Χίος, Κυριακή 31 Μαΐου

Project Happiness: Μανώλης Βουγαζιανός

Μανώλης Βουγαζιανός (Στρατιωτικός κτηνίατρος)
Στρατιωτικός κτηνίατρος

Είναι μέρος της ζωής μας και κάποιες φορές και της οικογένειας μας! Τα κατοικίδια μας απαιτούν την αγάπη και την φροντίδα που τους αξίζει! Μαζί με τον στρατιωτικό κτηνίατρο Μανώλη Βουγαζιανό θα μάθουμε όλα όσα πρέπει να προσέξουμε στην υγεία των μικρών μας φίλων!

Project Happiness: Ο κορωνοϊός στα κατοικίδια από τον Μάνο Βουγαζιανό

Τετ, 11/03/2020 - 15:00

project_happiness_o_koronoios_sta_katoikidia_apo_ton_mano_voygaziano

Ο κορωνοϊός που έχει κάνει την εμφάνισή του σε όλο σχεδόν τον κόσμο είναι στην 1η θέση της επικαιρότητας, αλλά δεν αφορά μόνο τους ανθρώπους, αφορά και τα κατοικίδιά μας, όπως μας εξηγεί ο στρατιωτικός κτηνίατρος Μάνος Βουγαζιανός, που μας αναλύει και τους τρόπους πρόληψης της ασθένειας αυτής στα ζωάκια μας.

Project Happiness: Διακοπές με τα κατοικίδιά μας από τον Μάνο Βουγαζιανό

Τετ, 19/02/2020 - 12:24

project_happiness_diakopes_me_ta_katoikidia_mas_apo_ton_mano_voygaziano

Τα κατοικίδια είναι μια συντροφιά που πολλές φορές δεν θέλουμε να αποχωριστούμε ούτε καν στις διακοπές μας. Είναι αυτό εφικτό; Είναι αν ακολουθήσουμε τις συμβουλές που μας δίνει σε αυτό το βίντεο ο στρατιωτικός κτηνίατρος Μάνος Βουγαζιανός.

Project Happiness: Η πυομήτρα στα ζώα συντροφιάς από τον Μάνο Βουγαζιανό

Τετ, 05/02/2020 - 10:57

project_happiness_i_pyomitra_sta_zoa_syntrofias_apo_ton_mano_voygaziano

Ο στρατιωτικός κτηνίατρος Μάνος Βουγαζιανός μας μιλάει για την παθολογική κατάσταση του γεννητικού συστήματος των ζώων συντροφιάς, την πυομήτρα.

Project Happiness: Η γενική αναισθησία στα κατοικίδια από τον Μάνο Βουγαζιανό

Τετ, 29/01/2020 - 10:07

project_happiness_i_geniki_anaisthisia_sta_katoikidia_apo_ton_mano_voygaziano

Πολλές φορές, όπως και στους ανθρώπους, χρειάζεται στα κατοικίδια ο γιατρός μας να προβεί σε αναισθητοποίησή τους προκειμένου να θεραπεύσει κάποιες παθήσεις ή βλάβες που αυτά έχουν υποστεί. Σε αυτό το βίντεο ο στρατιωτικός κτηνίατρος Μάνος Βουγαζιανός μας εξηγεί πότε και πώς πρέπει να γίνεται γενική αναισθησία στα κατοικίδια, ώστε σαν κηδεμόνες τους να είμαστε σωστά και έγκυρα ενημερωμένοι.

Project Happiness: Το αποφρακτικό σύνδρομο των κατοικιδίων από τον Μάνο Βουγαζιανό

Τετ, 15/01/2020 - 09:38

project_happiness_to_apofraktiko_syndromo_ton_katoikidion_apo_ton_mano_voygaziano

Τα αγαπημένα μας κατοικίδια κινδυνεύουν, από το λεγόμενο αποφρακτικό σύνδρομο, μία πάθηση του ουροποιητικού συστήματος, για το οποίο μας μιλά στη συνέχεια ο στρατιωτικός κτηνίατρος Μάνος Βουγαζιανός.

Project Happiness: Τι δεν πρέπει να τρώνε τα ζωάκια μας τις γιορτές από τον Μάνο Βουγαζιανό

Τετ, 18/12/2019 - 10:37

project_happiness_ti_den_prepei_na_trone_ta_zoakia_mas_tis_giortes_apo_ton_mano_voygaziano

Τα ζωάκια μας, όπως και εμείς, μπορούν να κάνουν… αταξίες στο φαγητό τους, ειδικά τώρα που έρχονται γιορτινές μέρες, αλλά εμείς ως κηδεμόνες τους πρέπει να τα προστατέψουμε από αυτές για να μην τους δημιουργηθούν προβλήματα υγείας. Για το τι ακριβώς, λοιπόν, δεν πρέπει να τρώνε τα ζωάκια μας τις γιορτές μας ενημερώνει στη συνέχεια ο στρατιωτικός κτηνίατρος Μάνος Βουγαζιανός.

