Χίος, Κυριακή 18 Αυγούστου

Στην Ευρωπαϊκή Ένωση η μεγάλη μάχη για το νησιωτικό ΦΠΑ

Εν'όψει των σχεδιαζόμενων αλλαγών που θα εφαρμοστούν από το 2021
Δείτε το Βίντεο
Πέμ, 21/02/2019 - 15:18

«Η μεγάλη μάχη που δίνουμε για τον ΦΠΑ είναι η αλλαγή των συντελεστών που θα γίνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση το 2021 να έχει πρόβλεψη για τη νησιωτικότητα», ανέφερε το πρωί από το Ράδιο “Α” ο Δήμαρχος Χίου, Μανώλης Βουρνούς, σε συνέχεια της χθεσινής απόφασης της Περιφερειακής Ένωσης Βορείου Αιγαίου, να κινηθεί νομικά με την κατάθεση αίτησης ακύρωσης της υπουργικής απόφασης, που εντελώς παράλογα συνδέει την διατήρηση του χαμηλού ποσοστού Φ.Π.Α. με τους υπεράριθμους των hotspot.

Ο Δήμαρχος θύμισε ότι η ΠΕΔ έχει προσφύγει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το θέμα της διατήρησης του νησιωτικού ΦΠΑ, προσφυγή που έγινε δεκτή και θα εξεταστεί αρμοδίως (χωρίς να είναι ακόμη γνωστό το πότε), με το σκεπτικό ότι ειδικό καθεστώς φορολόγησης ισχύει και σε άλλα νησιά της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σχετικά Άρθρα

Παρ, 16/08/2019 - 14:39

Επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες της "Α" για την πρωτοβουλία του νέου Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Κώστα Μουτζούρη, να συγκαλέσει με το "καλημέρα" ανάληψης των καθηκόντων του σύσκεψη με τους νεοεκλεγμένους  Δημάρχους στο Βόρειο Αιγαίου με αντικείμενο το προσφυγικό - μεταναστευτικό, στην οποία θα γίνει επίσης ενημέρωση για το νέο ΕΣΠΑ.

Στην πρόσκληση που τους απευθύνει αναφέρονται τα εξής:

"Αγαπητέ κ. Δήμαρχε,

Σας εύχομαι καλή και επιτυχημένη θητεία!

Σας παρακαλώ να συμμετάσχετε στη Μυτιλήνη την Τετάρτη 4.9.2019 σε μια πρώτη συνάντηση γνωριμίας και, κυρίως, εργασίας με θέματα συζητήσεως τα παρακάτω:

  1. Διατύπωση κοινής θέσεως Δημάρχων – Περιφέρειας στο  θέμα «μεταναστευτικό» (το οποίο καθίσταται διαρκώς οξύτερο!).
  2. Ενημέρωση από τους αρμοδίους για το επόμενο χρηματοδοτικό πρόγραμμα Ε.Ε."