Χίος, Δευτέρα 13 Ιουλίου

Στ. Κάρμαντζης για χώρο απομόνωσης μεταναστών: Χρέος μας να προστατευτεί ο πληθυσμός

Δείτε το Βίντεο
Τρί, 14/04/2020 - 15:54

«’Oλα θα κριθούν εκ του αποτελέσματος», ανέφερε σήμερα σε συνέντευξή του στην «Α» ο Δήμαρχος Χίου, Σταμάτης Κάρμαντζης, αναφορικά με τις αντιδράσεις κατοίκων και επαγγελματιών από την περιοχή της Λευκωνιάς, του Καρφά, του Μ. Λιμνιώνα, της Αγίας Ερμιόνης και του Κάμπου για τη λειτουργία χώρου απομόνωσης νεοεισερχόμενων προσφύγων – μεταναστών στην Λευκωνιά.

Ο Δήμαρχος επεσήμανε ότι εξ’αρχής αναγνωρίστηκε η ανάγκη για δημιουργία χώρου καραντίνας, κάτι που επιβεβαιώθηκε και από το δημοτικό συμβούλιο   και παρόλο που δεν είναι θέμα αρμοδιότητάς του Δήμου – όπως είπε- έχει ηθικό χρέος να κάνει ό,τι μπορεί για να προστατέψει τον κόσμο από την μετάδοση του κορωνοϊού.

Θύμισε μάλιστα ότι με δική τους πρωτοβουλία οι εισερχόμενοι τον Μάρτιο φιλοξενήθηκαν φρουρούμενοι στο κτήριο της Λάδης και στο Λιμάνι.

«Τότε δεν αντέδρασε κανείς», παρατήρησε ο Σταμάτης Κάρμαντζης ο οποίος διευκρίνισε ότι απαντά στα γραφόμενα και δεν είναι απολογητικός, τονίζοντας ότι έγινε προσπάθεια να βρεθούν και ξενοδοχειακές μονάδες, όμως δεν υπήρξε ενδιαφέρον.

Σημείωσε ότι κατατέθηκαν 3 προτάσεις από ιδιώτες, υπήρχε αξιολόγησή τους από επιτροπή του Υπουργείου Μετανάστευσης και τελικά προκρίθηκε το κτήριο την «Αλήθειας» στην Λευκωνιά.

Κατηγορηματικά σημείωσε ότι «όσο διαρκεί ο κορωνοϊός θα λειτουργεί ο χώρος καραντίνας και μετά θα κλείσει» λέγοντας ότι χρέος τους είναι να προστατευτεί ο πληθυσμός του νησιού.

Στα όσα ακούστηκαν αναφορικά με τη δημιουργία δομής η οποία θα μετατραπεί σε δεύτερη ΒΙΑΛ, με τον κορωνοϊό να αποτελεί την πρόφαση για την λειτουργία της, σημείωσε σκωπτικά: «ποια δομή θα γίνει σε έκταση 1 – 1,5 στρέμματος; Στη ΒΙΑΛ είναι 36 στρέμματα».

Σχετικά Άρθρα

Δευ, 13/07/2020 - 18:16

«Ο Ερντογάν διέπραξε ληστεία κατά του πολιτισμού της Ορθοδοξίας, παριστάνοντας τον σημερινό... Μωάμεθ, Πορθητή της Αγιάς Σοφιάς...», είπε ο Κώστας Μαρδάς, καλεσμένος τη Δευτέρα το πρωί, στην εκπομπή του Δημήτρη Καμπουράκη και της Ελένης Λάσκαρη , στον ΣΚΑΪ.

Η  ανάλυση του Χιώτη δημοσιογράφου :

« Όμως, όλοι μας : Κυβέρνηση, αντιπολίτευση , άξιοι του δικηγορικού συλλόγου Αθηνών, εμπερίστατοι αρχαιολόγοι, πιστοί θεολόγοι, ιερά σύνοδος και μίντια, παρακολουθούσαμε την προδιαγεγραμμένη από ίδιο τον Τούρκο Πρόεδρο, εδώ και καιρό, εισβολή του ως... λάϊτ Αττίλα, λες και μας έχει πετάξει...νευροπαραλυτικό αέριο - εξαιρουμένων των Ενόπλων Δυνάμεων...

«Και περιμέναμε την απόφαση του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου ! Αντί να ανέβουμε στα ...κεραμίδια !  Αντί να δημιουργήσουμε ένα παγκόσμιο κίνημα !  Αντί να βομβαρδίσουμε την γενική γραμματέα του πολιτιστικού οργανισμού, της UNESCO που εδρεύει στο Παρίσι, γαλλίδα Οντρεϊ Αζουλέ. Διότι ο Ερντογάν, μας έχει πάρει τον αέρα!..

«Από πέρσι, στις 19 Απριλίου 2019, παρουσιάζοντας το βιβλίο μου ΠΡΟ- ΙΜΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ, απευθύνθηκα στο υπουργείο Εξωτερικών και στους αρχηγούς των κομμάτων, προτείνοντας επτά ιδέες μου για διεκδικήσεις από την Τουρκία. Μεταξύ άλλων, έριξα την ιδέα, να ζητήσουμε να αναγιγνώσκεται το ευαγγέλιο στην Αγιά Σοφιά, τρεις φορές το χρόνο - Χριστούγεννα, Πάσχα, Παναγιάς- αλλά χωρίς εθνοφυλετισμό και με Δεσποτάδες να θέλουν να πάρουν την Πόλη...Το θέμα είναι οτι πρέπει να αρχίσουμε να ζητούμε και εμείς, αντί να μας ζητά μόνο ο Ερντογάν».

Ο Κώστας Μαρδάς έθιξε το θέμα εθνικής σκοπιμότητας λειτουργίας του τεμένους στην Αθήνα, επισημαίνοντας τις ευθύνες αυτών που δεν θέλουν να ξεκινήσει :

 «Και να ξέρουμε τις συνέπειες των πολιτικών μας... Γιατί, η ενέργεια του Τούρκου Προέδρου, αποτελεί αντίποινα, επειδή δεν αρχίζει η λειτουργία του τζαμιού στον Βοτανικό, όταν έχουμε 500.000 μουσουλμάνους στην Αττική, που αναγκάζονται να προσεύχονται σε 80 παράνομα τζαμιά, χωρίς δεν ξέρουμε τι άλλο γίνεται εκεί. Αντιθέτως, με το τζαμί στο Βοτανικό, που ανήγειρε το ελληνικό κράτος δίνοντας 800. 000 ευρώ , θα έχουμε τη διοίκηση και τον έλεγχο εθνικής ασφάλειας...Δεν είναι πρέπον να θέλουμε τους μουσουλμάνους για τα χωράφια μας και για τα σπίτια μας και να τους στερούμε την προσευχή! Αρνούμενοι τη λειτουργία του τζαμιού, είναι σαν να στέλνουμε όλους τους μουσουλμάνους - που δεν είναι Τούρκοι- στον ...νταβατζή των μουσουλμάνων Ερντογάν !».