Χίος, Σάββατο 7 Δεκεμβρίου

Ο Αντώνης Ζερβάκης στην ΑΛΗΘΕΙΑ TV. Ο… Ταξίαρχος του Στ. Κάρμαντζη πιστεύει στην ενεργό… γήρανση

Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Κυρ, 14/07/2019 - 22:45

Τον γνωρίσαμε σε επιτελικές θέσεις της 96 ΑΔΤΕ. Μετά την αποστρατεία του ο Ταξίαρχος ε.α. Αντώνης Ζερβάκης έγινε γνωστός ως ο επιτελικός νούς του Σταμάτη Κάρμαντζη, που στην ουσία οργάνωσε όλη την προεκλογική του εκστρατεία και προορίζεται για την θέση του Γεν. Γραμματέα του Δήμου. Την Πέμπτη στις 7.00 και στις 11.00 μ.μ. στην ΑΛΗΘΕΙΑ ΤV στην εκπομπή «Αυτοπροσώπως» ξεδιπλώνει τη ζωή και τις σκέψεις του στον Γιάννη Τζούμα.

Ο Αντώνης Ζερβάκης γεννήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης το 1964 σε μια πολυμελή και εργατική οικογένεια. Δουλεύοντας από παιδί ως βοηθός του μαρμαρογλύπτη πατέρα του παρακάμπτει την επιθυμία της μητέρας του να γίνει οικονομολόγος και τον κερδίζει ο Στρατός. Αποφοιτά το 1987 από την σκληρή πάντα Ευελπίδων και παίρνει την πρώτη και καθοριστική για την ζωή του μετάθεση στη Χίο. Καθοριστική γιατί γνωρίζει την μετέπειτα γυναίκα του Αννα Σωτηρίου, την γνωστή μας Προϊσταμένη της Αιμοδοσίας στο Σκυλίτσειο.

Ο Αντώνης ακολουθεί με την οικογένεια του, στην πορεία σ’ αυτήν προστίθενται δυό γιοί, ο ένας με διαγνωσμένο αυτισμό, την μοίρα του Στρατιωτικού.

Χίος, Γιαννιτσά, Δέλτα Καλαμά, Γιαννιτσά, Ηράκλειο, Ειρηνευτική αποστολή ΟΗΕ στο Ιράκ, Σχολή Πολέμου, Θεσσαλονίκη, Διδυμότειχο, Χίος, Βοσνία, Αμερική στο ΝΑΤΟ. Χίος και… αποστρατεία.

Με όλο αυτό τον μαραθώνιο ο Αντώνης σπουδάζει σε δυό Πανεπιστήμια, Διοίκηση επιχειρήσεων στη Χίο και Οικονομικά στις ΗΠΑ ενώ ταυτόχρονα αναλαμβάνει και Πρόεδρος του Συλλόγου Αυτισμού Χίου, με στόχο και όνειρο να φτιαχτεί στη Χίο μια στέγη γι’ αυτούς τους ανθρώπους, που κατά τη γνώμη του η Πολιτεία τους αντιμετωπίζει ως… επιδόματα και… ξεμπερδεύει.

Με στρωμένο λόγο, μετρημένες κουβέντες, πειθαρχία στην σκέψη και ορθολογισμό στην δράση ο Αντώνης Ζερβάκης δεν κρύβει ότι τον κέρδισαν στον Στ. Κάρμαντζη όχι μόνο οι άριστες γνώσεις του στο αντικείμενο του αλλά η μεγάλη του καρδιά.

Τον γνώρισε όταν ως Αντιπεριφερειάρχης του ζήτησε με την αποστρατεία του να αναλάβει αμισθί την θέση του Προϊσταμένου Πολιτικής Προστασίας της Π. Ενότητας Χίου.

Από τότε «κόλλησαν» και τον ακολούθησε σε όλη την προεκλογική του εκστρατεία.

Πατώντας στο έδαφος, είναι έτοιμος για προσφορά στον Δήμο, γιατί πιστεύει στην ενεργή… γήρανση και γιατί θέλει να είναι χρήσιμος. Ως χόμπυ έχει το σκάκι, αγαπά το μπλέ και άσπρο χρώμα γιατί είναι αυτό της σημαίας μας και δηλώνει ερωτευμένος με την πατρίδα.

