Χίος, Σάββατο 15 Αυγούστου

Οι 90 νέοι που ήρθαν, που να πάνε στην ΒΙΑΛ ή στο… Αίπος;

Γιάννης Τζούμας
Πέμ, 13/02/2020 - 21:46

Συγνώμη για το πεζό του ερωτήματος, αλλά δείχνει περίτρανα πόσο πεζή είναι η κατάσταση και πόσο αδύναμοι ή βραχυκυκλωμένοι είμαστε για να την αντιμετωπίσουμε.

Την ώρα που σκοτωνόμαστε, τρόπος του λέγειν, για να μην γίνει το… ημίκλειστο, όπως λέμε… ημίλευκο, Κέντρο στο Αίπος (και αυγό να το ρουφήξεις να ήταν, θα σε βρισκε του… χρόνου) για να αδειάσει… η ΒΙΑΛ, θα… επιταχθεί άλλο ένα χωράφι Χαλκούσων, για να βολευτούν οι 90 νέοι μετανάστες – πρόσφυγες, που έφτασαν το διήμερο, με το που έσκασε το χειλάκι του ο ήλιος.

Πάμε τώρα στα ερωτήματα και επειδή δεν μας κάνει ο Μηταράκης, που είναι δικός μας και λέμε και καμιά κουβέντα παραπάνω ας πάμε στον κύριο Κουμουτσάκο, που εξήγησε στην Βουλή, πως θα είναι η νέα διαδικασία για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης.

Παρακαλούμε δώστε βάση.

Θα στηρίζεται είπε στα 6 Έψιλον.

1.Ενίσχυση ελέγχου συνόρων

2.Επιστροφές

 

3.Επιτάχυνση διαδικασιών ασύλου

4.Έλεγχος ΜΚΟ

5.Επιτηρούμενα αυστηρά κέντρα με κλειστές δομές

6.Ευρώπη και διεθνοποίηση

Πάμε τώρα από την αρχή και με ηρεμία.

Από τον… αυτόματο περάσαμε στα 6 Έψιλον. Κατ’ αρχήν θετικό και πάμε στο… παρασύνθημα.

Πρώτο Ε. Στους 90 νέους που ήρθαν το διήμερο, ίσχυσε το πρώτο Έψιλον;

Κοντολογίς, τους σταμάτησε κανείς στα σύνορα ή πρέπει πρώτα να μπεί το… μεταναστόδικτο;

Αυτοί οι 90 θα επιστραφούν ή για να ισχύσει αυτό το Έψιλον, θα πρέπει να εφαρμοστεί το τρίτο;

Σε πόσες μέρες δηλαδή αυτοί οι 90 θα σπατσάρουν με το άσυλο;

Οι ΜΚΟ που τους υποδέχτηκαν, για να πάμε στο 4οΈψιλον, είναι νόμιμες, παράνομες, ημιπαράνομες, λιγοπαράνομες, παραπαράνομες, λιγοστοπαράνομες ή μεγαλοστοπαράνομες;

Και τώρα πάμε στο 5ο Έψιλον, γιατί σωστά τα έχει βάλει ιεραρχικά η Κυβέρνηση.

Επιτηρούμενα Κέντρα. Οι ίδιοι λοιπόν ομολογούν και καταλαβαίνουν ότι χωρίς τα πρώτα 4 Έψιλον, το 5ο δεν θα είναι Έψιλον αλλά Δέλτα από τον Διάβολο που θα μας πάρει και θα μας σηκώσει.

Τα πράγματα αν θέλουν απλοποιούνται. Με την πρώτη λιακάδα ήρθαν 90 αν δεν αδειάσει η Χίος ΤΩΡΑ, αν δεν παίρνουν τα καράβια, για άλλα Κέντρα ή δομές 200 ανθρώπους την ημέρα, αν δεν μηδενίσει το κοντέρ, ούτε το… Ημίλευκο Κέντρο θα γίνει στο Αίπος, ούτε η ΒΙΑΛ θα κλείσει, θα γίνει της κακομοίρας.

