Η συντηρητικοποίηση της αριστεράς και ο εξισλαμισμός του δυτικού ριζοσπαστισμού

Πέμ, 03/12/2015 - 19:10

Η συντηρητικοποίηση της αριστεράς και ο εξισλαμισμός του δυτικού ριζοσπαστισμού ή πώς η ριζοσπαστικοποίηση του Ισλάμ, ( ISIS Ισλαμικό κράτος), επιτυγχάνουν όχι μόνο την ισλαμοποίηση της τουρκικής κοινωνίας, αλλά και τον εξισλαμισμό του δικού μας, δυτικού ριζοσπαστισμού. 

 Κάθομαι έξω από το Plan B (όχι του Μπαρουφάκη), δίπλα σε κάτι φοιτητές που νομίζω ότι συζητούν. Δουλειά δεν υπάρχει και έτσι απλώς χαζεύω ή στοχάζομαι και μάλιστα άμα θέλω μπορώ και να μην ακούω τι λένε οι γύρω μου εκτός και αν συμβεί κάτι παράξενο, κάτι πολύ κακό ή πολύ καλό. Τότε τα εσωτερικά ακουστικά μου ανοίγουν από μόνα τους…

            Τρώω ένα καστανάκι βραστό. Έχω ρίξει στο νερό λίγους σπόρους γλυκάνισου και μοσχοκάρφια που κάνουν τα κάστανα πιο εύπεπτα και τους δίνουν μια ακαταμάχητη γεύση, χωρίς όμως να κάνουν το κόσμο λιγότερο παράλογο. Δυστυχώς. Προσφέρω ένα στο γκαρσόνι που όμως μου λέει ευγενικά ότι δεν τρώει κάστανα και με ρωτά αν θέλω να μου φέρει πατατάκια... έτσι, για να ισοφαρίσει την καλή μου πρόθεση μιας και για εκείνον, σκέπτομαι, τα πατατάκια είναι που έχουν μια ακαταμάχητη γεύση. Τι σου είναι το μυαλό;         

 Μπορεί να σου κάνει το καλό κακό και το αντίστροφο.

            Αυθόρμητα, εκείνη την στιγμή μέσα στον ορίζοντα των γεγονότων και την μνήμης ξεμυτίζει ο ΦΟΥΕΡΜΠΑΧ που από τότε είχε εντοπίσει το αναποδογύρισμα του κόσμου.

Στον πρόλογο του έργου του « Η ουσία του χριστιανισμού», πολύ πριν ριζοσπαστικοποιηθεί το Ισλάμ, και ο Συνασπισμός της Αριστεράς, γράφει : ‘’ χωρίς αμφιβολία, η εποχή μας (…!) προτιμά την εικόνα από το αντικείμενο το αντίγραφο από το πρωτότυπο, την αναπαράσταση από την πραγματικότητα, το φαινόμενο από το είναι (..).Το ιερό γι’ αυτήν δεν είναι παρά η ψευδαίσθηση και το ανίερο η αλήθεια. ‘Η μάλλον, το ιερό μεγαλώνει στα μάτια της στο μέτρο που μικραίνει η αλήθεια και αυξάνεται η ψευδαίσθηση, έτσι ώστε γι’ αυτήν το αποκορύφωμα της ψευδαίσθησης να αποτελεί επίσης το αποκορύφωμα του ιερού.

            Αρχίζω να τα παίρνω στο κρανίο. Έχει γίνει το άσπρο μαύρο, έχουν έρθει τα πάνω κάτω σε βαθμό, που αν δεν υπήρχαν οι κίνδυνοι της γενίκευσης, θα μπορούσες να μάθεις την αλήθεια απλώς αναποδογυρίζοντας αυτό που σου σερβίρουν. Πάντως οι δούλοι έχουν γίνει αφεντικά και τα αφεντικά δούλοι, οι υπάλληλοι του κυρίαρχου λαού έχουν γίνει κυρίαρχοι του λαού που συνεχίζουν να τον αρμέγουν ακόμα και τώρα που τα βυζιά του δεν τρέχουν πια γάλα, άλλα αίμα. Βλέπουμε μόνο απεργίες δημοσίων υπαλλήλων ενάντια στα αφεντικά τους. Ενάντια δηλαδή στον λαό που τους πληρώνει, προσποιούμενοι ότι δεν ζητάνε κάτι από τον λαό, αλλά από την … κυβέρνηση, που οργανώνει τις απεργίες ενάντια στον εαυτό της για να αποδείξει τη ριζοσπαστικότητά της…Το ’χουν ξεφτιλίσει. Δεν πάει άλλο.

