Μέχρι την επόμενη εβδομάδα η προσφυγή στο ΣτΕ για τη μη μοριοδότηση των υποψηφίων της Χίου

Καλύπτει τα πρώτα νομικά έξοδα η "Χιακή Αρωγή" και προτρέπει τους γονείς να στηρίξουν την προσπάθεια
Ακούστε το ηχιτικό
Δευ, 28/08/2017 - 14:51
Ηχητικό απόσπασμα: 

Αρωγός στην πρωτοβουλία του Βουλευτή, Νότη Μηταράκη, για την προσφυγή στο ΣτΕ ενάντια στην άδικη μεταχείριση των μαθητών της Χίου στις Πανελλαδικές Εξετάσεις (μη επιπλέον μοριοδότησή τους όπως έγινε για τους υποψηφίους από τη Λέσβο), έρχεται η Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Χιακή Αρωγή», που αναλαμβάνει τα πρώτα νομικά έξοδα του συγκεκριμένου εγχειρήματος.

 Η Πρόεδρος της Χιακής Αρωγής κ. Αλίκη Φράγκου, δήλωσε:

«Με ιδιαίτερη χαρά ενημερωθήκαμε για την πρωτοβουλία του κ. Μηταράκη, να συντονίσει προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) ενάντια στην άδικη απόφαση του υπουργείου Παιδείας. Εμείς ως Χιακή Αρωγή προσφερόμαστε να χρηματοδοτήσουμε τα πρώτα νομικά έξοδα. Επαφίεται τώρα στους εμπλεκόμενους γονείς να στηρίξουν ενεργά αυτή την προσπάθεια».

Νομικά την υπόθεση εξετάζει ο δικηγόρος, Κώστας Βεργίνας, ο οποίος μιλώντας στην «Α» ανέφερε ότι εκτός από το έννομο συμφέρον που έχει ο Βουλευτής για να προχωρήσει μια τέτοια ενέργεια, υπάρχουν ήδη και κάποιοι γονείς που έχουν εκφράσει την επιθυμία να προσφύγουν. Μάλιστα εκτιμά ότι αν όχι αυτήν, μέχρι την επόμενη εβδομάδα θα κατατεθεί  προσφυγή.

Σχετικά Άρθρα