Project Happiness: Η στοματική υγεία των κατοικιδίων από τον Μάνο Βουγαζιανό

Τετ, 11/12/2019 - 15:04

project_happiness_i_stomatiki_ygeia_ton_katoikidion_apo_ton_mano_voygaziano

Τα δόντια των κατοικιδίων μας θέλουν κι αυτά τη φροντίδα τους. Και γιατί νοσούν όπως τα ανθρώπινα και γιατί όταν είναι υγιή είναι υγιές και το ζωάκι μας. Ο στρατιωτικός κτηνίατρος Μάνος Βουγαζιανός μας μιλά για τη στοματική υγιεινή των κατοικιδίων μας.

Project Happiness: Δυσπλασία ισχίων σκύλων από τον Μάνο Βουγαζιανό

Τετ, 08/05/2019 - 10:05

project_happiness_dysplasia_ishion_skylon_apo_ton_mano_voygaziano

Οι δυσπλασίες ισχίων είναι μία συνηθισμένη πάθηση σε μεγαλόσωμα κυρίως σκυλιά, που πολλές φορές αντιμετωπίζεται με χειρουργική επέμβαση. Το σίγουρο είναι, όπως μας λέει στo βίντεο αυτό και ο στρατιωτικός κτηνίατρος Μάνος Βουγαζιανός, ότι γνωρίζοντας γι’ αυτήν μπορούμε να την αντιμετωπίσουμε και να πετύχουμε ο καλός μας φίλος, ο σκύλος μας, να ζήσει όσα χρόνια του αναλογούν.

Project Happiness: Τι δεν πρέπει να φάνε τα ζωάκια μας το Πάσχα από τον Μάνο Βουγαζιανό

Τετ, 24/04/2019 - 15:20

project_happiness_ti_den_prepei_na_fane_ta_zoakia_mas_to_pasha_apo_ton_mano_voygaziano

Μετά από μία σαραντάμερη ή και λιγότερων ημερών νηστεία, είμαστε στην τελική ευθεία για το Πάσχα, όπου θα φάμε ό,τι λαχταρά η ψυχή μας και ό,τι στερηθήκαμε το προηγούμενο διάστημα. Νομίζουμε δε ότι επειδή θα πασχάσουμε εμείς το ίδιο πρέπει να κάνουν και τα κατοικίδιά μας. Είναι όμως έτσι; Για δείτε τι λέει ο στρατιωτικός κτηνίατρος Μάνος Βουγαζιανός…

Project Happiness: Κροτίδες και κατοικίδια από τον Μάνο Βουγαζιανό

Τετ, 10/04/2019 - 10:23

project_happiness_krotides_kai_katoikidia_apo_ton_mano_voygaziano

Πλησιάζουμε προς το Πάσχα. Η περίοδος που ακολουθεί είναι ιδιαίτερη για τους Έλληνες που έχουν μάθει να γιορτάζουν την Ανάσταση του θεανθρώπου με… εκκωφαντικό τρόπο. Αυτό όμως δεν μπορούν να το καταλάβουν τα κατοικίδιά μας, που ταράσσονται πάρα πολύ με τις κροτίδες που κατά κόρον εμείς ρίχνουμε για να γιορτάσουμε. Για το θέμα αυτό μας μιλά σήμερα ο στρατιωτικός κτηνίατρος Μάνος Βουγαζιανός.

Project Happiness: Πρώτες βοήθειες σε σκύλο από τον Μάνο Βουγαζιανό

Τετ, 27/03/2019 - 09:50

project_happiness_protes_voitheies_se_skylo_apo_ton_mano_voygaziano

Πρώτες βοήθειες σε κάποιον συνάνθρωπό μας όλοι λίγο πολύ πρέπει να γνωρίζουμε. Όταν όμως έχουμε και κατοικίδιο και συγκεκριμένα σκυλάκι πρέπει να μάθουμε και γι’ αυτό πώς να του παρέχουμε τις πρώτες βοήθειες σε κάποια ανάγκη, αφού εμείς είμαστε υπεύθυνοι γι’ αυτό. Ο στρατιωτικός κτηνίατρος Μάνος Βουγαζιανός μας καθοδηγεί σωστά και υπεύθυνα.

Project Happiness: Η λεϊσμανίωση των κατοικιδίων από τον Μάνο Βουγαζιανό

Τετ, 20/03/2019 - 14:48

project_happiness_i_leismaniosi_ton_katoikidion_apo_ton_mano_voygaziano

Μία γνωστή ασθένεια που απειλεί τα κατοικίδιά μας, και ιδιαίτερα τα σκυλάκια μας, είναι η λεϊσμανίωση. Από πού προέρχεται, τι συμπτώματα έχει, πώς αντιμετωπίζεται αλλά κυρίως πώς προλαμβάνεται; Για όλα αυτά μας μιλάει σε αυτό το βίντεο ο στρατιωτικός κτηνίατρος Μάνος Βουγαζιανός.

