Χίος, Τρίτη 25 Φεβρουαρίου

Οι 90 νέοι που ήρθαν, που να πάνε στην ΒΙΑΛ ή στο… Αίπος;

Γιάννης Τζούμας
Πέμ, 13/02/2020 - 21:46

Συγνώμη για το πεζό του ερωτήματος, αλλά δείχνει περίτρανα πόσο πεζή είναι η κατάσταση και πόσο αδύναμοι ή βραχυκυκλωμένοι είμαστε για να την αντιμετωπίσουμε.

Την ώρα που σκοτωνόμαστε, τρόπος του λέγειν, για να μην γίνει το… ημίκλειστο, όπως λέμε… ημίλευκο, Κέντρο στο Αίπος (και αυγό να το ρουφήξεις να ήταν, θα σε βρισκε του… χρόνου) για να αδειάσει… η ΒΙΑΛ, θα… επιταχθεί άλλο ένα χωράφι Χαλκούσων, για να βολευτούν οι 90 νέοι μετανάστες – πρόσφυγες, που έφτασαν το διήμερο, με το που έσκασε το χειλάκι του ο ήλιος.

Πάμε τώρα στα ερωτήματα και επειδή δεν μας κάνει ο Μηταράκης, που είναι δικός μας και λέμε και καμιά κουβέντα παραπάνω ας πάμε στον κύριο Κουμουτσάκο, που εξήγησε στην Βουλή, πως θα είναι η νέα διαδικασία για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης.

Παρακαλούμε δώστε βάση.

Θα στηρίζεται είπε στα 6 Έψιλον.

1.Ενίσχυση ελέγχου συνόρων

2.Επιστροφές

 

3.Επιτάχυνση διαδικασιών ασύλου

4.Έλεγχος ΜΚΟ

5.Επιτηρούμενα αυστηρά κέντρα με κλειστές δομές

6.Ευρώπη και διεθνοποίηση

Πάμε τώρα από την αρχή και με ηρεμία.

Από τον… αυτόματο περάσαμε στα 6 Έψιλον. Κατ’ αρχήν θετικό και πάμε στο… παρασύνθημα.

Πρώτο Ε. Στους 90 νέους που ήρθαν το διήμερο, ίσχυσε το πρώτο Έψιλον;

Κοντολογίς, τους σταμάτησε κανείς στα σύνορα ή πρέπει πρώτα να μπεί το… μεταναστόδικτο;

Αυτοί οι 90 θα επιστραφούν ή για να ισχύσει αυτό το Έψιλον, θα πρέπει να εφαρμοστεί το τρίτο;

Σε πόσες μέρες δηλαδή αυτοί οι 90 θα σπατσάρουν με το άσυλο;

Οι ΜΚΟ που τους υποδέχτηκαν, για να πάμε στο 4οΈψιλον, είναι νόμιμες, παράνομες, ημιπαράνομες, λιγοπαράνομες, παραπαράνομες, λιγοστοπαράνομες ή μεγαλοστοπαράνομες;

Και τώρα πάμε στο 5ο Έψιλον, γιατί σωστά τα έχει βάλει ιεραρχικά η Κυβέρνηση.

Επιτηρούμενα Κέντρα. Οι ίδιοι λοιπόν ομολογούν και καταλαβαίνουν ότι χωρίς τα πρώτα 4 Έψιλον, το 5ο δεν θα είναι Έψιλον αλλά Δέλτα από τον Διάβολο που θα μας πάρει και θα μας σηκώσει.

Τα πράγματα αν θέλουν απλοποιούνται. Με την πρώτη λιακάδα ήρθαν 90 αν δεν αδειάσει η Χίος ΤΩΡΑ, αν δεν παίρνουν τα καράβια, για άλλα Κέντρα ή δομές 200 ανθρώπους την ημέρα, αν δεν μηδενίσει το κοντέρ, ούτε το… Ημίλευκο Κέντρο θα γίνει στο Αίπος, ούτε η ΒΙΑΛ θα κλείσει, θα γίνει της κακομοίρας.

Α, συγνώμη ξέχασα το τελευταίο Έψιλον, την… Ευρώπη, αλλά με κάλυψε με αυτά που είπε στην BILD ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών Χόρστ Ζέεχοφερ «Φοβάμαι ότι στο προσφυγικό θα ζήσουμε άλλο ένα 2005»

Και για να φοβάται ο Γερμανός παιδιά και με την ταχύτητα που πάμε εμείς, από τον… αυτόματο των προηγουμένων… παρθένων, μέχρι τα τα 6 ή τα 26 Έψιλον της σημερινής Κυβέρνησης, εγώ να δαγκώσω τη γλώσσα μου αλλά το καλοκαίρι ουδείς θα ασχολείται με την ΒΙΑΛ και το Αίπος γιατί απλούστατα οι σκηνές θα είναι στον κήπο και την Σούδα.

 

Υ.Γ. Εννοείται ότι χαρήκαμε όλοι που επανακάμπτει Ελλαδικά και Κυβερνητικά ο Κωστής Μουσουρούλης.

