Συλλαλητήριο για τη δίκη της Χρυσής Αυγής από το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ

Τετ, 30/09/2020 - 15:03

Με τη δίκη των στελεχών της Χρυσής Αυγής να βρίσκεται, μετά από 5,5 χρόνια στην τελική ευθεία, η Εκτελεστική Γραμματεία της ΑΔΕΔΥ στη Χίο, καλεί σε συλλαλητήριο στις 6 Οκτώβρη στις 7μμ στην πλατεία Βουνακίου απαιτώντας οι δολοφόνοι να μπουν στην φυλακή.

Αναλυτικά σε ανακοίνωση του Νομαρχιακού Τμήματος αναφέρονται τα εξής:

«Πεντέμισι χρόνια πέρασαν από την ημερομηνία έναρξης της δίκης της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής. Όλο αυτό το διάστημα οι εγκληματίες δολοφόνοι κυκλοφορούν ελεύθεροι, μεταπηδούν από κόμμα σε κόμμα, συνεχίζοντας να σπέρνουν το ναζιστικό δηλητήριο και το ρατσιστικό μίσος.

Δεν ξεχνάμε ούτε κάνουμε πίσω! Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα το 2013, η δολοφονική επίθεση στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στο Πέραμα, στους αλιεργάτες στην ιχθυόσκαλα, δεκάδες δολοφονικές επιθέσεις απέναντι σε μετανάστες και καταπιεσμένους δεν έχουν σβήσει.

Το νησί μας, η Χίος, έχει απτά δείγματα από τη σαπίλα της φύτρας τους, με τις απειλές και επιθέσεις σε πρόσφυγες και μετανάστες, σε δημοσιογράφους, σε συνδικαλιστές , έχουμε εικόνα με τις εμπρησμούς σε αποθήκες αλληλέγγυων , που οι αρχές ακόμα ψάχνουν τους ενόχους.

Τα μαντρόσκυλα των αφεντικών και του συστήματος, που γεμίζουν με απύθμενο μίσος, ατιμώρητα, τα κοινωνικά δίκτυα, όλο αυτό το διάστημα παίρνουν απάντηση στις γειτονιές, στους χώρους δουλειάς, στους χώρους εκπαίδευσης από το οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα και από κάθε άνθρωπο που σέβεται τον εαυτό του και αγωνίζεται για την αξιοπρέπειά του.

Το σύνθημα "Μπλόκο στους φασίστες παντού" είναι όρος στη συνολική δράση μας για ένα καλύτερο παρόν και μέλλον, για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, πολέμους, προσφυγιά.

Το οργανωμένο λαϊκό κίνημα θα τους απομονώσει, θα τους πετάξει στα σκουπίδια της Ιστορίας γυρνώντας την πλάτη στο ίδιο το σύστημα που γεννάει και θρέφει τον φασισμό.

7 Οκτώβρη, μέρα απόφασης για τους ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΝΑΖΙ της Χρυσής Αυγής, ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ! ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ! ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ!

Καλούμε τα πρωτοβάθμια σωματεία της δύναμής μας να βγάλουν ψηφίσματα για την καταδίκη των φασιστών της Χρυσής Αυγής. Τους καλούμε όλους να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο στη Χίο στις 6 Οκτώβρη στις 7μμ στην πλατεία Βουνακίου να διατρανώσουμε τη θέλησή μας».

Σχετικά Άρθρα