Χίος, Παρασκευή 7 Αυγούστου

Την Παρασκευή στη Χίο ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής

Τρί, 20/10/2015 - 14:10

Τελικά την Παρασκευή θα επισκεφθεί τη Χίο ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, χωρίς μέχρι τώρα να έχουν γίνει γνωστές οι λεπτομέρειες του προγράμματός του. Η είδηση για την οριστικοποίηση της ημερομηνίας επίσκεψης προκύπτει μέσα από  δελτίο Τύπου του Βουλευτή Χίου του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέα Μιχαηλίδη ο οποίος γνωστοποιεί ότι θα συνοδεύσει στη Χίο τον Υπουργό προκειμένου να εξεταστεί το προσφυγικό θέμα, που έχει πάρει εκρηκτικές διαστάσεις στο νησί μας, με στόχο να εξευρεθούν λύσεις για την αντιμετώπισή του.

Επίσης γίνεται γνωστό ότι ο Χιώτης Βουλευτής αναχώρησε για το Βουκουρέστι, όπου την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου θα απευθύνει χαιρετισμό εκ μέρους της Γραμματείας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας και θα μιλήσει στο Ρουμανικό Κοινοβούλιο.

Σχετικά Άρθρα

Παρ, 07/08/2020 - 06:27

Ένα ταχύπλοο σκάφος κατάφερε να ξεφύγει χθες από την συνεχή φύλαξη των θαλασσίων συνόρων από το Λιμενικό Σώμα και να φτάσει στις 6,30 μ.μ. στην παραλία μπροστά στο Δημαρχείο του Βροντάδου. Οι επιβάτες όμως δεν ήταν μετανάστες – πρόσφυγες αλλά Τούρκοι υπήκοοι, εύποροι με τις οικογένειες τους, που δήλωσαν αμέσως ότι ζητούν πολιτικό άσυλο στη χώρα μας , επειδή δεν μπορούν να αντέξουν το καθεστώς Ερντογάν.

Οι 23 συνολικά Τούρκοι, μεταξύ των οποίων αρκετά παιδιά οδηγήθηκαν στο Λιμεναρχείο. Τους επιβλήθηκε ατομικά πρόστιμο 5000 ευρώ για παράνομη είσοδο στην Ελλάδα από χώρα που πλήττεται από κορωνοϊό, ενώ δυό από αυτούς εξετάζονται ιδιαίτερα για να διαπιστωθεί αν είναι διακινητές ή απλά οδηγούσαν το σκάφος και ζητούν και αυτοί πολιτικό άσυλο.

Από το Λιμεναρχείο, μετά τις σχετικές ανακρίσεις θα παραδοθούν στην Αστυνομία η οποία θα εξετάσει το αίτημα πολιτικού ασύλου τους. Θα προηγηθεί εξέταση τους για κορωνοϊό στην μονάδα απομόνωσης στη Λευκωνιά για να αποφευχθεί συγχρωτισμός τους με Αστυνομικούς, ενώ στη συνέχεια θα αναχωρήσουν για την Αθήνα.