 

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

Γιάννης Τζούμας
Κυρ, 23/02/2020 - 09:37
φωτο αρχείου

Παρακαλούμε στον προβληματισμό, που ακολουθεί να προστεθεί και ο Μανταμάδος, μπορεί και η Σάμος, κοντολογίς τα νησιά.

Σύγκρουση λοιπόν και μάλιστα τυφλή, χωρίς νόημα, χωρίς αποτέλεσμα, μόνο ζημιά και απρόβλεπτη. Απρόβλεπτη μέχρι θυμάτων.

Πριν γίνει λοιπόν, την ύστατη ώρα ας επικρατήσει η λογική.

Τι λέει αυτή; Η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να αντιμετωπίσει το μεταναστευτικό – προσφυγικό αλλιώς. Στα πλαίσια αυτά κινείται ταχύτατα. Τη Δευτέρα βγαίνει ο εργολάβος, εγκρίθηκε 1 εκατ. ευρώ έργο, επιτάχθηκε ο χώρος στο Αίπος.

Ας σκεφτούν λίγο εδώ. Τα υπόλοιπα, που προηγούνταν των Ελεγχόμενων Κέντρων, πόσο ταχύτατα γίνονται;

Φύλαξη συνόρων. Άλλαξε κάτι; Αποσυμφόρηση νησιών. Άλλαξε κάτι; Επιστροφές στην Τουρκία. Άλλαξε κάτι; Δημιουργία Ελεγχόμενων Κέντρων στην Ηπειρωτική Ελλάδα. Άλλαξε κάτι;

Και επειδή δεν άλλαξε, πως θα πεισθεί Χιώτης ότι δεν ανοίγει μια νέα ΒΙΑΛ, αφού τις ροές της καθορίζει άλλος, όπως καθορίζει και τις επιστροφές, αφού κανείς δεν λέει πως μπορεί αύριο το πρωί να μας πεί το αρχαιοελληνικό… «Ο γέγονε γέγονε» όποιος βγήκε από την Τουρκία δεν ξαναμπαίνει;

Άρα, άρα αρχίζουν από σήμερα οι σκοπιές στο Αίπος, ο Δήμος θα κάνει… δενδροφύτευση, μηχανήματα θα κλείσουν τους δρόμους, κόσμος θα πάρει τα… βουνά και οι Αστυνομικοί θα κληθούν να καθαρίσουν αυτό που δεν έχει νόημα.

Και δεν έχει νόημα γιατί από την σύγκρουση, γιατί θα γίνει σύγκρουση, δεν θα κερδίσει κανείς.

Στο Αίπος, αν τραβηχθεί το σχοινί, θα σπάσουν κεφάλια, χέρια, πόδια, το τρέξιμο πάνω στα κατσάβραχα είναι κίνδυνος θάνατος για πολίτες, που δεν ξέρουν και για Αστυνομικούς, που δεν ξέρουν σίγουρα και δεν έχουν εκπαιδευτεί γι’ αυτό.

Που το πάει η κυβέρνηση; Μετά από τόσο φόρτο, μετά από τόσο Γολγοθά, θα αιματοκυλήσει τους Χιώτες;

Θα κερδίσει; Ποιά δομή θα γίνει πάνω στο αίμα; Πως θα αντιμετωπίσει την κοινή γνώμη, πανελλαδικά; Στα νησιά είναι χαμένη από χέρι.

Από την άλλη υπάρχουν και οι δικές μας ευθύνες.

Το πρόβλημα δεν μπορεί να εξαφανιστεί ως δια μαγείας.

Αν η κυβέρνηση φυλάξει τα σύνορα, αν μεταφέρει κόσμο στην Ηπειρωτική Ελλάδα, αν επιστρέφει κόσμο στην Τουρκία, αν αδειάσει έτσι η ΒΙΑΛ, το πρόγραμμα της λέμε, θα χρειάζεται έναν χώρο τουλάχιστον γι’ αυτούς που θα επιστρέφονται, ένα ΠΡΟΚΕΚΑ δηλαδή, του επιπέδου ή διπλάσιου αυτού που είχε στο Μερσινίδι.

Αυτό κάπου πρέπει να γίνει. Είναι αυτό που της φωνάζουν και οι πέτρες στη Χίο. Μια ελεγχόμενη δομή 500 ανθρώπων. Αυτή πρέπει να την δεχτούμε, ΤΙΠΟΤΑ άλλο.

Προσέξτε αν δεν υπάρξει η λογική θα υπάρξει πόλεμος. Και λογική σημαίνει αμοιβαία υποχώρηση.

Εδώ που φτάσαμε κανείς δεν μπορεί να κάνει πίσω. Όσο το τραβάμε τόσο θα γίνεται χειρότερο.

Και επειδή άλλο το Κράτος άλλο οι… επιτροπές πολιτών, αυτός που πρέπει να κάνει το πρώτο βήμα καλής θέλησης είναι η Κυβέρνηση.

 

Υ.Γ. «Κερδίσαμε την μάχη έφαγαν το στράτευμα οι κοριοί». Ας ψάξει η κυβέρνηση αυτόν που το είπε. Μην αισθάνεται καβάλα στο άλογο. Η τυφλή σύγκρουση με τους νησιώτες μπορεί να την ρίξει απ’ αυτό.