Project Happiness: Τα εξωπαράσιτα των κατοικιδίων από τον Μάνο Βουγαζιανό

Τετ, 20/02/2019 - 09:45

project_happiness_ta_exoparasita_ton_katoikidion_apo_ton_mano_voygaziano

Εκτός από τις ασθένειες και τα εξωπαράσιτα ταλαιπωρούν τα κατοικίδιά μας και χρειάζεται να επέμβουμε, είτε προληπτικά είτε θεραπευτικά για να τα απομακρύνουμε από το αγαπημένο μας ζωάκι. Ο στρατιωτικός κτηνίατρος Μάνος Βουγαζιανός μας δίνει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για να ξέρουμε με τι έχουμε να κάνουμε…

Project Happiness: Γαστρεντερικές διαταραχές κατοικιδίων από τον Μάνο Βουγαζιανό

Τετ, 06/02/2019 - 17:22

project_happiness_gastrenterikes_diatarahes_katoikidion_apo_ton_mano_voygaziano

Ένας έμετος ή μία διάρροια που βλέπουμε να ταλαιπωρεί το ζωάκι μας μπορεί να είναι κάτι ασήμαντο μπορεί όμως να είναι και προάγγελος κάποιας σοβαρότερης πάθησης ή κάποιας γαστρεντερικής διαταραχής. Ο Μάνος Βουγαζιανός, στρατιωτικός κτηνίατρος μας βοηθάει να αντιληφθούμε τα συμπτώματα ώστε να αντιμετωπίσουμε άμεσα το πρόβλημα του κατοικιδίου μας.

Project Happiness: Ωτίτιδες & καθαρισμός αφτιών κατοικιδίων από Μάνο Βουγαζιανό

Τετ, 30/01/2019 - 18:08

project_happiness_otitides_katharismos_aftion_katoikidion_apo_mano_voygaziano

Οι ωτίτιδες είναι μία πάθηση που δεν ταλαιπωρεί μόνο τους ανθρώπους αλλά και τα κατοικίδιά μας. Γι’ αυτό και είναι πολύ σημαντικός ο καθαρισμός των αφτιών τους, όπως μας παρουσιάζει ο στρατιωτικός κτηνίατρος, Μάνος Βουγαζιανός.

Project Happiness: Η παχυσαρκία στα κατοικίδια ζώα από τον Μάνο Βουγαζιανό

Τετ, 16/01/2019 - 10:24

project_happiness_i_pahysarkia_sta_katoikidia_zoa_apo_ton_mano_voygaziano

Ξέρετε ότι και τα κατοικίδιά μας, όπως και οι άνθρωποι πάσχουν από παχυσαρκία; Η σωστή διατροφή ενός σκύλου ή μίας γάτας παίζει σπουδαίο ρόλο για την υγεία του ζώου μας και τη διάρκεια ζωής του. Περισσότερες λεπτομέρειες γι’ αυτό το σπουδαίο ζήτημα που αφορά τα κατοικίδια ζώα μας από τον στρατιωτικό κτηνίατρο Μάνο Βουγαζιανό.

Project Happiness: Η στείρωση των κατοικιδίων από τον Μάνο Βουγαζιανό

Τετ, 26/12/2018 - 15:35

project_happiness_i_steirosi_ton_katoikidion_apo_ton_mano_voygaziano

Έχω σκυλάκι ή γατάκι, αρσενικό ή θηλυκό, πρέπει ή όχι να το στειρώσω; Οι λόγοι της στείρωσης ενός ζώου δεν είναι μόνο η μη δημιουργία αδέσποτων αλλά και η προάσπιση της υγείας του. Ο στρατιωτικός κτηνίατρος, Μάνος Βουγαζιανός, μας έχει όλες τις απαντήσεις για τη στείρωση των κατοικιδίων.

Ο εμβολιασμός των κατοικίδιων μας από τον Μάνο Βουγαζιανό

Πέμ, 20/12/2018 - 10:27

o_emvoliasmos_ton_katoikidion_mas_apo_ton_mano_voygaziano

Τα κατοικίδια ζώα που έχουμε επιλέξει να έχουμε μαζί μας πρέπει και να τα φροντίζουμε. Όπως και τα παιδιά και τα κατοικίδια έχουν ανάγκη από ένα εμβολιαστικό πρόγραμμα που θα κρατήσει υγιή και τα ίδια αλλά και εμάς. Ο κτηνίατρος Μάνος Βουγαζιανός μας ενημερώνει αναλυτικά για τον εμβολιασμό σκύλων και γάτων.

Θεματικές ενότητες