ΣΕΙΥΧ: Διαμαρτυρία για την ιδιωτικοποίηση της υγείας

Τρί, 29/11/2022 - 16:16

Να παρθεί πίσω το νομοσχέδιο-έκτρωμα! Όχι στην ιδιωτικοποίηση της Υγείας του λαού μας!

Το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου  καλεί στην Κινητοποίηση – διαμαρτυρία που θα γίνει την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2022 στις 6 μ.μ.  στην είσοδο της Απλωταριάς, κατά του ν/σ για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη, το οποίο – όπως σημειώνει- βάζει ταφόπλακα στη δημόσια υγεία.

Σε ανακοίνωσή του αναφέρει τα παρακάτω:

"Το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου καταγγέλλει την κυβέρνηση της ΝΔ για το νομοσχέδιο έκτρωμα που βάζει ταφόπλακα στη δημόσιας υγεία. Η κυβέρνηση της ΝΔ έφερε  στη Βουλή νομοσχέδιο κατά παραγγελία των κλινικαρχών και των ιδιωτικών επιχειρηματικών ομίλων της υγείας. Όσων δηλαδή θησαύρισαν την περίοδο της πανδημίας αλλά φαίνεται πως τα θέλουν όλα. Θέλουν να ξεζουμίσουν το λαό, να εκμεταλλευτούν την ανάγκη του για υγεία.

Είναι αποφασισμένοι να μην αφήσουν τίποτα όρθιο!

Το νομοσχέδιο για την υγεία περιλαμβάνει, την κατάργηση της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης των γιατρών, οδηγώντας τους ταλαιπωρημένους άρρωστους που περιμένουν για μήνες στις λίστες αναμονής των χειρουργείων ή πανάκριβων θεραπειών, πελατεία στις μεγάλες κλινικές της ιδιωτικής υγείας.

Χαρακτηριστική είναι και η εικόνα στο νησί μας.

Στο Κέντρο Υγείας Χίου το 2023 θα μείνει με έναν γιατρό, ενώ πριν από δέκα υπήρχαν τουλάχιστον 23! Ο Οίκος Ναύτου Χίου είναι άδειος, με την κοροϊδία της κυβέρνησης να πηγαίνει μια φορά την εβδομάδα ένας γιατρός. Στο Νοσοκομείο Χίου λείπουν δεκάδες ειδικότητες γιατρών, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό με αποτέλεσμα πολλά ραντεβού να μεταφέρονται μήνες αργότερα. Στο ΕΚΑΒ τα πληρώματα δεν φτάνουν να καλύπτουν για όλο το 24ωρο, με μόνο ένα ασθενοφόρο ανά πάσα στιγμή διαθέσιμο.

Πρακτικά με το νέο νομοσχέδιο η πλειοψηφία των νοσοκομείων, κυρίως στην περιφέρεια, θα  διεκπεραιώνουν τα επείγοντα περιστατικά και θα παρέχουν υποβαθμισμένες υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Η είσοδος ιδιωτών γιατρών μερικής απασχόλησης, που θα καλύπτουν τρύπες και κενά όπως- όπως στις δημόσιες μονάδες υγείας, καταδικάζει τους ασθενείς σε τραγική υποβάθμιση της παρεχόμενης περίθαλψης και σε επικίνδυνες συνθήκες νοσηλείας. Η πείρα από την περίοδο της πανδημίας το επιβεβαίωσε.

Αυτό είναι το αποτέλεσμα της πολιτική που μετράει την Υγεία στη λογική κόστους-οφέλους. Αυτή την πολιτική υπηρέτησαν όλες οι κυβερνήσεις, όποια απόχρωση και αν είχαν! Να σημάνει συναγερμός. Δίνουν τη χαριστική βολή στο δημόσιο σύστημα υγείας σε μία περίοδο που το λαϊκό εισόδημα κατασπαράζεται από τις αυξήσεις φωτιά στο ρεύμα, στα καύσιμα, στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.

Το νομοσχέδιο έκτρωμα για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη πρέπει να απορριφθεί από όλο το λαό! Η πείρα από την περίοδο της πανδημίας ανέδειξε ότι ο λαός μια γροθιά με τους υγειονομικούς μπορούν να παλέψουν και να υπερασπιστούν τη ζωή τους, την υγείας τους, τα δικαιώματά τους.

Καμία ανοχή! Καμία αναμονή! Όλοι στον αγώνα!

Για αποκλειστικά δωρεάν και σύγχρονες υπηρεσίες υγείας για το λαό μας!

Για τη στελέχωση των δημόσιων μονάδων υγείας με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, με ουσιαστικές αυξήσεις στο μισθό τους.

Για γενναία αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης του δημόσιου συστήματος υγείας.

Για να μην κλείσει, να μη συγχωνευτεί κανένα νοσοκομείο, κανένα κέντρο υγείας."

Σχετικά Άρθρα