Α, συγνώμη ξέχασα το τελευταίο Έψιλον, την… Ευρώπη, αλλά με κάλυψε με αυτά που είπε στην BILD ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών Χόρστ Ζέεχοφερ «Φοβάμαι ότι στο προσφυγικό θα ζήσουμε άλλο ένα 2005»

Και για να φοβάται ο Γερμανός παιδιά και με την ταχύτητα που πάμε εμείς, από τον… αυτόματο των προηγουμένων… παρθένων, μέχρι τα τα 6 ή τα 26 Έψιλον της σημερινής Κυβέρνησης, εγώ να δαγκώσω τη γλώσσα μου αλλά το καλοκαίρι ουδείς θα ασχολείται με την ΒΙΑΛ και το Αίπος γιατί απλούστατα οι σκηνές θα είναι στον κήπο και την Σούδα.

 

Υ.Γ. Εννοείται ότι χαρήκαμε όλοι που επανακάμπτει Ελλαδικά και Κυβερνητικά ο Κωστής Μουσουρούλης.

 

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

Γιάννης Τζούμας
Παρ, 14/08/2020 - 21:41
σκίτσο του Αρκά

Δείτε το σημερινό σημείωμα ως συνέχεια του χθεσινού για τον κορωνοϊό και την… ανθρωποφαγία.

Επικοινώνησε λοιπόν μαζί μου φίλος επιχειρηματίας και μου ζήτησε την γνώμη μου.

Έχω τεράστιο πρόβλημα, μου είπε, ο πατέρας της τάδε κοπέλας, που νόσησε από κορωνοϊό δουλεύει σε μας. Ο άνθρωπος έκανε τέστ και δεν έχει τίποτα, αλλά το νέο κυκλοφόρησε και στην επιχείρηση δεν πατάει άνθρωπος. Λέω να βγάλω μια ανακοίνωση και να λέω ρε παιδιά, έλεος δεν έχομε χολέρα.

Του απάντησα το εξής. Το επίπεδο της κοινωνίας είναι αυτό. Αν όμως εσύ που δεν είσαι κλέφτης (άλλο παράδειγμα του είπα, αλλά εδώ θα λέμε κλέφτης) αρχίζεις να φωνάζεις με ανακοινώσεις, δεν είμαι κλέφτης, δεν είμαι κλέφτης, δεν είμαι κλέφτης, στο τέλος θα πούν οι γύρω σου. Ρε συ, πολύ το λέει αυτός, μπας είναι και το κρύβει;

Συνεπώς μια άμυνα έχεις, δεν δίνεις σημασία. Θα πούν μια – δυό μέρες και μετά θα γίνει ότι με αυτούς που… χωρίζουν. Θα χωρίσει ο επόμενος και θα ξεχάσουν εσένα.

Ο φίλος δεν με άκουσε. Τελικά εξέδωσε ανακοίνωση, το ίδιο έμαθα έκανε και άλλος επιχειρηματίας. Πολύ ωραία, εκεί δηλαδή που τους συζητούσαν 100 τώρα θα τους συζητούν 1000 και εκεί που θα ξεχνούσαν 100 τώρα θα ξεχάσουν 1000; Αποκλείεται, στους 200 θα μείνει.

Γι’ αυτούς λοιπόν τους λόγους και για την προστασία των ίδιων των επιχειρηματιών αλλά και της κοινωνίας η ΑΛΗΘΕΙΑ δεν θα δημοσιεύει τέτοιες ανακοινώσεις.

Σήμερα έχομε δύο νέα κρούσματα, μέχρι την Δευτέρα θα έχουμε άλλα 10 μέχρι να μπεί φρένο και μέχρι να πληρώσει και η Χίος το τίμημα της στον ιό.

Στον κορωνοϊό όμως γιατί σ’ αυτόν της βλακείας το τίμημα είναι ήδη υψηλό.

 

Υ.Γ.: Α, για την βλακεία που λέγαμε. Χθες στο… βλακόμετρο σε σχόλια με αφορμή την φωτιά στον Τσεσμέ. Να καούν όλοι έγραψε ένας ηλίθιος.