Π. Νεαμονίτης για προβλήματα υδροδότησης Βροντάδου: Πρέπει να πάει νερό των αφαλατώσεων και στην πόλη

Παρ, 30/08/2019 - 15:20
αρχείο

Την κατανομή των προς διάθεση ποσοτήτων νερού των αφαλατώσεων Θόλους και Μιλιγκά κατά τρόπο που να καλύπτουν τις ανάγκες της πόλης της Χίου και του Βροντάδου, επικαλέστηκε σήμερα σε συνέντευξή του στο Ράδιο «Α» ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ, Παντελής Νεαμονίτης, ως την αιτία για την μειωμένη – έως καθόλου, παροχή νερού στην υψηλή ζώνη του Βροντάδου, πέριξ του Αγ. Γεωργίου.

Λίγο νωρίτερα από ραδιοφώνου ο κάτοικος  Βροντάδου και για χρόνια δημοτικός υπάλληλος (για αρκετά από αυτά στις αφαλατώσεις), Αντώνης Τσατσαρώνης είχε καταγγείλλει ότι φέτος το καλοκαίρι η κατάσταση υδροδότησης στην περιοχή τους είναι η χειρότερη που υπήρξε τις τελευταίες δεκαετίες λέγοντας ότι οφείλεται στο γεγονός ότι προτάσσονται οι ανάγκες της πόλης σε νερό και αφήνεται ο Βροντάδος σε 2η μοίρα.

«Δεν είναι ότι υπάρχει πρόβλημα στα δίκτυα, ή ότι άλλο λένε ως δικαιολογία, αλλά οι δεξαμενές που έχουμε – Αλωνάκια, Αγ. Μακάριο και Καμίνι- είναι άδειες γιατί δεν στέλνουν τις ποσότητες νερού που πρέπει», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του ο κ. Νεαμονίτης επισήμανε ότι η ΔΕΥΑΧ οφείλει να καλύψει και τις ανάγκες της πόλης και επικαλέστηκε προβλήματα στο δίκτυο ύδρευσης, για την ελλιπή υδροδότηση στις υψηλές περιοχές του Βροντάδου στην αρχή του καλοκαιριού και στη συνέχεια άλλες βλάβες που προκλήθηκαν (όπως η τελευταία στη γεώτρηση της ΕΒΕΚ που δίνει νερό στην πόλη της Χίου και η οποία βγαίνοντας εκτός λειτουργίας αναγκαστικά οι ποσότητες που χρειάζονταν καλύφθηκαν με νερό αφαλάτωσης).

Σχετικά Άρθρα