Χίος, Πέμπτη 24 Ιανουαρίου

Υπουργικό "Μπράβο" στον Γιάννη Αργυράκη και το Λιμενικό

Για την γνωστή υπόθεση της δολοφονημένης φοιτήτριας στη Ρόδο
Δείτε το Βίντεο
Κυρ, 16/12/2018 - 08:31

Τα συγχαρητήρια του ΥΕΝ πήρε το Λιμενικό Σώμα, που ως γνωστόν στην περιοχή της Δωδεκαννήσου προϊσταται ο πρώην Λιμενάρχης Χίου Γιάννης Αργυράκης για την συμβολή του στην πορεία των ερευνών για την δολοφονία της φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη.

Σύμφωνα με την εφημερίδα της Ρόδου "Ροδιακή" ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριος Σαντορινιός, δήλωσε στη διάρκεια επίσκεψης του στο Λιμεναρχείο Ρόδου.

«Βρίσκομαι εδώ σήμερα για να συγχαρώ τα στελέχη της Τοπικής και περιφερειακής Λιμενικής Αρχής, για την προσπάθεια που έκαναν καταφέρνοντας να εξιχνιάσουν γρήγορα το τραγικό αυτό συμβάν που συγκλόνισε όλη την Ελλάδα. Ο επαγγελματισμός που έδειξαν τα στελέχη μας και οι προσπάθειες που έκαναν κι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσω, για να μπορέσουν να αποδώσουν το αίσθημα δικαίου στην κοινωνία και να ελαφρύνουν όσο αυτό είναι εφικτό τον πόνο της οικογένειας της αδικοχαμένης κοπέλας, νομίζω ότι χρειάζονται έπαινο και αποδεικνύουν ότι το λιμενικό σώμα μπορεί να συνεισφέρει στην κοινωνία όχι μόνο μέσω της αναπτυξιακής του πολιτικής, αλλά και σε τέτοια δύσκολα περιστατικά. Ξέρετε πολύ καλά ότι το λιμενικό σώμα έχει ταχθεί στην αντιμετώπιση του εγκλήματος, όπου κι αν αυτό υπάρχει και αυτή η εξιχνίαση αποδεικνύει ότι μπορεί να είναι αποτελεσματικό."

nektarios_santorinios_diloseis_15_12_18_rodos

Σχετικά Άρθρα

Πέμ, 24/01/2019 - 06:45

Το ΚΚΕ στηρίζει τα Ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης για τις Περιφέρειες και τους Δήμους της Χώρας με υποψήφιο Δήμαρχο Χίου το Μάρκο Σκούφαλο και στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου με υποψήφιο Περιφερειάρχη τον Βουλευτή Σταύρο Τάσο, με επικεφαλής υποψήφιο Περιφερειακό Σύμβουλο το Γιώργη Αμπαζή. Μαζί στη συμπαράταξη και η Αγλαϊα Κυρίτση που είναι υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος για την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου. Αυτές οι ανακοινώσεις έγιναν την Τετάρτη 23 Ιανουαρίου στις 6 μ.μ. στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Χίου.

            ''Εμείς καλούμε να έρθουν μαζί μας όλους τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα, γιατί πιστεύουμε ότι μόνο η συμπόρευση με το ΚΚΕ μπορεί να απαντήσει στην αντιλαϊκή πολιτική της Κυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Περιφέρειας, του Δήμου και μπορεί να προστατεύσει από τους επικίνδυνους Ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς στην περιοχή του Αιγαίου''. Αυτή ήταν η κεντρική ιδέα κατά την έναρξη της εκδήλωσης και των εισηγήσεων που ακολούθησαν. Oι υποψήφιοι και τα στελέχη της Λαϊκής Συσπείρωσης και του ΚΚΕ επισκεύθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης 23-1 το ΣΕΣΝΟΧ και το Νοσοκομείο και ενημερώθηκαν για τα φλέγοντα ζητήματα και προβλήματα που υπάρχουν και χρειάζονται λύση.  

              Οι ομιλητές Σταύρος Τάσος, Μάρκος Σκούφαλος και Αγλαϊα Κυρίτση τόνισαν ότι Σύριζα, Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ, ΚΙΝΑΛ, ΠΟΤΑΜΙ κ.οκ. ενδιαφέρονται για την εξυπηρέτηση και την αναβάθμιση του Ελληνικού και του Διεθνούς Χρηματικού Κεφαλαίου και όχι για την ανακούφιση και την ανάκαμψη των εργαζομένων και των Λαίκών στρωμάτων και στόχος τους είναι το τσάκισμα των μισθών και των συντάξεων και όλων των λαϊκών δικαιωμάτων, ούτως ώστε αν είναι δυνατόν... με το θάνατο...να απονέμεται και η σύνταξη. Πρόσθεσαν ότι οι σύγχρονες δυνατότητες και η ανάπτυξη των επιστημών και της τεχνολογίας μπορούν και πρέπει να εξασφαλίζουν σε όλο τον κόσμο καλή και άνετη ζωή χωρίς την εξουθένωση και τη ''θυσία'' των ανθρώπων στο ''βωμό'' του υπερκέρδους.

              Ο Βουλευτής Λέσβου και Υποψήφιος Περιφερειάρχης με το ΚΚΕ και τη Λαϊκή Συσπείρωση Σταύρος Τάσος είπε Χαρακτηριστικά ότι τα συμφέροντα του Ελληνικού και του Διεθνούς Κεφαλαίου και του Ιμπεριαλισμού που πάνε πακέτο, ''προς το παρόν τουλάχιστον προωθούν και υποστηρίζουν το ΣΥΡΙΖΑ που με την αριστερή προβιά που φοράει ευαγγελίζεται ότι θα χειραγωγήσει ευκολότερα τους Εργαζομένους και τα Λαϊκά Στρώματα, ενώ η Νέα Δημοκρατία είναι και πάντα εμφανίζεται πρόθυμη να εφαρμόσει πιο γρήγορα και πιο σκληρά και πιο απροκάλυπτα τα αντιλαϊκά μέτρα''. Πρόσθεσε δε ότι ποτέ άλλοτε όσο σήμερα η Ελλάδα δεν ήταν τόσο υποταγμένη στα συμφέροντα του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ και τόνισε ότι η Συμφωνία των Πρεσπών για το Μακεδονικό, δεν είναι ωφέλιμη ούτε για το Λαό της Ελλάδας, ούτε για το λαό των Σκοπίων ούτε και για κανέναν άλλο λαό, επειδή εξυπηρετεί ξεκάθαρα τα συμφέροντα του ΝΑΤΟ που εγκυμονεί πολέμους όπως έχει αποδείξει πολάκις και στο παρελθόν.                

              Στην συγκέντρωση για τις επίσημες προεκλογικές εξαγγελίες του ΚΚΕ παραβρέθηκαν όλα τα ενεργά και δραστήρια μέλη της Λαίκής συσπείρωσης και αρκετοί πολίτες στο ακροατήριο.