            Βολεμένοι δημόσιοι υπάλληλοι με σπιταρώνες που θα τις ζήλευαν εφοπλιστές, μαζεύονται στις αίθουσες συναυλιών και ακούνε επαναστατικά τραγούδια, Μίκη στερώντας τα απ’ αυτούς που θα έπρεπε να τα ακούνε. Μας έχουν αφοπλίσει. Τρίζουν τα κόκαλα αυτών που είχαν γράψει τους στίχους, κυνηγημένοι, φυλακισμένοι, εξαθλιωμένοι, δολοφονημένοι επειδή ζητούσαν ριζοσπαστικές λύσεις στα προβλήματα της κοινωνίας, του λαού, απ’ αυτούς που τον παριστάνουν χωρίς να είναι. Τους δυνάστες μας. Τους βολεμένους. Το έχω ξαναγράψει : Αυτοί που μας έπαιρναν το ψωμί από το στόμα, το σπίτι μας, μας φυλάκιζαν, μας έστελναν στα ξερονήσια, μας βασάνιζαν, μας δολοφονούσαν και μας ονόμαζαν αριστερούς, ήταν πάντα οι ίδιοι άνθρωποι της εξουσίας που μας φυλάκιζαν, μας έστελναν στην Σιβηρία, μας βασάνιζαν, μας δολοφονούσαν και μας ονόμαζαν δεξιούς. Οι ίδιοι δημόσιοι υπάλληλοι.

 Να δω έναν ξεσηκωμένο λαό, μια απεργία έστω, στην οποία να μην συμμετέχει ούτε ένας δημόσιος υπάλληλος και ας πεθάνω. Έναν ξεσηκωμό των αφεντικών με ριζοσπαστικές προτάσεις και λύσεις ειδικά σε ‘ότι αφορά την δημόσια διοίκηση, που να φέρει τα πάνω κάτω. Να περνάνε και αυτοί καλά, αλλά και εμείς καλύτερα… αντί να πάμε για φούντο σαν σύνολο όπως είναι αυτό που συμβαίνει τώρα.

            «Θυμάμαι» τότε στην αρχή της βιομηχανικής εποχής, την επανάσταση των αστών ενάντια στην φεουδαρχία.

Η ριζοσπαστικότητα των αστικών επαναστάσεων αναμφισβήτητη ακόμη και από τον ίδιο τον Μαρξ εκφράστηκε δυναμικά σε όλους τους τομείς της τότε κοινωνικής ζωής, στην οικονομία, την τέχνη, την ηθική, παντού. Με την εξέλιξη της βιομηχανικής εποχής αναδύθηκε η αριστερή επαναστατικότητα ενώ άρχισε να συντηρητικοποιείται η αστική τάξη. Η αριστερή ριζοσπαστικότητα εκφράστηκε με την σειρά της παντού, με αγώνες, λογοτεχνικά κείμενα, ποίηση, απεργίες , πολέμους. Στόχος η κατάληψη της εξουσίας. Σειρά τους και σειρά μας λέγαμε. Εμ, έλα που η καρέκλα συντηρικοποιεί τον καθήμενο. Τον βολεύει. Σ’αυτό ούτε οι αστικές επαναστάσεις ούτε οι σοσιαλιστικές δεν σκέφτηκαν να βρουν μια λύση γιατί η συντηρητικοποίηση και ο εκφασισμός τους ήταν και είναι εξασφαλισμένος. Έτσι κατέρρευσε η Σοβιετική ένωση. Έτσι γεννιέται ο φασισμός.

Ο Λαός, ο άνθρωπος, νοιώθει την καταπίεση, βλέπει το αδιέξοδο και αναζητάει ριζοσπαστικές προτάσεις και λύσεις από εδώ και από εκεί στα πιο αλλόκοτα και παράλογα πράγματα, από ακραίους πολιτικούς η θρησκευτικούς σχηματισμούς και ιδεολογίες, στο sex, στην όξινη ή την αλκαλική διατροφή, την οικολογία του κώλου και επειδή λεφτά αρχίζει να μην υπάρχουν, υπάρχει το internet όπου ο καθένας μπορεί να καταναλώσει οποιαδήποτε idea.

            Ένας γιατρός γυναικολόγος που σπούδασε στη Γαλλία και ζει με μια Γαλλίδα όταν άρχισα να του εξηγώ ότι το πρόβλημα δεν είναι η ριζοσπαστικοποίηση του Ισλάμ αλλά ο εξισλαμισμός του ριζοσπαστισμού, μου είπε με φωτισμένο πρόσωπο ότι η Γαλλίδα που «ανατινάχτηκε» στο Παρίσι πριν λίγες βδομάδες, είχε ριζοσπαστικοποιήσει την σεξουαλικότητά της και ζούσε ξέφρενα με πολλούς εραστές μέχρι που μπήκε στην ΙSIS.

            Οι δυτικοί κάνουν τους έξυπνους αλλά δεν έχουν καταλάβει με τι έχουν μπλέξει και η απόδειξη είναι ότι δίνουν λεφτά στην Τουρκία.

