Ο Βουλευτής Χίου Ανδρέας Μιχαηλίδης στην εκπομπή ''Κατευθυνθήτω'' στην Αλήθεια ΤV

Πέμ, 15/10/2020 - 06:14

Με επιθυμία και προτροπή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Χίου Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκου, η Εκπομπή ''Κατευθυνθήτω'' με τον Γιάννη Χονδρέλη στην Αλήθεια TV φιλοξενεί αυτό το Σαββατοκύριακο τον Βουλευτή Χίου Ανδρέα Μιχαηλίδη της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, που τιμήθηκε, φέτος από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας με τον Σταυρό του Αγίου Μάρκου, αλλά και το 2018 με τον Σταυρό του Μεγάλου και Αγίου Κωνσταντίνου από τον Πατριάρχη Σερβίας, για την προσφορά και το έργο του ως Επικεφαλής και Γ. Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας.

 Η Διακοινοβουλευτική Συνέλευση της Ορθοδοξίας είναι ένας Διεθνής Οργανισμός που προωθεί τον διαθρησκειακό διάλογο και καταδικάζει την καταπίεση των θρησκευτικών συνειδήσεων. Τοποθετείται, με βάση τις Ορθοδοξες Χριστιανικές αρχές και τις αρχες της Δημοκρατίας και του Χριστιανισμού, πάνω σε διάφορα θέματα, όπως, τις νέες τεχνολογίες, το προσφυγικό μεταναστευτικό όπως αυτό διαμορφώνεται, τις ανισότητες βορρά νότου της Ευρωπα'ι'κής Ένωσης κ.α. 

 Μεταξύ άλλων, ο Βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Μηχαηλίδης, αγαπητός συμπολίτης μας και γνωστός επιτυχημένος Ιατρός της Χίου, υπογράμμισε ότι ένας Κοινοβουλευτικός πρέπει πάντα να τιμά την Πολιτική του Ταυτότητα και ταυτόχρονα έχει τη δυνατότητα και την ευχέρεια να ελίσσεται και να κινείται στη βάση της προσέγγισης και της συνεννόησης διαμορφώνοντας ένα θετικό και ωφέλιμο κλίμα...και αυτό έχει ευθύνη να το κάνει! Μιλώντας για τη Διακοινοβουλευτική Συνέλευση της Ορθοδοξίας, τόνισε... '' Θεωρούμε ότι οι Χριστιανικές Αξίες έχουν το λόγο και τη δυνατότητα να απαντούν σε όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα ο κόσμος και οι κοινωνίες''.

Η συνέντευξη είναι πολύ ενδιαφέρουσα γιατί αναφέρεται σε πολλά, αλλά και σε διάφορες συναντήσεις του Ανδρέα Μιχαηλίδη με ανθρώπους Επικεφαλής Κρατών, Προκαθήμενους Εκκλησίων, Ορθόδοξους, Καθολικούς και τον Αρχιραββίνο της Αθήνας...Ανθρώπινες συναντήσεις, που όπως είπε...τον ελάφρυναν...από κάποια συνηθισμένα στερεότυπα. 

Η συζήτηση, με τις καίριες ερωτήσεις του Γιάννη Χονδρέλη, κινήθηκε σε πολλά και ποικιλόμορφα θέματα...μέχρι και στον πόλεμο Σερβίας-Κροατίας όπου Έλληνας Κυβερνήτης Πολεμικού Πλοίου που βρισκόταν εκεί με τις Συμμαχικές Δυνάμεις του ΝΑΤΟ(τη λεγόμενη τότε Ειρηνευτική Δύναμη)...αρνήθηκε να εξαπολύσει πυρά εναντίον Σέρβων Ορθοδόξων και εισέπραξε τις ανάλογες κυρώσεις...αλλά και τις ανάλογες τιμές!

Τη συνέντευξη μπορείτε να παρακολουθήσετε στην Aλήθεια ΤV το Σάββατο 17 Οκτωβρίου,ώρα 5.30μ.μ και την ίδια ώρα την Κυριακη 18 και τη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου.   

    

Σχετικά Άρθρα