Χίος, Τρίτη 2 Ιουνίου

Project Happiness: Μαρίνα Μποζάνη

Μποζάνη Μαρίνα: Παιδοψυχολόγος
Ψυχολόγος

Η Μαρίνα γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη ενώ τα τελευταία τρία χρόνια ζει και εργάζεται στη Χίο. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με μεταπτυχιακή εξειδίκευση στην Εγκληματολογία από το University of Leicester και εκπαιδεύσεις πάνω στην θεραπεία παιδειών. Με την Μαρίνα θα μιλήσουμε για θεματα που αφορούν την παιδική ηλικία και τις σχέσεις γονέων και παιδιών.

Project Happiness: Παιδί και όρια στο σώμα του από την Μαρίνα Μποζάνη

Τετ, 18/03/2020 - 16:47

project_happiness_paidi_kai_oria_sto_soma_toy_apo_tin_marina_mpozani

Μένουμε σπίτι, είναι το κεντρικό σύνθημα των ημερών, ευκαιρία λοιπόν να ασχοληθούμε περισσότερο με την οικογένειά μας, με τα παιδιά μας. Ξέρουμε για παράδειγμα πώς να τους μάθουμε πώς να θέτουν όρια σε σχέση με το σώμα τους; Γι’ αυτό ακριβώς μας μιλά σε αυτό το βίντεο η ψυχολόγος Μαρίνα Μποζάνη.

Project Happiness: Ο σχολικός εκφοβισμός από την πλευρά του θύτη από την Μαρίνα Μποζάνη

Τετ, 19/02/2020 - 12:56

project_happiness_o_sholikos_ekfovismos_apo_tin_pleyra_toy_thyti_apo_tin_marina_mpozani

Ο σχολικός εκφοβισμός, το bulling, αποτελεί ένα φαινόμενο που συχνά – πυκνά βρίσκεται στην επικαιρότητα, ανάλογα και με τις περιπτώσεις που τραβούν τα φώτα της δημοσιότητας. Οι προσπάθειες για την αντιμετώπισή του πολλές, εστιάζοντας ως επί το πλείστον στα θύματα. Σε αυτό το βίντεο προσεγγίζουμε το θέμα, με τη βοήθεια της ψυχολόγου Μαρίνας Μποζάνη από την πλευρά του θύτη.

Project Happiness: Εφηβεία & σχέσεις δύο φύλων από την Μαρίνα Μποζάνη

Τετ, 29/01/2020 - 10:26

project_happiness_efiveia_sheseis_dyo_fylon_apo_tin_marina_mpozani

Η εφηβεία κατά γενική ομολογία είναι μία ανεπανάληπτη περίοδος στη ζωή κάθε παιδιού, αφού μεταμορφώνει το αγόρι σε άνδρα και το κορίτσι σε γυναίκα. Με τη μεταμόρφωση του σώματος αρχίζουν πλέον τα παιδιά να αντιλαμβάνονται και σε άλλο επίπεδο τις σχέσεις των δύο φύλων. Γι’ αυτό ακριβώς, την εφηβεία δηλαδή και τις σχέσεις των δύο φύλων, μας μιλά σε αυτό το βίντεο η ψυχολόγος Μαρίνα Μποζάνη.

Project Happiness: Πότε πάμε με το παιδί σε ψυχολόγο από τη Μαρίνα Μποζάνη

Τετ, 27/11/2019 - 10:11

project_happiness_pote_pame_me_to_paidi_se_psyhologo_apo_ti_marina_mpozani

Τα παιδιά, η χαρά της ζωής, έχουν πολλές φορές προβλήματα είτε μεταξύ τους είτε στις σχέσεις τους με τους ενηλίκους. Έτσι σε αρκετές περιπτώσεις η γνώμη ενός ειδικού, όπως για παράδειγμα ενός παιδοψυχολόγου, μπορεί να μας βοηθήσει να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τα όποια θέματα δημιουργούνται. Σε ποιες περιπτώσεις λοιπόν θα μπορούσαμε να επισκεφτούμε έναν τέτοιο επαγγελματία και μάλιστα μαζί με το παιδί, μας εξηγεί η ψυχολόγος Μαρίνα Μποζάνη.

 

Θεματικές ενότητες