Πρώτες διερευνητικές για την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου για τα μαθητικά δρομολόγια

Πρόταση στα συναρμόδια υπουργεία σκοπεύει να καταθέσει η Περιφέρεια Β. Αιγαίου
Δείτε το Βίντεο
Τετ, 20/01/2021 - 12:19

Επιδιώκοντας να γίνουν πράξη τα αυτονόητα, δηλαδή οι μεταφορές των μαθητών με την έναρξη των σχολικού έτους να εκτελούνται όπως πρέπει, για το σύνολο των παιδιών, χωρίς να περιμένουν κάποια μετά από διάστημα -πολλές φορές μηνών- να ενταχθούν πρόσθετα δρομολόγια και παράλληλα να μπορούν εμβόλιμα να αλλάζουν κάποια δρομολόγια, όπως π.χ. στην τρέχουσα περίοδο λόγω των ειδικών συνθηκών μεταστέγασης σχολείων που έχουμε στη Σάμο, εξαιτίας του σεισμού, ο Αντιπεριφρειάρχης Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης στο Β. Αιγαίο, Στέλιος Καμπούρης προχώρησε στην πρώτη διερευνητική επαφή για το θέμα.

Χθες με τηλεδιάσκεψη, υπηρεσιακά στελέχη της περιφέρειας εξέτασαν τόσο το άμεσο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στη Σάμο, όσο και το βασικό ζητούμενο που είναι η αλλαγή του θεσμικού πλαισίου.

Όπως είπε στην “Αλήθεια” ο Στ. Καμπούρης, εν’ όψει του νέου διαγωνισμού που θα γίνει για τις μεταφορές μαθητών, με τριετή διάρκεια, αφού συγκεντρωθούν οι προτάσεις των υπηρεσιακών άμεσα θα διαμορφωθεί κείμενο, σε συνεννόηση με τον Περιφερειάρχη, προκειμένου να τεθεί το θέμα στο περιφερειακό συμβούλιο.

“Στόχος μας είναι τα συναρμόδια υπουργεία Μεταφορών, Παιδείας και Επικοινωνιών να αλλάξουν το θεσμικό πλαίσιο που διέπει τις μεταφορές των μαθητών για να επιλύονται πιο γρήγορα τα προβλήματα που παρουσιάζονται”, είπε  ο κος Καμπούρης, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι στη Σάμο μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για προκήρυξη νέων δρομολογίων, λόγω της μεταστέγασης σχολείων, οι μαθητές θα επιστρέψουν στα σεισμόπληκτα σχολεία τους, επειδή στο μεταξύ θα έχουν μπει οι προκάτ αίθουσες!

Στα 1,55 εκ. ευρώ! από τους ΚΑΠ και τους ίδιους πόρους της περιφέρειας ανέρχεται κατ’ έτος για τη μεταφορά των μαθητών στα σχολεία της Χίου το ετήσιο κόστος.

 

diereynatai_allagi_thesmikoy_plaisioy_gia_mathimatika_dromologia

Σχετικά Άρθρα