            Στον πρώτο και τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο που έκανε η Γερμανία και οι σύμμαχοί της, σκοτώθηκαν εκατοντάδες εκατομμύρια άνθρωποι. Μην ξεχνάμε ότι έτσι έχασε η Τουρκία την Θράκη και την πήρε η Ελλάδα σαν πολεμική αποζημίωση για την συμμετοχή της Τουρκίας στο πλευρό της Γερμανίας στον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο. Στον δεύτερο, σύμμαχος της Γερμανίας ξανά η Τουρκία κάνει μαζί με την Ιταλία μια έξυπνη κωλοτούμπα για να βρεθεί με τους νικητές όταν προς το τέλος είδε ποιος θα νικήσει.

            Στον τρίτο παγκόσμιο πόλεμο που έχει ήδη ξεκινήσει, το ενδιαφέρον για μένα και το εκπληκτικό, δεν είναι το ότι η Γερμανία είναι σύμμαχος ξανά με την Τουρκία κυρίως ενάντια στην Ρωσσία και παρεμπιπτόντος στην Ελλάδα, αυτό μάλιστα θα έλεγα ότι είναι το μόνο σταθερό και αμετακίνητο, σαν να λέμε Τσίπρας – Καμμένος, μέσα σ’ έναν κόσμο όπου έχουν έρθει τα πάνω κάτω. Επίσης , η Γερμανία συνηθισμένη στις ήττες, θα ξαναηττηθεί και ας δίνει χιλιάδες φορτηγά και βυτιοφόρα στην Τουρκία λόγω ΙSIS.

Το εκπληκτικό και ανατριχιαστικό για μένα είναι να προετοιμάζεται μπροστά στα μάτια μου η θεαματική αυτοκτονία της ανθρωπότητας.

            Μετά την γελοιοποίηση και κατάρρευση των νέων θρησκειών του δυτικού πολιτισμού, εννοώ τις ιδεολογίες, τις πολιτικές και τους πολιτικούς και βέβαια την οικονομική θρησκεία με τα χρηματιστήρια, τις τράπεζες – ναούς με τα προσκυνητάρια τους –ΑΤΜ, το χρήμα που έκανε τους δυτικούς να μην πιστεύουν σε τίποτα άλλο παρά μόνο σ’ αυτό, τώρα ο άνθρωπος έχει μείνει ξεκρέμαστος, Προτιμά να αυτοκτονήσει όμως θέλει να το κάνει όχι σιωπηλά και ήσυχα μόνος του κάπου στον Ταύγετο. Θέλει να το κάνει θεαματικά, σαν να είναι ερωτευμένος με τον θάνατό του. Ήρωας του θανάτου. Ζώντας σ’ έναν υλιστικό και αποπνευματοποιημένο κόσμο, βαριέται και αποφασίζει να εκδικηθεί τον καπιταλισμό και τον σοσιαλισμό για την πνευματικότητα που του έχουν στερήσει.

            Όταν οι δυτικές κυβερνήσεις και τα ΜΜΕ άρχισαν να μιλάνε και να δείχνουν τις θηριωδίες της ΙSIS και να λένε ότι η ριζοσπαστικοποίηση του Ισλάμ είναι το πρόβλημα, εγώ ανατρίχιασα με την προοπτική του εξισλαμισμού της φυσικής, αναγκαίας, χρήσιμης, απαραίτητης αλλά ευνουχισμένης και ναρκωμένης δυτικής ριζοσπαστικότητας εκείνων που ξέρουν μόνο να μιλούν ενώπιον άλλων που ξέρουν μόνο να σιωπούν. ΔΡΑΣΗ Ο. Για τον ίδιο λόγο και με τον ίδιο τρόπο σκέψης, όταν ο ακροδεξιός δράστης χαστούκισε ζωντανά στην τηλεόραση, την αριστερή δεινή ομιλήτρια, προέβλεψα αμέσως και το δημοσίευσα στον τοπικό τύπο, με τίτλο « πρωί – πρωί με την χρυσαυγούλα», ότι το ακροδεξιό κόμμα θα διπλασιαστεί όπως και έγινε. Μπήκε μάλιστα στην βουλή σαν υποκατάστατο ριζοσπαστικότητας. Το πρόβλημα λοιπόν δεν είναι η ριζοσπαστικοποίηση του Ισλάμ , αλλά ο εξισλαμισμός της ριζοσπαστικότητας ο οποίος συμβαίνει μπροστά στα μάτια μας και μάλιστα μπροστά στα μάτια παπάδων και δασκάλων με νοοτροπία δημοσίου υπαλλήλου.

            Όσον αφορά το μέλλον, βάλτε τη φαντασία σας να δουλέψει.

                        Ας φάω ένα καστανάκι. Έτσι και αλλιώς λεφτά για παντεσπάνι δεν υπάρχουν αν με καταλαβαίνετε. Υπάρχουν όμως βουνά από πιλάφι και ποταμοί από μέλι.. και ας γελάνε οι άπιστοι.

 

 

 

Άλλες απόψεις: Του Θανάση Γεωργούλη