Με θαρρετές απόψεις πιστεύει ότι η θητεία πρέπει να αυξηθεί στους 18 μήνες και να αφορά και τις γυναίκες, που πρώτες έπρεπε για λόγους ισότητας να ζητούν να υπηρετούν την πατρίδα ως κληρωτές και πιστεύει ότι το προσωπικό του Δήμου έχει όλες τις δυνατότητες με την κατάλληλη οργάνωση να προσφέρει πολλαπλάσια.

Στο τελευταίο ειδικά του ευχηθήκαμε… καλή τύχη, θα του χρειαστεί. Εξάλλου μετά από 35 χρόνια στο Στρατό, ο Δήμος Χίου θα είναι μια μεγάλη εμπειρία για το γεγονός ότι εκεί θα τα δεί… όλα.

Σχετικά Άρθρα

Παρ, 06/12/2019 - 18:56

Την έγκριση του δημοτικού συμβουλίου Χίου πήρε η απόφαση για το κλείσιμο του Δημοτικού καταστήματος μετά από ενημέρωση που προηγήθηκε στο σώμα από τον Δήμαρχο Χίου Σταμάτη Κάρμαντζη.

«Σε πρώτη φάση θα κλείσουμε τον δήμο και τις υπηρεσίες του» ανέφερε ο κ.Κάρμαντζης τονίζοντας ότι φοβάται οποιαδήποτε μορφή συγκέντρωσης καθώς δεν υπάρχει η\το χρονικό περιθώριο ενημέρωσης των πολιτών έτσι ώστε να είναι μαζική.

Την πρόταση για δυναμική κινητοποίηση κατέθεσε ο επικεφαλής της «συμμαχίας Αξιών» Κώστας Τριαντάφυλλος τονίζοντας ότι οι κυβερνητικές εξαγγελίες δείχνουν την Χίο να αδικείται έναντι των άλλων νησιών.

«Ειπώθηκε ότι θα κλείσει η Μόρια και η Σάμος αλλά πουθενά δεν ακούσαμε για κλείσιμο της ΒΙΑΛ», ανέφερε ο κ.Τριαντάφυλλος.

Την παράμετρο να γίνει εξονυχιστικός έλεγχος στις ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στην Χίο έθεσε ο επικεφαλής του συνδυασμού «Χίος Μπροστά» Γιάννης Καραβασίλης με τον Σταμάτη Κάρμαντζη να απαντά ότι έχει μένει αναπάντητη η πρώτη επιστολή του δήμου Χίου και θα αποσταλεί και δεύτερη.

Στο μεταξύ την επαναφορά των προηγούμενων συντελεστών στην τιμολόγηση των χωριών της Αμανής, της Ομηρούπολης και των Καρδαμύλων, αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Χίου, στην συζήτηση που έγινε  προκειμένου να εγκριθεί η τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΥΑΧ.

Η αρχική απόφαση του ΔΣ της ΔΕΥΑΧ προέβλεπε εξίσωση των χωριών αυτών με άλλες περιοχές, κάτι που προκάλεσε την αντίδραση συμβούλων και έτσι αποφασίστηκε να παραμείνουν ως έχουν οι συντελεστές στις ανωτέρω περιοχές.

Στην ίδια συνεδρίαση εγκρίθηκε, κατά πλειοψηφία, η τιμολογιακή πολιτική της Δημοτικής Αρχής Κάρμαντζη για τα ανταποδοτικά τέλη του 2020, με τους αρμοδίους αντιδημάρχους  Χάρη Μπουρνιά και Παναγιώτη Αναγνώστου να τονίζουν ότι υπάρχει πρόθεση για μείωση αλλά δυστυχώς η υποχρηματοδότηση από την κυβέρνηση δεν βοηθά προς αυτή την κατεύθυνση.

Έτσι για το 2020 τα ανταποδοτικά τέλη παραμένουν στο ίδιο επίπεδο με τα προηγούμενα χρόνια  ενώ η πρόταση του Κώστα Τριαντάφυλλου για μείωση στο 50% των ανταποδοτικών τελών σε νέες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε χωριά , θα κοστολογηθεί από την οικονομική υπηρεσία του Δήμου Χίου και θα επανεξεταστεί.

Παράλληλα στην συνεδρίαση κατατέθηκε και η πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης για μείωση των ανταποδοτικών τελών με γνώμονα την οικονομική κρίση και την δυσχερή κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα νοικοκυριά.