνομικής δύναμης που θα ελέγχει επιτόπου τα τουρκικά παράλια, απ ΄όπου ξεκινούν οι διακινητές τις επιχειρήσεις τους».

Και κατέληξε με την πάγια θέση του:

«Ας σταματήσουν οι Ευρωπαίοι και οι Αμερικανοί τους βομβαρδισμούς, για να σταματήσουν και οι ροές! Ας συνειδητοποιήσουν όλοι, πως όταν πέφτει μια βόμβα στην Ιντλίμπ, σκάει στα χωριά μας!».

 

Σχετικά Άρθρα

Πέμ, 05/12/2019 - 15:57

Ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Νότης Μηταράκης, μετέβη στο Λονδίνο προκειμένου να εκπροσωπήσει τον Πρωθυπουργό και την Κυβέρνηση, στην εξόδιο ακολουθία του Μακαριστού Κυρού Γρηγορίου, Αρχιεπισκόπου πρώην Θυατείρων και Μ. Βρετανίας.

Ακολουθεί δήλωση του υφυπουργού κ. Μηταράκη:

«Με ιδιαίτερη συγκίνηση και με αίσθημα αναγνώρισης της πολυετούς προσφοράς του εκλιπόντος, εκπροσωπώ σήμερα τον Πρωθυπουργό και την ελληνική κυβέρνηση στην εξόδιο ακολουθία του Μακαριστού Κυρού Γρηγορίου. Νιώθω σήμερα, μια προσωπική απώλεια, του γέροντά μου, που με χειροθέτησε, με πάντρεψε, του ανθρώπου που ήταν κοντά μας, τα χρόνια που ζούσαμε οικογενειακά στο Λονδίνο. Χάσαμε όλοι τον δικό μας άνθρωπο. Το σεμνό ιεράρχη, που για δεκαετίες ήταν πάντα παρών, δίπλα μας, στις ελληνικές και κυπριακές κοινότητες όλης της Μεγάλης Βρετανίας και της Ιρλανδίας. Του ιεράρχη που άοκνα, με πάρα πολύ ενέργεια, είχε για τον καθένα μια ευχή να δώσει, ενώ παράλληλα διαδραμάτιζε πρωτεύοντα ρόλο στη θρησκευτική ζωή του Ηνωμένου Βασιλείου, ως εκπρόσωπος του Οικονομικού Θρόνου και της ορθοδοξίας. Η παρακαταθήκη του θα συνεχίσει να μας εμπνέει και στο μέλλον. Αιωνία του η μνήμη.»