Στελεχώστε με πληρώματα τα περιπολικά του Λιμεναρχείου

Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή
Τετ, 19/08/2020 - 17:02

Έγινε αραλαβή πλωτού περιπολικού σκάφους, αλλά δεν υπάρχει... πλήρωμα.

Την καταγγελία της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος (ΕΠΛΣ) Χίου-Σάμου, αναδεικνύει το ΚΚΕ στη Βουλή με την παρακάτω ερώτηση Βουλευτών του.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος (ΕΠΛΣ) Χίου-Σάμου, πρόσφατα παραλήφθηκε από το Λιμεναρχείο Χίου πλωτό περιπολικό σκάφος, το οποίο απαιτεί στελέχωση τουλάχιστον δέκα ατόμων.

Ωστόσο η Ένωση με πρόσφατη ανακοίνωσή της, αλλά και με προγενέστερη στις 12 Αυγούστου 2020, είχε επισημαίνει ότι ήδη υπάρχει πρόβλημα με την έλλειψη προσωπικού, όπου σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τους είναι μειωμένο κατά 30%.

Τονιζει μάλιστα τα προβλήματα από την έλλειψη προσωπικού που αντιμετωπίζουν οι υπηρεσίες στο χώρο ευθύνης της Ένωσης. Θεωρεί ότι και με αφορμή τα επικείμενα συμβούλια τακτικών μεταθέσεων, θα υπάρξει μέριμνα για τη στελέχωση των υπηρεσιών. Τι στιγμή μάλιστα που στην περιοχή υπάρχουν στελέχη του Λιμενικού, που έχουν συμπληρώσει τον προβλεπόμενο χρόνο παραμονής στην Υπηρεσία και πληρούν τα τυπικά κριτήρια για να μπορέσουν να μετατεθούν.

Η κυβέρνηση της Ν.Δ ψήφισε το νόμο 4676/2020, τροποποιώντας άρθρα του ν. 4504/2017, προβλέποντας και σε αυτό το νόμο την έκδοση Προεδρικού Διατάγματος, το οποίο και αυτό με ευθύνη της κυβέρνησης της Ν.Δ μέχρι και σήμερα δεν έχει εκδοθεί.

Πρόκειται για απαράδεκτη τακτική που ακολουθούν σήμερα και κατά το παρελθόν οι κυβερνήσεις της Ν.Δ και του ΣΥΡΙΖΑ, αξιοποιώντας τη διαδικασία των μεταθέσεων ή των αποσπάσεων για άσκηση πιέσεων και διατήρησης ρουσφετολογικών μηχανισμών.

 

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός,

  1. Πότε θα εκδοθεί το Προεδρικό Διάταγμα που ορίζει τη διαδικασία συγκρότησης των Συμβουλίων Μεταθέσεων και ρυθμίζει όρους και προϋποθέσεις για το προσωπικό του Λιμενικού Σώματος;
  2. Τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για τη στελέχωση του νέου πλωτού σκάφους που παρέλαβε το Λιμεναρχείο Χίου;

 

Οι Βουλευτές

Παπαναστάσης Νίκος

Παφίλης Θανάσης

 

 

Σχετικά Άρθρα